در آستانه برپایی شانزدهمین اجلاس سران کشورهای عضو جنبش عدم تعهد در تهران، مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی با انتشار گزارشی الزامات فراروی این جنبش را مورد بررسی قرار داد.
به گزارش گروه دريافت خبر ايسنا، دفتر مطالعات سیاسی این مرکز در این گزارش ضمن معرفی جنبش عدم تعهد از حیث نحوه شکل گیری و اهداف و ساختار آن، الزامات فراروی این جنبش را تبیین کرد.
جنبش عدم تعهد هم اکنون 120 عضو دارد و علاوه بر آن 17 کشور و 10 سازمان بین المللی نیز به عنوان ناظر در جلسات آن شرکت می کنند. مرکز پژوهشها در گزارش خود تصریح کرده است که جنبش عدم تعهد از نظر تعداد اعضا، پس از سازمان ملل دومین نهاد بین المللی جهان به شمار می رود.
این گزارش می افزاید: میزبانی از اجلاس غیرمتعهدها و نیز در اختیار گرفتن ریاست آن به منزله فرصت و ظرفیتی مهم برای جمهوری اسلامی ایران جهت تقویت نقش و نفوذ بین المللی خود و ارتقاء اعتبار خویش در سطح جهانی است.
بر اساس مصوبه پانزدهمین اجلاس سران جنبش غیرمتعهدها در تیرماه سال 1388 در «شرم الشیخ» مقرر شده بود که شانزدهمین اجلاس سران این جنبش به میزبانی ایران از پنجم تا دهم شهریور ماه سال 1391 در تهران برگزار شود.
جنبش عدم تعهد تلاشی از سوی کشورهای در حال توسعه برای رهایی از وابستگی و تعهد به منافع قدرت های سلطه جو در دوره جنگ سرد بود و فروپاشی نظام دو قطبی نیز به انگیزه ای قوی برای حفظ موجودیت این جنبش تبدیل شد.
مرکز پژوهش ها در ادامه گزارش خود خاطر نشان ساخت که جنبش عدم تعهد در صورت تجمیع ظرفیت های بالقوه و بالفعل خویش از قابلیت بالایی برای افزایش و نفوذ خود در معادلات جهانی برخوردار خواهد بود.
انتهاي پيام
نظرات