مديرعامل شركت ملي نفت خبر داد: پرداخت سالانه 100ميليارد دلار يارانه در بخشهاي نيرو و نفت ضريب بازيافت از مخازن، يكي از چالشهاي جدي صنعت نفت
با توجه به اعمال سالانه 100 ميليارد دلار يارانه در دو بخش انرژي كشور (نيرو و نفت) ملاحظه ميشود كه سرمايهگذاري در بخشهاي پژوهشي براي رفع نيازهاي تحقيقاتي كشور هرچقدر هم باشد، نسبت به اين يارانه ناچيز است و بايد عملياتي شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، سيفاله جشنساز - مديرعامل شركت ملي نفت ايران - در هفتمين همايش پژوهش و فناوري با بيان اين مطلب اظهار كرد: تمام پيشبينيها حاكي از اين است كه هنوز سهم منابع هيدروكربوري در تامين انرژي جهان غالب است و از اين رو به نظر ميرسد كه تمام درگيريهاي سياسي كه در گوشه و كنار دنيا وجود دارد، به نوعي به بحث انرژي مربوط ميشود.
وي به ناآراميهاي خليجفارس و منطقه خاورميانه اشاره كرد و گفت: براي مثال حضور آمريكا در عراق نه براي دفاع از دموكراسي و مردم عراق بلكه بر اساس توافق انديشمندان براي تسلط به ميادين نفت وگاز بوده است.
او با اشاره به برخي مشكلات ناشي از افت توليد و مسائل فني مرتبط با مخازن به برخي مشكلات درون صنعتي و برون صنعتي اشاره كرد و گفت: مسائل سياسي و اقتصادي مربوط به چالشهاي برون صنعتي و كاهش درصد موفقيت اكتشاف و مسائل ناشي از چالشهاي درون صنعتي است.
او با تاكيد بر اينكه در اين راستا كشورهايي كه ميخواهند از نظر سياسي مستقل باشند با مشكل بيشتري مواجهاند، توضيح داد: بنابراين به منظور شناخت اين چالشها و يافتن راهحلهاي علمي بايد به دنبال طرحهاي جديد در داخل كشور باشيم.
جشنساز به قانون اختصاص يك درصد از بودجههاي عملياتي شركت نفت به طرحهاي پژوهشي اشاره و يادآوري كرد: پيشبيني ميشود در طول سال 1387 اين رقم بالغ بر 100 ميليارد تومان باشد.
وي با بيان اينكه يكي از چالشهاي كيفي شركت ملي نفت بحث ضريب بازيافت از مخازن است، توضيح داد: با روشهاي فعلي نمي توانيم انتظار داشته باشيم كه ميزان استحصال از مخازن مطلوبتر از وضعيت كنوني باشد.
مديرعامل شركت ملي نفت با اشاره به ميزان ذخاير درجاي 16.5 ميليارد بشكهاي نفت در چين تاكيد كرد: توليد اين كشور هم اكنون روزانه 3.8 ميليون بشكه در روز است كه برنامه دارد تا دو سال آينده آن را به 4.2 ميليون بشكه افزايش دهند. بنابراين ما نيز بايد در تعاملي جديد با دانشگاهها نسبت به افزايش ضريب بازيافت اقدام كنيم.
جشنساز خاطرنشان كرد: ما بيش از اينكه در كشور به قطعه و ماشينآلات نياز داشته باشيم، بايد دانش فني ساخت آنها را بهدست آوريم. در اين زمينه امكان گذراندن فرصت مطالعات اساسي به دانشگاه در مناطق عملياتي و نيز ايجاد دورههاي آموزشي ضمن خدمت از جمله پيشنهادات ما به بخش آموزشي كشور است.
وي با تاكيد بر اينكه بايد براي ايجاد پژوهشگاه نفت در اهواز جديت بيشتري به خرج دهيم، تصريح كرد: با توجه به اينكه پيشبيني ميشود در سالهاي آينده نفت ايران سنگينتر شود و نيز ضرورت برداشت بيشتر نفت از لايه بنگستان بايد پيش از اينكه به اين شرايط برسيم، نسبت به انجام پروژههاي پژوهشي اقدام كنيم.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات