مديرعامل شركت ملي صنايع پتروشيمي: خاورميانه به نخستين صادركننده مشتقات اتيلني تبديل خواهد شد 33 طرح پتروشيمي در برنامه پنجم توسعه داريم
پيشبيني شده كه امسال حدود 9.5 ميليون تن ظرفيت جديد اتيلن در سطح جهان به بهرهبرداري برسد كه بخش اعظم آن متعلق به خاورميانه است؛ بنابراين خاورميانه به نخستين صادر كننده مشتقات اتيلني تبديل خواهد شد.
33 طرح پتروشيمي در برنامه پنجم توسعه داريم كه قراردادهاي برخي از آنها امضا شده، فعاليتهاي مهندسي و سيويل در دست انجام و سرمايه مورد نياز طرحهاي پتروشيمي در برنامه چهارم و پنجم توسعه 30 ميليارد دلار برآورد شده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، غلامحسين نجابت - معاون وزير نفت در امور پتروشيمي - در هشتمين همايش بينالمللي پتروشيمي با بيان اين مطلب افزود: تا پايان سال گذشته 25 طرح پتروشيمي از پيشرفت فيزيكي بين 4 تا 98 درصد برخوردار بودند.
وي با اشاره به وضعيت كنوني و چشمانداز آينده پتروشيمي در جهان اظهار كرد: در سالهاي اخير تقاضاي روز افزون انرژي در جهان به ويژه از سوي شركتهاي صنعتي و تكيه بر منابع فسيلي در خاورميانه رقابت شديدي براي تامين خوراك و نيازهاي انرژي در دنيا ايجاد كرده است.
او افزايش قيمت نفت خام و تاثير پذيري قيمت خوراك صنايع پتروشيمي از آن را مهمترين چالش كنوني صنعت پتروشيمي ارزيابي كرد و افزود: بيش از 90 درصد نفتا در جهان بر اساس قيمت نفت خام قيمتگذاري ميشود.
نجات با بيان اين كه در سال گذشته مجتمعهاي پتروشيمي از لحاظ قيمت بالاي خوراك و انرژي تحت فشار بوده و با افزايش قيمت محصولات نهايي به سختي حاشيه سود خود را جبران كردند، خاطرنشان كرد: بالا بودن قيمت نفت و كمتر شدن ارتباط آن با قيمت گاز طبيعي بر مبناي محتواي حرارتي به معناي افزايش جذابيتهاي كراكرهاي خوراك گاز طبيعي نسبت به خوراكهاي سنگينتر است؛ بنابراين توليد كنندگان خاورميانه به علت دسترسي به خوراك گازي فراوان در موقعيت ممتازي قرار دارند و روند توسعه صنايع پتروشيمي در خاورميانه عليرغم كمبود نيروي انساني و كمبود شركتهاي پيمانكاري و افزايش هزينههاي ساخت نسبتا خوب بوده است.
او تاكيد كرد: سال گذشته سال جهش بزرگي از نظر به بهرهبرداري رسيدن 12 طرح پتروشيمي بود؛ به طوري كه ظرفيت محصولات پتروشيمي از 26 ميليون تن در سال 1385 به 35 ميليون تن در سال 1386 افزايش يافت. اين روند نيز در سال 1387 ادامه دارد و ظرفيت نصب شده به 47 ميليون تن افزايش خواهد يافت.
معاون وزير نفت با بيان اينكه شركت ملي صنايع پتروشيمي از مشاركت بخش خصوصي داخلي و خارجي در زمينه سرمايهگذاري دانش فني، ساخت تجهيزات و تحقيق و توسعه استقبال ميكند، در زمينه واگذاريهاي طرحهاي پتروشيمي طبق اصل 44 اظهار كرد: 22 شركت از شركتهاي تابع پتروشيمي در ليست واگذاريها قرار دارند كه تا كنون سه شركت به بخش خصوصي واگذار شدهاند.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات