غنيميفرد به ايسنا خبر داد: امضاي بند نافذ شدن قرارداد صادرات گاز به پاكستان در نشست آتي
در نشست آتي نمايندگان ايران و پاكستان در خط لوله صلح كه احتمال دارد هفته آينده در تهران برگزار شود، بند نافذ شدن قرارداد صادرات گاز ايران به اين كشور امضا خواهد شد.
حجتالله غنيميفرد ـ نماينده ويژه وزير نفت در مذاكرات صادرات گاز به پاكستان ـ در گفتو گو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) با بيان اين مطلب اظهار كرد: براي اجراي بند نافذ شدن قرارداد بايد قدمهايي برداشته شود؛ از جمله تهيه و تفاهم درخصوص بند توافق عملياتي كه بهاين ترتيب با امضاي توافق مربوط به عمليات فني (operation agreement) عملا قرارداد در بخش فني بدون مشكل انجام خواهد شد.
وي افزود: توافق مربوط به عمليات فني درباره چگونگي اجراي قرارداد در بخش فني است كه بايد خط لوله پاكستان در مرز ايران گاز را دريافت كند؛ بهاين ترتيب هماهنگيها براي چگونگي تبادل گاز و اندازهگيري گاز مشخص ميشود. همچنين اگر قرار شد تعميراتي انجام شود، چگونگي هماهنگيها بايد مشخص شود.
به گفته او دراين صورت توافق ميشود كه فرمها بايد حاوي چه اطلاعاتي باشد كه گيرنده و دهنده گاز آنها را قبول كنند؛ چگونه با هم مبادله اطلاعات كنند و اگر به دلايل مختلف و طبيعي، مسائلي مانند كمبود فشار گاز پيش آمد، چگونه يكديگر را مطلع كنند، زيرا اگر طرف مقابل نداند، ممكن است به تاسيساتش لطمه وارد شود يا در مقابل تعميرات با مشكل مواجه شود.
غنيميفرد با اشاره به اينكه اين مجموعه 30 صفحه بود كه پيشنهاد طرف ايراني 1.5 سال پيش به طرف پاكستاني داده شد، خاطرنشان كرد: پس از امضاي قرارداد در خردادماه، در كمتر از يك ماه پاكستان نيز نظر خود را اعلام كرد و سپس نظر هر دو طرف در نشستي پيش از ماه رمضان قطعي شد.
* * ضرورت توافق رئوس مطالب عبور گاز ايران از پاكستان به هند
وي يادآوري كرد: همچنين علاوه بر امضاي اين متن، در قسمتهاي ديگري مانند رئوس مطالب عبور گاز ايران به هندوستان از طريق خط لولهاي كه در پاكستان است نيز بايد توافقهايي شود؛ اگرچه هنوز هند توافقي را با ايران براي خريد گاز امضا نكرده، ولي براي اينكه در آينده مشكلي پيشنيايد، بايد توافقهايي انجام شود.
او با بيان اينكه بهاين ترتيب لازم است درخصوص رئوسي از اين قرارداد كه آن موقع درباره عبور گاز به هند بايد داشته باشد، به توافق برسيم، گفت: در اين زمينه ايران متن كاملي را به پاكستان داد و طرف پاكستاني نظرش بود كه ميتوانيم قسمتي از متن را در قرارداد اصلي و آتي بياوريم. همچنين نظر ايران اين بود كه بخشهايي را ميتوانيم اصلاح كنيم و بخشهايي بايد در قرارداد آورده شود كه اميدواريم به نتيجه برسد.
به گفته او قرارداد اوليه امضا شده و مراحل اصلي كه بايد بگذرانيم، با دقت كامل دو طرف در حال انجام است. طرف پاكستاني در رابطه با چگونگي آماده شدن خط لوله و اين كه چه كساني در آنجا سرمايهگذاري كنند، قدمهاي اجرايي خود را برميدارد كه اميدواريم به زودي به نتيجه برسند.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات