مديرعامل شرکت ملي نفت خبر داد: پيشبيني توليدي شدن همه چاههاي فازهاي 9 و 10 تا پايان اسفند توليدي كردن لايه نفتي پارسجنوبي تا پايان امسال
چهار حلقه از چاههاي فازهاي 9 و 10 پارس جنوبي بهزودي وارد مدار توليد خواهند شد كه بهاين ترتيب پيشبيني ميشود 11 حلقه ديگر نيز تا پايان اسفند ماه به توليد رسند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، سيف الله جشنساز ـ مديرعامل شركت ملي نفت ايران ـ با بيان اين مطلب اظهار كرد: درحال حاضر گاز فازهاي 6 تا 8 به پالايشگاه اين دو فاز منتقل ميشود.
وي با اشاره به اينكه تاكنون دو سكو فازهاي 6 تا 8 در مدار قرار گرفتهاند، افزود: لولهگذاري فاز 7 انجام و عمليات پيشراهاندازي آن به پايان رسيده و در آينده نزديك توليد گاز از اين فاز آغاز ميشود.
* * آمادگي تحويل گاز تزريقي به چاههاي نفت منطقه آغاجاري
او با تاكيد بر آمادگي تحويل روزانه 25 ميليون متر مکعب گاز براي تزريق به چاههاي نفت منطقه آغاجاري خاطرنشان كرد: گاز از طريق خط لوله پنجم سراسري از عسلويه به آغاجاري منتقل خواهد شد و بهاين منظور درخواست ميكنيم هرچه سريعتر اين خط لوله را عملياتي کنند.
* * شرايط كلي توليد گاز از پارسجنوبي
به گفته جشنساز، وضعيت فعلي برداشت گاز از اين ميدان مشترك توسط ايران و قطر بينابين است و اگر پروژهها طبق برنامه اجرايي شوند، نگران برداشت بيشتر رقيب از مخزن پارس جنوبي نخواهيم بود. در حال حاضر ايران از مجموع چهار لايهاي که براي توليد گاز برنامهريزي شده است، از لايههاي کنگان 1 و کنگان 4 برداشت ميکند.
وي با بيان اينكه براي اين که بتوانيم يک لايه پايينتر از لايه کنگان 4 را مورد بررسي و ارزيابي فني و مهندسي قرار دهيم، يک حلقه چاه توصيفي حفر كرده و دومين حلقه را نيز در حال حفاري داريم، تصريح كرد: از سال 1378 تاکنون بيش از 30 ميليارد دلار در فازهاي مختلف پالايشگاهي پارس جنوبي سرمايه گذاري شده و پيشبيني ميشود براي انجام فازهاي باقيمانده، حدود 40 ميليارد دلار منابع مالي نياز داشته باشيم. در اين رابطه برنامهريزي شده که عمده اين 40 ميليارد دلار را طي برنامه پنجم توسعه و تا پايان سال 1394 سرمايهگذاري كنيم.
* * برنامههاي توليد و صادرات گاز در برنامه پنجم توسعه
او برنامه پنجم توسعه در وزارت نفت را يک برنامه گاز محور دانست و گفت: برنامهريزي شده تا پايان برنامه پنجم توسعه، توليد گاز را 100 درصد افزايش داده و از توليد 540 ميليون متر مکعب در روز كنوني به 1.1 ميليون متر مکعب افزايش دهيم؛ بهمنظور صادرات نيز بخشي از گاز توليدي در پارسجنوبي از طريق خط لوله نهم به ترکيه و بخشي از طريق خط لوله هفتم به پاکستان و هند و در صورت پيشرفت مذاکرات به چين صادر خواهد شد.
معاون وزير نفت با اشاره به نوع دوم صادرات گاز پارس جنوبي بهصورت ال.ان.جي به سه طرح پرشين ال.ان.جي، ايران ال.ان.جي و پارس ال.ان.جي اشاره و يادآوري كرد: پروژه ايران ال.ان.جي با پيشرفت خوبي جلو ميرود و در مورد دو پروژه ديگر در حال مذاکره هستيم. همچنين بقيه گاز توليدي در فازهاي پالايشگاهي پارس جنوبي به مصرف خانگي، تجاري، صنعتي و تزريق به ميادين نفتي خواهد گرفت.
* * توليدي كردن لايه نفتي پارسجنوبي تا پايان سال
وي با تاكيد بر پيشرفت مناسب توسعه لايه نفتي پارس جنوبي، از توليدي كردن اين لايه نفتي تا پايان سال خبر داد و درخصوص سرمايهگذاري انجام شده در عسلويه افزود: مجموع سرمايهگذاري که در عسلويه انجام شده بيش از يک هزار و 512 ميليارد تومان است كه بخشي از اين سرمايهگذاري مربوط به تملک اراضي و بخشي نيز مربوط به زيرساختهاي شرکتهاي تابعه وزارت نفت كه بهصورت عمومي استفاده مي کنند، بوده است.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات