محرابيان: نرخ سود بانكي بايد كاهش يابد استراتژي توسعه صنعتي امسال بازنگري ميشود 83 درصد ظرفيت واحدهاي متوسط و بزرگ صنعتي فعال است
واحدهاي متوسط و بزرگ صنعتي به طور ميانگين با 83 درصد ظرفيت خود توليد ميكنند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، علياكبر محرابيان ـ وزير صنايع و معادن ـ در نشستي خبري در پاسخ به سوالي در خصوص پايين بودن ظرفيت توليد واحدهاي صنعتي افزود: سال گذشته كارگروهي بين وزارت صنايع و معادن، مجلس و اتاق بازرگاني صنايع و معادن كشور تشكيل شد كه يكي از بخشهاي آن كارگروه آمار بود. طبق بررسيهاي اين كارگروه، صنايع بزرگ و متوسط كشور با 83 درصد ظرفيت خود فعاليت ميكنند.
محرابيان در پاسخ به سوال ديگري در خصوص اعتراض برخي كارشناسان به صحت آمارهاي وزارت صنايع ومعادن گفت: موضوع اختلاف در آمارها بحث جديدي نبوده و از زماني كه بنده به خاطر ميآورم اين نوع اختلافات مطرح بوده است كه البته مختص امروز و ديروز نيز نيست. در همه كشورها نيز اين مساله وجود دارد.
وي ادامه داد: هميشه اين اختلافات وجود داشته و عدهاي آمار را به گونهاي گفته و عدهاي ديگر نيز به آن انتقاد ميكنند و در تمام وزارتخانهها اين مساله وجود دارد. سال گذشته نيز سازمان بازرسي كل كشور در اين مساله ورود كرده و اعلام كردند آمار رشد توليد به عنوان مثال در فولاد نادرست است و پس از آن بنده به آنها اعلام كردم بين ظرفيتسازي و توليد تفاوت وجود داشته و بايد سخنان من را دقيق گوش بدهيد.
وي خاطرنشان كرد: معتقدم زماني كه بين دستگاهها اختلاف وجود دارد ابتدا نبايد رسانهاي شود. به عنوان مثال به من نامه بزنند و اگر اختلافي باقي ماند بعد وارد حوزه رسانه شويم.
وزير صنايع و معادن در خصوص استراتژي توسعه صنعتي كشور گفت: در حال حاضر سند استراتژي توسعه صنعتي وجود داشته و از آن بيش از 100 برنامه عمل براي صنايع مختلف طراحي و تصويب شده است با اين حال هر استراتژي در دورههاي مختلف بايد بازنگري شود.
از ابتداي امسال بازنگري در برخي مفاد استراتژي توسعه صنعتي آغاز شده و در سال جاري پس از پايان آن به تصويب هيات دولت خواهيم رساند.
محرابيان در خصوص متوسط افزايش قيمت كالاهاي صنعتي پس از اجراي طرح هدفمند كردن يارانهها گفت: با توجه به برنامه ريزي انجام شده افزايش قيمت تمام شده كالاها پس از اجراي طرح هدفمند كردن يارانهها مديريت خواهد شد و اگر در محصولي به طور اجبار نياز به افزايش قيمت باشد توسط بخش خصوصي و تشكلهاي مربوطه مديريت ميشود.
وي در خصوص عدم پرداخت تسهيلات از سوي سيستم بانكي به واحدهاي صنعتي گفت: نياز امروز واحدهاي توليدي بيش از نقدينگي است كه تزريق ميشود. نكته مهم آن است كه در برنامه پنجم پيشبيني شده كه سيستم بانكي نقدينگي لازم را تامين كند.
وي خاطرنشان كرد: مساله ديگر در اين زمينه سود بانكي است زماني كه به دنبال كاهش سود بوديم بحث تورم مطرح شد اما امروزه تجربه تورم يك رقمي را داريم كه متناسب با آن نرخ سود بانكي نيز بايد كاهش يابد كه اين كار نيز در دستور كار دولت است.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات