• دوشنبه / ۲۲ آذر ۱۳۸۹ / ۱۳:۲۳
  • دسته‌بندی: حوادث، انتظامی
  • کد خبر: 8909-04448

يك جامعه‌شناس: زورگيري موجب افزايش اضطراب در جامعه مي‌شود اقدامات پليسي بايد بسيار جلوتر از اعمال مجرمان باشد

يك جامعه‌شناس:
زورگيري موجب افزايش اضطراب در جامعه مي‌شود
اقدامات پليسي بايد بسيار جلوتر از اعمال مجرمان باشد

يك جامعه‌شناس شهري با اشاره به اينكه پديده زورگيري در جامعه مي‌تواند احساس اعتماد را نسبت به افراد كاهش دهد، گفت: زورگيري موجب افزايش اضطراب و بي‌اعتمادي در جامعه مي‌شود.

غلامرضا استيفا در گفت‌وگو با خبرنگار «حوادث» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اظهار كرد: زورگيري مفهومي است كه مدتي است در فرهنگ ما وارد شده و براساس آن افرادي به زور و اجبار اموال مردم را مي‌گيرند.

وي با بيان اينكه قتل، ضرب و جرح از جمله پيامدهاي زورگيري است، افزود: با توجه به اينكه زورگير به سلاح سرد مجهز است، مي‌تواند خسارت‌هايي را به قرباني خود وارد كند اين درحاليست كه زورگيران هيبت خاصي در جامعه ندارند و نمي‌توانند آنان را از قبل شناسايي كرد.

اين جامعه‌شناس منشاء اصلي پديده زورگيري را موضوعات اقتصادي و پايين بودن اخلاق اجتماعي عنوان كرد و افزود: در برخي از موارد نيز زورگير به دليل بيماري يا رفتار ساديسمي دست به زورگيري مي‌زند به طوري كه تنها هدف آن آزار و اذيت ديگران است.

وي شرايط محيطي را در وقوع جرم زورگيري موثر دانست و افزود:‌ زورگيران به دنبال فضاهايي هستند تا بتوانند اعمال مجرمانه خود را به راحتي انجام دهند به طوري كه به شگردهاي مختلف قربانيان خود را به مناطق خلوت كشانده و با يك نقشه از پيش تعيين شده دست به زورگيري مي‌زنند.

اين جامعه‌شناس ادامه داد: فضاهاي شهري بايد طوري طراحي شده باشد كه از وضوح كاملي برخوردار باشد تا زمينه وقوع چنين جرايمي كاهش يابد به طور مثال تفرجگاه‌ها، پارك‌ها و جاهاي خلوت بايد از روشنايي كافي برخوردار بوده و پليس هم نظارت كاملي بر اين مناطق داشته باشد.

وي، مطالعه و بررسي بر روي متهمان زورگيري را از جمله راهكارهايي موثر در پيشگيري از وقوع جرم عنوان كرد و افزود: پس از دستگيري متهمان زورگيري، بايد بررسي‌هاي علمي بر روي آنان انجام شود تا وقوع چنين جرايمي مورد ريشه‌يابي قرار گيرد و در صورت مشخص شدن علل اصلي وقوع اين جرايم بايد برنامه‌ريزي صحيحي براي از بين بردن اين زمينه‌ها انجام شود.

استيفا به عملكرد پليس و دستگاه‌ قضايي براي مقابله با چنين جرايمي اشاره كرد و گفت: پليس بايد با بالا بردن توانايي‌هاي خود به گونه‌اي عمل كند كه مجرمان احساس كنند، ماموران پليس از هوشياري و توانايي بسيار زيادي برخوردارند و اقدامات پليسي بايد بسيار جلوتر از اعمال مجرمان باشد تا مجرمان نتوانند به راحتي اقدامات خود را انجام دهند.

وي خاطرنشان كرد: بسياري از متهمان پس از آزادي از زندان مجددا به جرم خود روي مي‌آورند كه اين موضوع يك نوع دهن‌كجي به جامعه است و مراجع قضايي بايد برخوردهاي سخت‌گيرانه‌تري نسبت به اينگونه جرايم داشته باشند.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha