• چهارشنبه / ۱۱ دی ۱۳۸۷ / ۱۵:۳۱
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 8710-07408
  • منبع : مطبوعات

محكوميت جنايات صهيونيست‌ها در غزه توسط كشورهاي مختلف

جنايات صهيونيست‌ها در غزه در كشورهاي مختلف محكوم شد.

به گزارش گروه دريافت خبر خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در سودان روزنامه الانتياه، پرتيراژترين روزنامه‌ي اين كشور تحولات غزه را با عنوان‌هايي چون «غزه فرياد مي‌زند» بررسي كرد؛ ساير روزنامه‌هاي اين كشور نيز متن كامل گفت‌وگوي تلفني شبكه الجزيره با رييس‌جمهور سودان را كه در آن تحولات غزه، كشتار مردم، تخريب ساختمان‌ها و مراكز مسكوني را محكوم كرده، درج كرده‌اند.

معمر قذافي، رهبر ليبي در واكنش به حوادث غزه و درباره برگزاري اجلاس اضطراري سران عرب در قطر گفت: تا وقتي كه قادر به جلوگيري از حملات دشمن و يا توقف كشتار نيستيم، در چنين اجلاسي چه كاري مي‌خواهيم انجام دهيم؟ بهترين واكنش اين است كه ابتكار گفت‌وگوي عربي را باز پس بگيريم. گفت‌وگويي كه نتيجه‌اش كشتار و تشويق دشمن به انجام اين‌گونه وحشي‌گري‌ها باشد چه سودي دارد؟

وي گفت: اجلاس سران عرب، اقدامي از پيش شكست خورده است. اعراب حتي قادر به دفاع از خودشان هم نيستند و ما بايد شرمنده باشيم.

هم‌چنين در روزهاي گذشته سه تظاهرات اعتراض‌آميز در مقابل سفارتخانه‌هاي مصر، اردن و موريتاني در طرابلس برگزار شد. معترضان به‌خصوص خواستار گشودن گذرگاه رفح توسط مصر شدند. در اعتراض به كشتار مردم غزه سفيران كشورهاي عضو دائم شوراي امنيت هم به وزارت امور خارجه ليبي احضار شدند.

هم‌چنين در پي حملات ددمنشانه‌ي رژيم صهيونيستي به مردم بي‌دفاع فلسطين، هزاران نفراز مردم كويت و ساير مليت‌هاي مقيم اين كشور به همراه برخي از نمايندگان مجلس و گروه‌هاي سياسي با تجمع در مقابل مجلس اين كشور، اين حملات را محكوم و خواستار تحريم رژيم صهيونيستي شدند. كويت هم با محكوم كردن اين اقدام رژيم صهيونيستي، آمادگي كشورش را براي مداواي مجروحان فلسطيني اعلام كرد. تعدادي از نمايندگان مجلس كويت هم با پيشنهاد طرحي، تحريم كامل رژيم صهيونيستي و وضع مجازات سه سال زندان براي افراد و شركت‌هايي كه با اين رژيم معامله مي‌كنند را خواستار شدند.

جمعيت اخوان المسلمين مصر نيز در بيانيه‌اي كشتار مردم بي‌دفاع غزه را محكوم كرد.

فهمي هويدي، روزنامه‌نگار معروف مصري هم در مقاله‌اي با عنوان «سهوي نيست»، در روزنامه‌ي الدستور از موضع قاهره در قبال موضوع بستن گذرگاه رفح، انتقاد كرد.

وي مي‌نويسد: مصر اين اختيار را دارد كه در هر زمان احساس نياز كند بدون هيچ قيد و شرطي اقدام به گشودن گذرگاه رفح كند. اما موضع قاهره در قابل بسته نگه داشتن اين گذرگاه، گوش دادن به خواسته‌هاي رژيم صهيونيستي است.

هم‌چنين ابراهيم عيسي، سردبير روزنامه‌ي الدستور مصر در مقاله‌اي با عنوان «مصر و اسراييل، دست در دست هم» بدون مقدمه مي‌نويسد: غزه مي‌ميرد، چون رييس مبارك مي‌خواهد. اكنون هركه از غزه حمايت و از موضع بزدلانه‌ي مصر انتقاد كند از نظر مقامات قاهره مزدور است.

وي تصريح كرد: هم‌چنان كه در تابستان 2006 در جنگ 33 روزه، حزب‌الله را مقصر معرفي كردند، اكنون نيز حماس را مقصر جلوه مي‌دهند. امروز روزي است كه مردان ملي و مزدوران از يكديگر شناخته مي‌شوند، آن كسي كه حماس و اخوان المسلمين را لغو و دشنام گويد، از اسراييل حمايت كند، ملي‌گراست و هركسي كه عكس آن را به زبان آورد مزدور است. تنها كلام منطقي، گوش دادن به درخواست‌هاي رژيم صهيونيستي است.

دولت بحرين نيز با صدور بيانيه‌اي، حملات وحشيانه‌ي نظاميان رژيم صهيونيستي به نوار غزه را محكوم كرد و از جامعه‌ي بين‌الملل خواست به مسوولان خود براي متوقف كردن تجاوزات اين رژيم و قتل‌عام مردم بي‌گناه و غيرنظامي فلسطين عمل كند. هم‌چنين گروه‌هاي سياسي، مذهبي و مردمي با صدور بيانيه و برگزاري تظاهرات اعتراض‌آميز، كشتار مردم بي‌دفاع غزه را محكوم كردند.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha