/تشريح جزئيات طرحهاي نفتي غرب كارون از زبان مديرعامل متن/ طرحهاي تزريق گاز به آغاجاري، راهاندازي فاز2 دارخوين و توسعه ميادين ...
چهار طرح تزريق گاز فازهاي 6 تا 8 پارس جنوبي به چاههاي ميدان نفتي آغاجاري در ارديبهشت ماه، طرح توسعه فاز دو ميدان دارخوين براي توليد روزانه 160 هزار بشكه نفت و همچنين طرح تزريق آن در اواخر تابستان، طرح توسعه ميدان سلمان در اوايل پاييز و طرح توسعه ميدان منصوري در اواخر سال 1388 بهرهبرداري خواهند شد.
ناجيسعدوني ـ مديرعامل شركت مهندسي و توسعه نفت ـ در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اين مطلب اظهار كرد: در شركت متن برنامهريزي شده است كه طي هشت سال آينده با توسعه و توليدي كردن ميدانهاي غرب كارون، توليد نفت كشور به يك ميليون و 150 هزار بشكه افزايش پيدا كند.
* * طرح تزريق گاز به چاههاي ميدان نفتي آغاجاري
وي با اشاره به ضرورت تزريق روزانه دو ميليارد فوت مكعب گاز به 22 چاه حفر شده در ميدان آغاجاري افزود: پس از افتتاح رسمي طرح در ارديبهشت ماه، تزريق با 500 ميليون فوت مكعب آغاز و در پايان تابستان تكميل خواهد شد.
به گفته او اگر تزريق انجام نشود، طي سه سال آينده توليد نفت از ميدان آغاجاري به 50 هزار بشكه كاهش پيدا ميكند، ولي با اجراي طرح تزريق طي سه سال اول مساله تامين فشار را خواهيم داشت و پس از آن تا 20 سال افزايش توليد نفت به حجم پنج هزار بشكه محقق ميشود و سپس پنج سال توليد ثابت ميماند و بعد از آن روند كاهشي را در پيش ميگيرد.
* * افزايش توليد دارخوين و اجراي طرح تزريق تا شهريور
سعدوني با تاكيد براينكه توليد فاز 2 ميدان نفتي دارخوين و افزايش آن تا 160 هزار بشكه در روز و همچنين طرح تزريق به اين ميدان در شهريور ماه عملياتي خواهد شد، گفت: اين طرحها قرار بود اواسط سال گذشته به بهرهبرداري رسند كه به دليل كمبود برخي قطعات و مشكل تامين آنها با كمي تاخير مواجه شد.
وي تصريح كرد: البته به طور كلي بهتر است توليد و تزريق به صورت همزمان در يك ميدان انجام شود تا علاوه بر صيانتي بودن توليد، فشار مخزن حفظ شود.
گفتني است، هماكنون فاز يك ميدان دارخوين روزانه 100 هزار بشكه توليد نفت دارد كه توسعه اين ميدان توسط شركت اني ايتاليا درحال انجام است.
* * بهرهبرداري از طرح توسعه ميدان سلمان در اوايل پاييز و توسعه ميدان منصوري در اواخر سال
به گفته او همچنين طرح توسعه ميدان سلمان كه هدف از اجراي آن افزايش توليد نفتخام از اين ميدان بوده در اوايل پاييز و طرح توسعه ميدان منصوري نيز كه هدف از اجراي آن افزايش توليد نفتخام در دو فاز بوده است، در اواخر سال 1388 بهرهبرداري خواهند شد.
به گزارش ايسنا، هدف از اجراي طرح افزايش توليد نفتخام از ميدان نفتي سلمان به ميزان 50 هزار بشکه در روز با انجام تعميرات روي تعدادي از چاه هاي موجود ميدان (16 حلقه چاه نفتي و 8 حلقه چاه تزريقي آب) و بهينه سازي و توسعه تاسيسات موجود، همچنين توليد 500 ميليون فوت مکعب گاز در روز از مخزن دالان با حفر 9 حلقه چاه گازي (حفاري يک حلقه چاه توصيفي، 8 حلقه چاه جديد توليدي) و تعمير تنها چاه موجود، استقرار 2 سکوي سرچاهي و يک سکوي اقامت کارکنان و يک سکوي فرآورش گاز، ساخت ايستگاه تقويت فشار گاز در جزيره سيري و انتقال گاز ميدان به سکوي مبارک امارات متحده عربي از طريق ساخت يک خط لوله 30 اينچ به طول 220 کيلومتر و نيز تامين تجهيزات موردنياز و ساخت ساير تاسيسات لازم جهت دستيابي به موارد فوق است؛ در ضمن برداشت و تحليل 475 کيلومتر مربع لرزه نگاري سه بعدي و مطالعه مجدد لرزه نگاري دو بعدي موجود و انجام مطالعات مخزن نيز از ديگر اهداف اجراي اين طرح هستند.
همچنين هدف از توسعه ميدان نفتي منصوري افزايش سقف توليد روزانه به 150 هزار بشکه در روز در دوفاز بوده كه در فاز اول، افزايش ظرفيت توليد از سازند آسماري به ميزان 100 هزار بشکه در روز و انجام مطالعات جامع به منظور بررسي توانايي مخزن براي توليد 150 هزار بشکه در روز در نظر گرفته شده است. در فازدوم نيز مقرر شده پس از بررسي و درصورت تصويب مطالعات انجام گرفته در هيات مديره شرکت ملي نفت، ميزان توليد از سازند آسماري به 150 هزار بشکه در روز رسد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات