۱۳۸۳-۰۹-۲۳ | ۱۲:۰۱

با تمهيدات صورت گرفته روي چاه‌هاي گاز مناطق مركزي در منطقه سراجه قم ظرفيت توليد گاز اين منطقه سال آينده به 5/4 ميليون مترمكعب در روز خواهد رسيد.

محمود زيركچيان‌زاده ـ مدير طرح‌هاي توسعه و مهندسي ساختمان شركت نفت مناطق مركزي ايران ـ در حاشيه سمينار سيستم‌هاي مديريت كيفيت در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، ظرفيت توليد گاز منطقه سراجه قم را تا سال آينده و با پايان يافتن تعميرات 9 حلقه چاه مورد بررسي نزديك به 9 برابر ظرفيت فعلي اعلام كرد.

او افزود:« برنامه‌ريزي، طراحي پايه و اسناد مناقصه توسط شركت سفره‌گاز فرانسه انجام شده و تا سال آينده به مرحله مناقصه مي‌رسيم.»

وي ادامه داد:« در ارتباط با ذخيره‌سازي به مرحله پردازش تفصيلي لرزه‌نگاري رسيده‌ايم و بستگي دارد كه اين مرحله موفق باشد تا افزايش ظرفيت 5/4 ميليون بشكه در روز معرفي شود.»

زيركچيان‌زاده شروع كار و طرح لرزه‌نگاري سه بعدي ميدان سراجه قم را تحت فعاليت شركت سفره‌گاز فرانسه اعلام كرد و افزود:« تاكنون لرزه‌نگاري سه‌بعدي اين ميدان پايان يافته و قرار بوده است پنج ماهه پايان يابد كه خوشبختانه سه ماه طول كشيده است.»

وي افزود:« نظارت بر اين پروژه در اختيار همين شركت است و در حال حاضر در مرحله تفسير قرارداد هستيم و نيمه اول سال 84 طرح جامع ذخيره‌سازي ميدان (MDF) نهايي مي‌شود.»

وي تعمير چاه‌هاي 2 و 3 و 4 و 5 و 8 را در مراحل پاياني خواند و گفت:« منتظر نصب و بكارگيري دكل براي حفاري‌ افقي هستيم.»

مدير طرح‌هاي توسعه و مهندسي ساختمان شركت نفت مناطق مركزي در ادامه ظرفيت فعلي اين منطقه را يك ميليون مترمكعب گاز در روز اعلام كرد و تنها مشكل فعلي مورد بررسي را مشكلات سيستم‌هاي فراورشي دانست كه كمي دچار مشكل هستند.

وي خاطرنشان كرد كه در صورت بروز مشكل در گازرساني و كمبود گاز اين مناطق قابليت سرويس‌دهي را خواهند داشت.

زيرك‌چيان‌زاده در ادامه گفت:« ميدان شانول سال 1384 با 37 ميليون متر مكعب در روز به مرحله اجرا در خواهد آمد.»

وي گفت:« تمام پروژه‌هاي اجرايي عملياتي شده‌اند و شش دكل حفاري در حال فعاليت هستند و تاكنون طبق برنامه پيش رفته‌ايم.»

وي پروژه‌هاي ازدياد برداشت را متعدد و مطابق با برنامه ارزيابي كرد و گفت:« تقويت ميدان نار كه از امسال كار اجرايي آن انجام شده است و امكان اينكه با كاهش فشار ميزان روزانه و كل آن كاهش يابد، هست.»

وي ادامه داد:« با تقويت اين ايستگاه ظرفيت اين ميدان به حداكثر خواهد رسيد.»

وي در پايان اظهار كرد:« بودجه شركت نفت مناطق مركزي در برنامه چهارم هنوز نهايي نشده است و تصويب چنين بودجه‌هايي شديدا تحت تاثير مسائلي همچون بنزين قرار مي‌گيرد و اين امر بر بسياري از سازمان‌ها سايه انداخته است.»

انتهاي پيام

# اقتصادی

آخرین اخبار اقتصادی