• چهارشنبه / ۱۳ شهریور ۱۳۸۷ / ۱۱:۲۹
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 8706-07570.73681
  • خبرنگار : 71251

رييس اتحاديه پرورش‌دهندگان ميگوسيستان‌وبلوچستان خبرداد: تلفات بيش ازنيمي ازميگوها براثربيماري لكه‌سفيد نبودكنترل‌هاي بهداشتي وناتواني مالي عامل بروز بيماري

رييس اتحاديه پرورش‌دهندگان ميگوسيستان‌وبلوچستان خبرداد:
تلفات بيش ازنيمي ازميگوها براثربيماري لكه‌سفيد
نبودكنترل‌هاي بهداشتي وناتواني مالي عامل بروز بيماري

رييس هيات مديره اتحاديه پرورش‌ دهندگان ميگو استان سيستان و بلوچستان خبر داد: تاكنون بيش از نيمي از ميگوهاي مزارع پرورشي منطقه چابهار بر اثر بيماري لكه سفيد تلف شده‌اند.

منصور جمشيدي ـ رييس هيات مديره اتحاديه پرورش‌دهندگان ميگو استان سيستان و بلوچستان ـ در گفت‌و‌گو با خبرنگار دامپروري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با اشاره به آغاز تلفات از حدود 20 روز گذشته، اظهار كرد: هنوز منشا ورود بيماري مشخص نشده اما با توجه به اينكه لارو ميگو از استان‌هاي ديگر و غذاي ميگو نيز از استان‌هاي ديگر و از خارج از كشور تامين مي‌شود بيماري از اين طريق منتقل شده است در صورتي‌كه اگر دامپزشكي اقدامات بهداشتي براي كنترل و پيشگيري در اين زمينه‌ها به خوبي انجام داده بود ويروس اين بيماري به مزارع انتقال نمي‌يافت.

وي با بيان اينكه تقريبا اين بيماري به همه مزارع منتقل شده است، افزود: اگر بيماري سريع‌تر تشخيص داده مي‌شد و همچنين اقدامات لازم جهت پيشگيري از گسترش آن صورت مي‌گرفت همه مزارع درگير نمي‌شدند.

جمشيدي تصريح كرد: نبود پيشگيري‌ها و كنترل دقيق دامپزشكي و همچنين ناتواني مالي پرورش‌دهندگان در تامين غذا و لارو با كيفيت در بروز اين بيماري نقش بسزايي داشته است؛ چراكه پايين بودن توانايي مالي پرورش‌دهندگان و نداشتن نقدينگي به دليل عدم پرداخت تسهيلات بانكي، اجرايي نشدن مصوبه هيات دولت كه با اميد به آن پرورش‌دهندگان توليد را آغاز كردند و همچنين پرداخت نشدن يارانه‌هاي صادراتي از سال 85 تاكنون، پرورش‌دهندگان را با ناتواني مالي براي تامين لارو و غذاي با كيفيت مواجه كرده است. از سوي ديگر دامپزشكي نيز در زمينه كنترل و پيشگيري از بيماري براي جلوگيري از ورود عامل بيماري از طريق لارو و غذاي ميگو كوتاهي كرده و در حال حاضر پس از تشخيص به خوبي نتوانسته بيماري را سريعا كنترل كند كه به مزارع ديگر سرايت نكند.

رييس هيات مديره اتحاديه توليدكنندگان ميگو استان سيستان و بلوچستان با اشاره به اينكه در سال جاري بيش از600 هكتار به كشت ميگو اختصاص يافته است، گفت: پيش‌بيني مي‌شد بيش از هزار تن از مزارع ميگو برداشت شود كه با شيوع اين بيماري تاكنون بيش از نيمي از ميگوها تلف شده‌اند.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha