بيزينس مانيتور در تازهترين گزارش خود از بهبود رژيم تجارت خارجي ايران در سالهاي اخير خبر داد و اعلام كرد كه ژاپن با واردات 30 ميليارد و 164 ميليون دلاري در سالهاي 2000 تا سه ماه اول سال گذشته بزرگترين مقصد صادراتي كشور بوده است.
به گزارش خبرنگار اقتصاد بين الملل ايسنا، موسسه بيزينس مانيتور در گزارش سه ماهه سوم سال 2006 خود عنوان كرد كه چين با وارداتي معادل 14 ميليارد و 56 ميليون دلار در فاصله سال 2000 تا سه ماهه اول سال گذشته دومين مقصد صادراتي ايران بوده است و پس از آن ايتاليا با واردات 10 ميليارد و 659 ميليون دلاري قرار گرفته است.
جمهوري كره و تركيه نيز از ديگر واردكنندگان عمده كالاهاي ايران در سالهاي گذشته بودهاند به طوري كه مجموع واردات جمهوري كره به 9 ميليارد و 834 ميليون دلار و مجموع واردات تركيه به شش ميليارد و 365 ميليون دلار رسيده است.
در اين مدت مجموع صادرات كشور به 154 ميليارد و 390 ميليون دلار رسيد كه به طور متوسط 46 درصد آن به پنج كشور فوق صادر شده است.
بيزينس مانيتور در ادامه نوشت: طي سالهاي اخير پيشرفتهايي در خصوص آزادسازي تجارت در ايران صورت گرفته است و ممنوعيتهاي موجود بر واردات برخي كالاها برداشته شده و تعرفههاي وارداتي كاهش يافته است. دولت تلاش ميكرده است طي اين سالها به عضويت سازمان جهاني تجارت (WTO) درآيد و با پذيرش عضويت موقت در سال گذشته تهران اميدوار است طي پنج يا شش سال آينده به عضويت كامل اين سازمان درآيد كه به نظر جدول زماني خوش بينانهاي است.
در همين حال ايران 13 گروه تعرفهاي دارد كه بين چهار تا 174 درصد است. در حال حاضر ميانگين تعرفه وارداتي كشور در حدود 23 درصد است كه نست به تعرفه 27 درصدي در سال 2004 - 2003 كاهش نشان ميدهد. دولت همچنين برخي اصلاحات نيز در بخشهاي ديگر انجام داده است كه از آن جمله ميتوان به لغو ممنوعيت واردات خودرو اشاره كرد كه تمامي اينها نشان از بهبود رژيم تجارت خارجي ايران داشته است.
انتهاي پيام
نظرات