• یکشنبه / ۱۱ تیر ۱۳۹۱ / ۰۹:۲۳
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 91041106172
  • خبرنگار : 71188

هشدار نماينده ايران در اوپك در گفت‌وگو با ايسنا:

خطيبي: آنهايي كه بازار نفت را سياسي مي‌كنند تبعاتش را هم بپذيرند

خطيبي: آنهايي كه بازار نفت را سياسي مي‌كنند تبعاتش را هم بپذيرند

نماينده ايران در هيات عامل سازمان كشورهاي صادركننده نفت (اوپك) با اشاره به اين‌كه برخي به‌دنبال سياسي كردن بازار نفت هستند، گفت: تبعات سياسي شدن بازار عليه كساني است كه بازار را از روال طبيعي خارج مي‌كنند.

نماينده ايران در هيات عامل سازمان كشورهاي صادركننده نفت (اوپك) با اشاره به اين‌كه برخي به‌دنبال سياسي كردن بازار نفت هستند، گفت: تبعات سياسي شدن بازار عليه كساني است كه بازار را از روال طبيعي خارج مي‌كنند.

محمدعلي خطيبي در گفت‌وگو با خبرنگار ايسنا درباره تصميم اتحاديه اروپا براي نخريدن نفت از ايران از امروز (يكشنبه اول جولاي) افزود: بازار نفت يك روال طبيعي دارد كه اگر روي همين روال طبيعي كار كند، به نفع همه است. اما مي‌توان اين روال را از حالت طبيعي خارج كرد و بازار را سياسي كرد كه متاسفانه عده‌اي اين كار را انجام مي‌دهند.

وي با انتقاد از كشورهايي كه نسبت به تحريم خريد نفت اقدام مي‌كنند يا ذخيره‌هاي نفتي خود را براي جبران كمبود نفت وارد بازار مي‌كنند، ادامه داد: اگر بازار روال طبيعي خود را طي كند، بهتر از اين است كه بازار سياسي شود، چون قطعا تبعات سياسي شدن بازار در آينده عليه كساني است كه بازار را از روال طبيعي خارج مي‌كنند.

نماينده ايران با اشاره به اين‌كه وقتي بازار از روال طبيعي خارج شود، "احتمال اتفاق افتادن هر گزينه‌اي در بازار غير طبيعي و سياسي وجود دارد"، ادامه داد: بهترين حالت اين است كه بازار نفت روال نرمال خود را طي كند، ولي كساني كه روند بازار را به هم مي‌زنند بايد تبعات اين كار را هم بپذيرند.

خطيبي در پاسخ به سوال ديگر خبرنگار ايسنا مبني بر اين‌كه آيا ايران اعتراضي به برخي اعضاي اوپك كه با افزايش عرضه نفت خود در بازار در تلاش جبران كمبود نفت ايران برآمده‌اند داشته‌است؟ تصريح كرد: در آخرين نشست وزيران نفت اوپك در وين، نه‌تنها ايران بلكه همه اعضاي اوپك توافق داشتند كه توليد نفت اين سازمان به همان 30 ميليون بشكه بازگردد كه اميدواريم همه به تعهدات خود پايبند باشند.

وي با اشاره به اعتراض بسياري از اعضاي اوپك به عرضه نفت مازاد بر تقاضا به بازار گفت: اعضاي اوپك بايد به سهميه‌هاي توليد خود پايبند باشند. اين درحالي است كه اعضاي اوپك توافق كرده‌اند اگر روال بازار شرايط خاصي را تجربه كند، رياست اوپك در توافق با اعضا احتمال برگزاري نشست اضطراري را بررسي كنند.

وزیر نفت گفت: از دبیرکل خواستیم با توجه به غیرمنطقی شدن قیمت نفت، جلسه اضطراری اوپک تشکیل شود

اظهارات نماينده ايران در اوپك درحالي مطرح مي‌شود كه اتحادیه اروپا در تصمیمي خصمانه درهای خرید نفت خام از ایران به عنوان یکی از بزرگترین کشورهای نفت‌خیز جهان را بسته است و بر این اساس از امروز 11 تیر ماه مصادف با اول جولای 2012 میلادی واردات نفت از ایران تا اطلاع ثانوی به حالت تعلیق در می‌‌آید. همزمان با اجرای رسمی طرح تحریم نفت ایران توسط کشورهای اروپایی، برخی از کشورهای عربی عضو اوپک همچون عربستان سعودی، امارات و کویت با نادیده گرفتن نظام سهمیه بندی اوپک و به منظور مهار شوک احتمالی قیمتی تحریم نفت ایران، نفت بیشتری تحویل مصرف کنندگان بزرگ نفت جهان در آسیا و اروپا می‌دهند. اين درحالي است كه خوراک نزدیک به 50 پالایشگاه جهان به طور مستقیم به نفت خام سبک و سنگین صادراتی ایران وابسته است و با وجود تحریم برخی از کشورهای اروپایی و آسیایی به طور غیر مستقیم اقدام به واردات نفت خام ایران می‌کنند.

آيا اوپك به كاهش نفت واكنش نشان مي‌دهد؟

در اين زمينه روز گذشته وزیر نفت با اشاره به کاهش قیمت نفت در بازارهای جهانی گفت: بر اساس توافق در اجلاس اخیر اوپک ، از دبیرکل خواستیم با توجه به غیرمنطقی شدن قیمت نفت، جلسه اضطراری اوپک تشکیل شود.

به گزارش ايسنا رستم قاسمی تصریح کرد: تا پیش از نشست یکصد و شصت و یک اوپک ، تولید اعضای این سازمان به روزانه حدود 33 میلیون بشکه رسیده بود و بر اساس آخرین تصمیم اوپک در اجلاس اخیر، مقرر شد این میزان به روزانه 30 میلیون بشکه برگردد که به نظر می‌رسید با کاهش تولید نفت اعضای اوپک به این رقم، بازار روند منطقی داشته باشد.

وی گفت: بر اساس توافق در نشست 161 اوپک، زمانی که قیمت نفت به زیر 100 دلار برای هر بشکه کاهش یابد، وارد منطقه بحرانی قیمت ها شده ایم و بر اساس همین توافق، از دبیرکل اوپک، آقای البدری، درخواست کرده‌ایم مقدمات برگزاری اجلاس اضطراری اوپک را فراهم کند.

وزیر نفت درباره افزایش تولید برخی از اعضای اوپک و افزایش ذخیره نفت در کشورهای مصرف کننده و تاثیر آن در ایجاد بی نظمی در بازار عرضه و تقاضای نفت و در نهایت شکنندگی بازار گفت: در صورتی که اعضای اوپک سقف تولید را رعایت نکنند، این اتفاق می افتد و برای حفظ تعادل عرضه و تقاضای منطقی در بازار نفت همه اعضا در جلسه اخیر اوپک توافق کردند که سقف مورد نظر را رعایت کنند.

وی با بیان این که پس از برگزاری یکصد و شصت و یکمین نشست اوپک وضعیت عرضه نفت تا حدودی بهتر شده است، ابراز امیدواری کرد که اعضا به تعهدهای تولید خود پایبند باشند.

بنا بر اعلام پايگاه اطلا‌ع رساني دولت قاسمی درباره روند کاهشی قیمت نفت در روزهای اخیر گفت: قیمت نفت معمولا در تابستان به دلیل کاهش تقاضا دچار نوسان می‌شود، ولی در فصل زمستان با حفظ تولید منطقی میزان تقاضا تغییر خواهد کرد.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha