• جمعه / ۲۳ اسفند ۱۳۸۷ / ۱۱:۳۹
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 8712-12901

مديرعامل شركت ملي نفت خبر داد: * ‌آغاز عمليات حفاري اكتشافي اريبهشت ماه در خزر * راه‌اندازي پروژه تزريق گاز آغاجاري در فروردين‌ 88

اميدواريم در نيمه‌ دوم ارديبهشت ماه عمليات حفاري اكتشافي در درياي خزر توسط سكوي حفاري نيمه شناور ايران البرز آغاز شود.

به گزارش خبرنگار انرژي ايسنا، سيف‌الله جشن ساز ـ مديرعامل شركت ملي نفت ايران ـ در مراسم افتتاح پالايشگاه فاز 9 و 10 پارس جنوبي اظهار كرد: هفته‌ گذشته اين سكو راهي دريا شد و در فاصله‌ 15 كيلومتر به عمق 30 متر به انجام عمليات آزمايشي و حفاري آزمايشي پرداخت.

وي افزود: همچنين بزرگترين پروژه تزريق گاز كشور با ظرفيت در روز 56 متر مكعب گاز از فاز‌هاي شش تا هشت پارس جنوبي و انتقال و تزريق آن به ميادين منطقه آغاجاري در فروردين ماه ديگر طرح بزرگ صنعت نفت است كه بزودي افتتاح مي‌شود.

به گفته‌ او پروژه تزريق گاز با هدف صيانت از مخازن و تضمين توليد در فروردين انجام خواهد شد.

جشن ساز با تاكيد بر اينكه عملكرد وزارت نفت در بخش توليد نفت و گاز طي 30 سال گذشته بي سابقه بوده است، خاطر نشان كرد: به طوري كه ظرفيت توليد نفت طي 5/3 سال گذشته توليد نفت از 950/3 به 208/4 ميليون بشكه در روز رسيده است و اميدواريم تا نيمه‌ اول سال آينده ظرفيت توليد به 38/4 ميليون بشكه در روز برسد.

او در بخش گاز يادآوري كرد: توليد گاز نيز بي‌سابقه بوده به طوري كه هم اكنون ظرفيت توليد به روزانه 550 متر مكعب افزايش پيدا كرده است.

وي با اشاره به توسعه‌ ميدان نفتي يادآوران گفت: اميدواريم توليد زود هنگام از اين ميدان تا پايان سال 88 عملياتي شود همچنين از ابتداي امسال توسعه ميادين آذر و چنگوله عملياتي شده و پيش‌بيني مي‌شود تا پايان سال 88 هر دو ميدان به توليد زود هنگام برسند.

به گفته‌ او در ميدان آزادگان نيز توليد زودهنگام تا 20 هزار بشكه به نتيجه رسيده و اميدواريم در سه ماه ابتدايي سال آينده به روزانه 50 هزار بشكه برسد. همچنين در ميدان دارخوين نيز توليد در ‌آينده‌ نزديك از 100 به 160 هزار بشكه خواهد رسيد.

او با تاكيد بر اينكه بهترين وضعيت سرمايه ‌گذاري طي 30 سال گذشته در سال 87 در شركت ملي نفت انجام شده توضيح داد: براي اولين بار 9 ميليارد دلار منابع داخلي و 15 ميليون دلار از منابع خارجي براي انجام پروژه‌هاي توسعه‌اي نفت و گاز كشور سرمايه ‌گذاري شده است.

وي در پايان تصريح كرد: هم اكنون هفت فاز در پارس جنوبي در حال اجراست، پيمانكار پنج فاز انتخاب شده و اگر دغدغه تامين منابع مالي نباشد طي دو ماه آينده فعاليت‌ها براي سپردن توسعه‌ پنج فاز ديگر به پيمانكار نهايي مي‌شود كه به اين صورت 12 فاز پارس جنوبي به طور همزمان در دست اجرا خواهند بود.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha