مديربرنامهريزي تلفيقي شرکت ملي نفت به ايسنا خبرداد: تزريق روزانه 10ميليون مترمکعب گاز به آغاجاري متوسط تزريق گاز درسال گذشته روزانه 80ميليون مترمکعب
از مدتي پيش يک رديف از تاسيسات تزريق گاز به چاههاي ميدان نفتي آغاجاري فعال شده است که به اين ترتيب روزانه حدود 10 ميليون متر مکعب گاز به چاهءهاي اين ميدان تزريق ميشود.
عبدالمحمد دلپريش ـ مدير برنامهريزي تلفيقي شرکت ملي نفت ايران ـ در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) با بيان اين مطلب اظهار کرد: البته هماکنون گاز تزريقي به ميدان آغاجاري، شيرين و گاز مربوط به فازهاي 6 تا 8 پارس جنوبي است که پس از انتقال به پالايشگاه فازهاي 9 و 10 تصفيه ميشود.
وي افزود: با راهاندازي رسمي طرح تزريق گاز به ميدان نفتي آغاجاري، بهتدريج طبق برنامه اصلي از گاز فازهاي 6 تا 8 پارس جنوبي جهت تزريق استفاده خواهد شد که گازي ترش است.
به گفته او همه تاسيسات در حال فعاليت بوده و آماده راهاندازي رسمي هستند که به اين منظور در زماني مناسب با حضور رييس جمهور بهرهبرداري رسمي خواهد شد.
* * متوسط تزريق گاز در سال گذشته روزانه بيش از 80 ميليون متر مکعب
دلپريش متوسط تزريق گاز طبيعي به ميادين نفتي را در سال گذشته روزانه بيش از 80 ميليون متر مکعب اعلام کرد و گفت: اين کار که به منظور صيانت از مخازن و افزايش فشار آنها انجام ميشود و افزايش ضريب بازيافت را به همراه دارد، با راه اندازي تاسيسات آغاجاري بيشتر نيز خواهد شد.
گفتني است، چندي پيش نيز ناجي سعدوني - مديرعامل شركت مهندسي و توسعه نفت- گفته بود که با تزريق گاز به ميدان آغاجاري علاوه بر افزايش دو ميليارد بشكهاي نفت قابل استحصال آن، توليد روزانه نفت از 200 هزار بشكه كنوني به 300 هزار بشكه خواهد رسيد.
او تصريح كرده بود كه هزينه تمام شده طرح تزريق گاز توسط نيروهاي داخلي 260 ميليارد تومان است، در حالي كه پيشنهاد شركتهاي خارجي حدود 500 ميليون دلار بوده است.
وي با اشاره به اين كه در نهايت لازم است تزريق روزانه دو ميليارد فوت مكعب گاز به 22 چاه انجام شود، افزوده بود که پس از افتتاح رسمي طرح در ارديبهشت ماه، تزريق با 500 ميليون فوت مكعب آغاز و در پايان تابستان تكميل خواهد شد.
به گفته او اگر تزريق انجام نشود، طي سه سال آينده توليد نفت از ميدان آغاجاري به 50 هزار بشكه كاهش پيدا ميكند، ولي با اجراي طرح تزريق طي سه سال اول مساله تامين فشار را خواهيم داشت و پس از آن تا 20 سال افزايش توليد نفت به حجم پنج هزار بشكه محقق ميشود و سپس پنج سال توليد ثابت ميماند و بعد از آن روند كاهشي را در پيش ميگيرد.
وي با تاكيد بر تامين 80 درصدي كالاها از بخش داخلي و 20 درصد از بخش خارجي تصريح كرده بود که گاز تزريقي به آغاجاري شش برابر گاز صادراتي به تركيه و معادل دو فاز پارس جنوبي است.
ميدان نفتي آغاجاري 28 ميليارد بشكه نفت درجا دارد كه بر اساس مطالعات اوليه 9.8 ميليارد بشكه آن قابل برداشت است كه تاكنون حدود 9 ميليارد بشكه آن برداشت شده، ولي با تزريق نفت قابل استحصال دو ميليارد بشكه بيشتر خواهد شد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات