/درآستانه نشست 149 اوپك/ رسانههاي خارجي: ايران خواستار کاهش توليد نفت اوپک است
در آستانه برگزاري نشست 149 سازمان كشورهاي صادركننده نفت (اوپك)، رسانههاي خارجي از تصميم ايران براي درخواست كاهش توليد اين سازمان خبر دادهاند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، بي.بي.سي در گزارشي آورده است: در پي کاهش قيمت نفت در هفتههاي اخير، ايران اعلام کرده که در اجلاس آينده وزيران نفت کشورهاي صادر کننده نفت (اوپک) طرح کاهش سطح توليد نفت را مطرح ميکند. محمد علي خطيبي - نماينده ايران در اوپک - گفته که ايران از ديگر اعضاي اوپک خواهد خواست که براي جلوگيري از مازاد عرضه نفت در بازار، توليدشان را کاهش دهند.
کشورهاي عضو اوپک فردا 9 سپتامبر (19 شهريور) نشست دورهاي خود را در وين برگزار ميکنند و درباره سياستهاي توليد نفت در ماههاي آينده بحث و تصميم گيري خواهد شد. قيمت نفت پس از افزايش شديد و رسيدن به مرز 150 دلار در هر بشکه، در هفتههاي اخير سير نزولي گرفته و به حدود 109 دلار در هر بشکه رسيده است.
اين گزارش ميافزايد: ايران نگران است که کاهش قيمت نفت ادامه پيدا کند و به زير 100 دلار در هر بشکه برسد.
نماينده ايران در اوپک هدف از پيشنهاد کاهش توليد اوپک را جلوگيري از مازاد عرضه نفت ميداند که به عقيده وي ميتواند به سقوط قيمتها به زير 100 دلار منجر شود.
از نظر ايران، قيمت 100 دلار براي هر بشکه نفت، حداقل قيمت قابل قبول براي داد و ستد هر بشکه نفت است.
ميزان تقاضا، توان توليد و بروز عوامل تنشزاي سياسي و اقتصادي از جمله مهمترين عوامل تاثيرگذر در بازار نفت است که اکنون به نظر مي رسد تقاضا براي نفت کاهش پيدا کرده و در همان حال توليد نيز در حال افزايش است و عوامل تنش زا نيز تا حدودي زيادي کمرنگ شده است.
به عقيده کارشناسان، ادامه اين روند ميتواند به کاهش بيشتر قيمت نفت در بازار منجر شود.
بيبيسي ميافزايد: از نظر ايران، عرضه نفت بيش از نياز بازار است و اگر اوپک خواستار حفظ قيمتهاست، بايد طرح کاهش توليد را تصويب کند. يکي از استدلالهاي ايران براي کاهش سقف توليد اين است که کاهش قيمت نفت باعث انصراف سرمايهگذاران از حضور در پروژههاي نفتي به دليل کاهش قيمت نفت و افزايش هزينهها ميشود.
براساس اين گزارش، ايران اميدوار است در صورتي که نتواند ديگر اعضاي اوپک را به کاهش توليد تشويق کند، دستکم آنها را براي حفظ وضعيت فعلي توليد با خود همراه كند.
توليد نفت اوپک در ماه ژوئيه 32 ميليون و 500 هزار بشکه بود و برآوردها نشان ميدهد که در ماه اگوست نيز توليد در مواردي بيشتر از اين مقدار بوده است.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات