وزير نفت: از تحريم بنزين استقبال ميكنيم دولت نهم 66 ميليارد دلار در پروژههاي نفتي سرمايهگذاري كرده است
در حالي ما را به تحريم واردات بنزين تهديد ميكنند كه ما از تحريم بنزين استقبال ميكنيم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، غلامحسين نوذري - وزير نفت - با بيان مطلب فوق به كليدخوردن و اجرايي شدن هفت پالايشگاه نفتي اشاره كرد و افزود: در حالي ما را به تحريم واردات بنزين تهديد ميكنند كه ما از تحريم بنزين استقبال ميكنيم و هم اكنون توانايي داريم طي 48 ساعت بنزين مورد نياز كشور را تامين كنيم، ولي اساس طراحي هفت پالايشگاه مبني بر اين است كه از خام فروشي جلوگيري كنيم.
* * 66 ميليارد دلار سرمايهگذاري در پروژههاي صنعت نفت
وي افزود: آخرين آمار از وضعيت سرمايهگذاري طي چهارسال گذشته نشان ميدهد كه درمجموع 66 ميليارد دلار از منابع داخلي و فاينانس در پروژههاي صنعت نفت سرمايهگذاري شده كه 48 ميليارد دلار آن از منابع داخلي و باقي جذب سرمايهگذاري بوده است. اين در حالي است كه موضوع سرمايهگذاري يكي از مسائل حساس براي آمريكاييها بوده است.
او توضيح داد: در اين زمينه از جمله قراردادهاي مهم ميتوان به قرارداد توسعه پارس شمالي براي توليد 20 ميليون تن ال.ان.جي در سال به ميزان 20 ميليارد دلار، قرارداد توسعه ميادين گلشن و فردوسي به ميزان 16 ميليارد دلار و همچنين قراردادهاي توسعه ميادين نفتي آزادگان و يادآوران درقالب ايجاد قطب صنعتي در غرب كارون اشاره كرد، زيرا تاكنون توسعه نفت در شرق كارون انجام شده كه قصد داريم اين توسعه را به غرب كارون امتداد دهيم.
* * امضاي بيش از 70 ميليارد دلار قرارداد
وي با اعلام اينكه در دولت نهم در مجموع بيش از 70 ميليارد دلار قرارداد در بخشهاي مختلف پالايشي، بالادستي صنعت نفت و گاز امضا شده است، خاطرنشان كرد: اين در حالي است كه محور توسعه در آينده گاز خواهد بود؛ اگرچه از اهميت نفت نخواهيم كاست.
وزير نفت با اشاره به قراردادهاي توسعه فازهاي 15 تا 18 پارس جنوبي كه هر كدام چهار تا پنج ميليارد دلار سرمايهگذاري در بخش بالادستي خواهند داشت، يادآوري كرد: پروژههاي پارس، ايران و پرشين ال.ان.جي از ديگر پروژههاي مهم هستند كه ايران ال.ان.جي از پيشرفت خوبي برخوردار است و نقطه اتكايي براي ما محسوب ميشود.
* * مصرف روزانه 90 ميليون ليتري بنزين درصورت سهميهبندي نشدن بنزين
او در يازدهمين همايش مديران ارشد صنعت نفت با تاكيد بر اينكه برخي كارها براي اولين بار طي اين چهارسال انجام شده است، توضيح داد: كارت هوشمند سوخت از جمله اين كارهاست كه با توجه به حجم كار و همچنين از لحاظ فرهنگي كه هنوز IT كامل شناخته شده نبود و از نظر عملياتي نيز بايد در دورترين نقاط كشور انجام ميشد، از نظر بسياري از كارشناسان غير ممكن بود، ولي عملياتي شد. به اين ترتيب متوسط مصرف بنزين از زمان اجراي پروژه تاكنون روزانه 63.7 ميليون ليتر بنزين است، در حالي كه اگر اين پروژه اجرا نميشد، قطعا امروز مصرف بنزين به 90 ميليون ليتر ميرسيد.
وزير نفت با اشاره به خط لوله نكا جاسك به عنوان خط استراتژيكي كه دشمن براي جلوگيري از اجراي آن و همچنين ممانعت از اتصال درياي خزر به درياي عمان در گذشته سرمايهگذاريهاي غير اقتصادي كرده بود، گفت: در حال حاضر بسياري از همسايگان ما براي حضور در اين خط و سرمايهگذاري در آن ابراز علاقه كردهاند. از ديگر كارهاي ويژه انجام شده تشكيل مجمع صادركنندگان گاز است؛ به طوري كه پس از دستور مقام معظم رهبري براي تشكيل اوپك گازي هشت نشست جديتر برگزار و در نهايت در زمستان گذشته اساسنامه آن تصويب شد كه ايران، قطر و روسيه به تنهايي بيش از 67 درصد ذخيره گاز دنيا را در اختيار دارند.
وي خاطرنشان كرد: براي كشوري با ذخيره نفتي ما شايسته نيست كه 9 پالايشگاه نفتي 1.7 ميليون بشكه در روز نفت را پالايش كنند. اين در حالي است كه با ساخت فقط پالايشگاه ستاره خليج فارس روزانه توانايي توليد 35 ميليون ليتر بنزين از مايعات گازي پارس جنوبي محقق خواهد شد.
او به برنامه كسب رتبه مقام اول منطقه در بخش پتروشيمي در سند چشمانداز اشاره كرد و گفت: در دولت نهم 22 پروژه پتروشيمي طراحي و آغاز به كار كرده كه دو پروژه پتروشيمي مرواريد و مهر تا پايان خرداد راهاندازي ميشوند. در اين زمينه حداقل 12 واحد پتروشيمي در اين دولت افتتاح شد و به ظرفيت 24 ميليون تن در سال اضافه توليد داشتهايم.
* * رشد شبكهگذاري گاز طبيعي از 105 به 157 هزار كيلومتر
نوذري با اشاره به اينكه در ابتداي دولت نهم، شبكهگذاري گاز طبيعي در كشور 105 هزار كيلومتر بود كه هم اكنون به 157 هزار كيلومتر رسيده است، تصريح كرد: همچنين دربخش خطوط انتقال فشار قوي اين بخش را از 20 هزار كيلومتر به 30 هزار كيلومتر توسعه دادهايم؛ يعني طي چهار سال 10 هزار كيلومتر خط انتقال فشارقوي ساخته شده است.
* * گازرساني به 6 هزار و 600 روستا
وي با اشاره به توسعه شهرها و روستاهاي تحت پوشش گاز طبيعي به 700 شهر و 6 هزار و 600 روستا تصريح كرد: هم اكنون 14ميليون خانوار تحت پوشش گاز طبيعي هستند كه در اين زمينه ظرفيت پالايشي را از 383 به 520 ميليون مترمكعب در روز افزايش دادهايم. همچنين پيش از سال 1383 فقط هشت هزار واحد صنعتي تحت پوشش گاز طبيعي بودند كه امروز به 20 هزار واحد افزايش پيدا كرده است.
* * شكسته شدن ركورد توليد روزانه نفت ايران
او درباره توليد نفت با تاكيد بر شكسته شدن ركورد توليد روزانه چهار ميليون بشكه و افزايش ظرفيت توليد به 4.3 ميليون بشكه در روز تصريح كرد: به اين ترتيب قدرت مانور ايران در سياست خارجي و همچنين اوپك بيشتر شده است. قابل ذكر است كه اين ميزان توليد علاوه بر جبران افت توليد سالانه بين 300 تا 350 هزار بشكهاي نفت است.
وي با تاكيد بر اينكه تعريف چهار قطب صنعتي علاوه بر قطب توسعه پارس جنوبي كه پيشتر تعريف شده بود، در اين مدت عملياتي شده است، تشريح كرد: بندرعباس به عنوان قطب پالايشي با ظرفيت يك ميليون بشكه نفت خام، غرب كارون به عنوان قطب توليد نفت به ميزان يك ميليون بشكه، جاسك به عنوان قطب استراتژي براي سوآپ، انتقال نفت درياي خزر به درياي عمان و ذخيرهسازي 100 ميليون بشكه نفت و سايت پارس شمالي به عنوان قطبي كه امكان توليد 30 ميليون تن ال.ان.جي در سال وجود داشته باشد، برنامهريزي شده و در حال اجراست.
* * ضرورت سرمايهگذاري 500 ميليارد دلاري در سند چشمانداز
وي با تاكيد بر ضرورت سرمايهگذاري 500 ميليارد دلاري در سند چشمانداز يادآوري كرد: نگاهي به برنامه پنجم توسعه نشان ميدهد كه بايد توليد گاز شيرين از 500 تا 550 ميليون متر مكعب به 1.1 ميليارد متر مكعب افزايش پيدا كند كه اين ميزان در برنامه ششم به 1.5 ميليارد متر مكعب خواهد رسيد. همچنين ميزان توليد نفت به 5.3 ميليون بشكه و ظرفيت نصب شده پتروشيمي از 50 به 70 ميليون تن افزايش پيدا خواهد كرد.
به گفته او از سوي ديگر ساخت پالايشگاههاي جديد ميتواند تاثير زيادي بر افزايش قدرت ايران داشته باشد كه براي نمونه در پالايشگاه ستاره خليج فارس ميتوانيم با هزينه كمتر نسبت به پالايشگاههاي نفت سنگين به توليد روزانه 35 ميليون ليتر بنزين برسيم كه بسيار قابل توجه است، ولي در اين زمينه ضرورت دارد تامين منابع مالي آن با حمايت دولت انجام شود.
* * برنامهريزي برخي براي افزايش فشار به دولت
به گزارش ايسنا، نوذري با اشاره به اينكه كساني آرزو داشتند پروژههاي گازي از جمله فازهاي 9 و 10 و طرح افزايش توليد گاز در مناطق مركزي طي سال گذشته به نتيجه نرسد، گفت: در اسفندماه برخي از آنها اقرار كردند برنامهريزي كرده بودند تا در زمستان عدم تامين گاز را به عنوان نقطه ضعف مطرح كرده و بيشترين فشار را بر دولت وارد كنند.
او همچنين با اشاره به اينكه هر كجا كوچكترين برخورد با تكبري از سوي شركتهاي خارجي ديدهايم، نيروهاي داخلي را وارد كار كردهايم، گفت: براي نمونه ميتوان به توسعه ميدان نفتي آزادگان و پس از آن به توسعه ميدان نفتي آذر اشاره كرد كه هم اكنون از آزادگان روزانه 25هزار بشكه نفت خام توليد ميشود.
وي اعلام كرد كه خود و كاركنان صنعت نفت براي حضور در هر مناظره و مجموعهاي كه نسبت به عملكرد چهارسال گذشته اين وزارتخانه نقد دارند، آمادگي دارند.
وزير نفت بر ضرورت حفظ نيروهاي انساني صنعت نفت با پشتيباني ملت و مقام معظم رهبري سخنان خود را با خواندن اين شعر به اتمام رساند:
روزگاري شد كه در ميخانه خدمت ميكنم
در لباس فقر كار اهل دولت ميكنم
ديده بدبين بپوشان اي كريم عيبپوش
زين دليريها كه من در كنج خلوت ميكنم
حافظ اندرمحفلي درديكش اندر مجلسي
بنگر اين شوخي كه با خلق صنعت ميكنم
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات