• دوشنبه / ۴ دی ۱۳۹۱ / ۱۳:۲۹
  • دسته‌بندی: حوادث، انتظامی
  • کد خبر: 91100402467
  • خبرنگار : 71368

پیگیری مسئولان شهری از مشکلات زلزله‌تهران در محاق

انتقاد مدیر‌عامل هلال‌احمر استان تهران از ساخت برج روی گسل‌های شمالی

انتقاد مدیر‌عامل هلال‌احمر استان تهران از ساخت برج روی گسل‌های شمالی

مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر استان تهران ضمن تشریح اقدامات و عملکرد این جمعیت، در مورد زلزله احتمالی تهران با طرح این سوال که بر چه اساسی برج‌ها روی گسل‌های شمالی ساخته می‌شود، از عدم‌هماهنگی میان سازمان‌ها و مسئولان اجرایی گلایه کرد و با بیان اینکه ممکن است سخنانش باعث رنجش برخی از مدیران شود، گفت: جمعیت هلال‌احمر توان ساماندهی همه حوادث شهرستان‌های کشور به استثنای تهران را دارد.

مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر استان تهران ضمن تشریح اقدامات و عملکرد این جمعیت، در مورد زلزله احتمالی تهران با طرح این سوال که بر چه اساسی برج‌ها روی گسل‌های شمالی ساخته می‌شود، از عدم‌هماهنگی میان سازمان‌ها و مسئولان اجرایی گلایه کرد و با بیان اینکه ممکن است سخنانش باعث رنجش برخی از مدیران شود، گفت: جمعیت هلال‌احمر توان ساماندهی همه حوادث شهرستان‌های کشور به استثنای تهران را دارد.

دکتر سید منتظر شبر در گفت‌وگو با خبرنگار «حوادث» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در مورد میزان آمادگی جمعیت هلال‌احمر استان‌ تهران در پوشش امدادی – خدماتی زلزله احتمالی در پایتخت، گفت: چندی پیش سازمان مدیریت بحران تهران با مرکز مطالعات ژاپنی به نام «جایکا» مطالعاتی را روی گسل‌های تهران و میزان تخریب مناطق آسیب‌دیده انجام دادند.

بر چه اساسی برج‌ها روی گسل شمالی ساخته می‌شود؟

وی با بیان اینکه هلال‌احمر به عنوان سازمانی مردم نهاد، وظیفه انجام مطالعات پایه زمین‌شناسی را ندارد و این مطالعات توسط سایر سازمان‌های مسئول انجام شده و تنها نتایج تحقیقات برای برنامه‌ریزی هر چه بیشتر در اختیار هلال‌احمر قرار می‌گیرد، گفت: ماحصل این گزارش‌ها قدیمی در اختیار جمعیت هلال‌احمر استان‌تهران قرار گرفت و ما سعی کردیم بر مبنای این اطلاعات، برنامه‌ریزی‌هایی را در مورد پوشش هر چه بهتر زلزله احتمالی تهران داشته باشیم.

شبر با اشاره به ساخت وسازهای لجام‌گسیخته در تهران، گفت: جای سوال است که با چه مجوزی، اجازه ساخت و ساز در برخی مناطق شمالی که دقیقا روی گسل‌های شمالی تهران قرار دارد، داده می‌شود؟

مدیر‌عامل جمعیت هلال‌احمر استان تهران با بیان اینکه برخی برج‌های شمالی تهران دقیقا روی گسل قرار دارد، گفت: متاسفانه مشخص نیست که این برج‌ها با چه مجوزی ساخته می‌شود.

شبر در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه تا چه میزان جلسات کاربردی و راهبردی با موضوع «زلزله تهران» برگزار شده و موثر است، گفت: نشست‌های زیادی با مسئولان شهری تهران و تمامی ارگان‌های خدماتی برگزار کرده‌ایم و حتی رییس جمعیت هلال احمر با حضور در جلسه شورای شهر به واکاوی اتفاقات در تهران پس از وقوع زمین‌لرزه پرداخت.

پیگیری مسئولان شهری از مشکلات زلزله تهران در محاق

وی با بیان اینکه مسئولیت هماهنگی دو کمیته جست‌وجو و نجات و تغذیه و اسکان اضطراری تهران بزرگ بر عهده جمعیت هلال‌احمر استان تهران است، گفت: ما در جلسات متعدد، مشکلات پیش‌روی ایمن‌سازی تهران و همچنین اتفاقاتی که می‌تواند پس از بروز حادثه احتمالی رخ دهد را بازگو می‌کنیم؛ اما پیگیری خاصی در مورد این موضوعات از سوی مسئولان شهری صورت نگرفته است.

تهران تا زمانی که پایتخت است، خلوت نمی‌شود

مدیر‌عامل جمعیت هلال‌احمر استان تهران با بیان اینکه سناریوهای مختلفی برای مدیریت زلزله احتمالی در تهران صورت گرفته است، گفت: جلسات متعددی برگزار شده است و بحث‌های تخصصی همچون اینکه آیا زلزله تهران باید توسط نهادهای تهرانی مدیریت شود یا دیگر استان‌ها؟ یا این که از نظر سیاسی، تهران، پایتخت باشد یا در زمان زلزله پایتخت موقتی تعیین شود، مورد بحث قرار گرفته، اما نتیجه‌ای نداشته است.

شبر در پاسخ به این سوال که آیا طرح خلوت‌کردن تهران تاکنون موثر بوده است، گفت: این طرح نیز می‌توانست در کنار طرح‌های دیگر موثر باشد اما تهران خلوت نشد، چرا که تهران جاذبه و امکاناتی دارد که باعث می‌شود مردم استان‌های مختلف علاقه‌مند باشند تا در تهران زندگی کنند.

وی با بیان اینکه تا زمانی که تهران پایتخت باشد، چنین طرح‌هایی در عمل با مشکل مواجه می‌شود، گفت: به نظر می‌رسد یکی از راه‌حل‌های اصلی برای خلوت کردن تهران، تغییر پایتخت باشد.

وقتی موتور و آمبولانس حکم اکسیر حیات می‌گیرد

مدیر‌عامل جمعیت هلال‌احمر استان تهران در پاسخ به این سوال که بهترین وسیله امدادی در زمان امدادرسانی در تهران چه وسیله‌ای است؟ گفت: بارها عنوان شده که موتور آمبولانس به دلیل اتفاقاتی که ممکن است در تهران پس از وقوع زمین لرزه رخ دهد، بهترین وسیله امدادی است؛ اما باید گفت که قطعا با توجه به فشردگی‌ ساختمان‌ها و همچنین وجود آپارتمان‌های بلند مرتبه که ممکن است در زمان وقوع زمین‌لرزه تخریب شوند، موتور و بالگرد می‌توانند سهم چشمگیری در کمک‌رسانی به زلزله‌زدگان ایفا کنند.

تهران با یک باران، گره می‌خورد

شبر با بیان اینکه وقتی در تهران بارانی می‌بارد، مشکلات پیچیده‌ای به وجود می‌آید، گفت: ما اعتقاد داریم که پاسخ گفتن به حوادث تهران، کاری بین بخشی است و خاص اورژانس، هلال‌احمر یا مدیریت بحران نیست و مسئولانی که می‌توانند گره‌ای از کار تهران بگشایند، باید وارد میدان شوند.

وی با بیان اینکه جمعیت هلال‌احمر تهران نیز در حد مقدورات خود، پیش‌بینی‌های لازم را انجام داده است، گفت: با این حال معتقدیم که اتخاذ رویکرد پیشگیری و آمادگی در برابر حوادث و سوانح، مهم‌ترین رکن نجات جان مردم است؛ چرا که مردم می‌توانند به عنوان اولین کسانی که در صحنه حادثه حضور می‌یابند، به یکدیگر کمک کنند.

مدیر‌عامل جمعیت هلال‌احمر استان تهران با اشاره به ساخت و ساز لجام‌گسیخته در تهران، گفت: باید پذیرفت که حتی اگر قوی‌ترین ارگان‌های امدادی را در جهان داشتیم، در بحث امدادرسانی در کلان شهر تهران با مشکل روبرو هستیم و به همین دلیل باید میزان آمادگی مردم را در برابر حوادث و خطرات افزایش دهیم.

شبر با اشاره به اهمیت هماهنگی بین بخشی میان دستگاه‌های اجرایی، به تشریح اقدامات صورت گرفته از سوی این جمعیت در بحث پوشش امدادی – خدماتی زلزله احتمالی تهران پرداخت و گفت: جمعیت هلال‌احمر اقدام به دپوی اقلام امدادی و زیستی در پایگاه‌های این جمعیت کرده است.

تقسیم تهران میان استان‌های کشور

وی با اشاره به پایگاه‌های اطراف تهران، گفت: پایگاه‌های اطراف تهران را به عنوان پایگاه‌های ذخیره‌سازی مناسب اقلام شهر تهران ساخته‌ایم، به گونه‌ای که این پایگاه‌های اطراف تهران ظرفیت دپوی اقلام امدادی را دارند و علاوه بر آن محلی برای ورود نیروهای امدادی استان‌های معین تعیین شده‌اند.

شبر با بیان اینکه این پایگاه‌های اطراف تهران دسترسی خوبی به شاهراه‌های حیاتی دارند، گفت: بعد از تکیه بر پایگاه‌های اطراف تهران، سعی شده است از حلقه شعب هلال‌احمر استفاده شود که بر این اساس در این شعب ظرفیت ذخیره‌سازی اقلام امدادی درنظر گرفته شده است و مناطق تهران با توجه به میزان آسیب‌پذیربودن میان استان‌های معین تقسیم شده است و 400 شعبه در سطح کشور وجود دارد که در زمان حادثه از ظرفیت‌های این شعب بهره‌ خواهیم برد.

به گفته وی، هنگامی که زلزله‌ای رخ دهد، هر استان برای پوشش مناطق از پیش تعیین شده تهران وارد عمل شده و امدادگران با توجه به هماهنگی‌هایی که قبل از وقوع زمین‌لرزه انجام شده و اطلاعاتی در اختیار استان‌ها، می‌توانند عملیات خود را برای جست‌وجو و اسکان اضطراری انجام دهند.

بیش از 40 هزار مترمربع اقلام دپوشده تهران

مدیر‌عامل جمعیت هلال‌احمر استان تهران با بیان اینکه جمعیت هلال‌احمر آماده پاسخگویی به هر حادثه در کل کشور را دارد، گفت: ما می‌توانیم در کمترین زمان ممکن نسبت به پوشش امدادی – خدماتی حوادث در هر نقطه کشور به استثنای تهران، وارد عمل شویم؛ اما بپذیرید که تهران به دلیل شرایط منحصر به فرد، بسیار امدادرسانی پیچیده‌ای خواهد داشت.

شبر با اشاره به اینکه شش پایگاه اقماری با بیش از 40 هزار مترمربع اقلام دپوشده در اطراف تهران احداث شده است، گفت: در هر پایگاه انبارهای تعبیه شده است که وسایل و امکانات در این محل ذخیره شده است و تا زمان رسیدن امکانات از استان‌های دیگر، این پایگاه می‌تواند امکانات را به تهران تزریق کند.

هلال‌احمر مسئول تغذیه اضطراری و اسکان در پایتخت نیست

وی در واکنش به این سوال که آیا وظیفه جست‌وجو و نجات، اسکان و تغذیه اضطراری در تهران، بر عهده جمعیت هلال‌احمر است، گفت: طبق مصوبه شورای شهر، چندین کمیته تخصصی زیر نظر سازمان پیشگیری و مدیریت تهران ایجاد شده است که جمعیت هلال‌احمر نیز ضمن عضویت در این کمیته‌ها، وظیفه هماهنگ‌کنندگی کمیته جست‌وجو و نجات و کمیته اسکان و تغذیه اضطراری را دارد و این بدان معنا نیست که ما مسئول این دو مقوله در تهران هستیم.

مصوبات شورای شهر برای هلال‌احمر الزام‌آور نیست

مدیر‌عامل جمعیت هلال‌احمر استان تهران با بیان اینکه مصوبات شورای شهر برای هلال‌احمر الزام‌آور نیست، گفت: ما تنها برای کمک به شهرداری تهران وارد صحنه شدیم، و گرنه هلال‌احمر نهادی غیردولتی است و شورای عالی این جمعیت، عملکردمان را در استان‌ها مشخص می‌کند و همچنین در صورت ابلاغ دستوری از طرف دولت، ملزم به اجرای آن خواهیم بود.

به گفته وی، طبق قانون تشکیل سازمان مدیریت بحران، شهرداری متولی حادثه در تهران است و این درحالی است که اگر در سایر استان‌ها اتفاقی رخ دهد، متولی امر فرماندار است اما در پایتخت این مهم بر دوش شهردار است.

شبر در پاسخ به این سوال که آیا میزان همکاری‌های سازمان مدیریت بحران و جمعیت هلال‌احمر پایتخت در حد قابل قبولی است؟ گفت: همکاری‌های لازم وجود دارد اما هماهنگی نداریم.

وی در پاسخ به این سوال که بافت فرسوده تهران در زمان زلزله احتمالی، تهران را به قبرستان ساختمان‌های نیمه‌کاره بدل می‌کند، گفت: بافت فرسوده تهران نسبت به گذشته و 10 سال پیش که تحقیقات موسسه جایکا صورت گرفته است، بهبود یافته؛ اما نکته‌ای که در مورد تهران وجود دارد، آن است که قوانین خوبی در مورد چگونگی ساخت و ساز در تهران وضع شده، اما به خوبی اجرا نمی‌شود.

وقتی 5 درصد از پایتخت‌نشینان غذا می‌گیرند

مدیر‌عامل جمعیت هلال‌احمر استان تهران با اشاره به بافت فرسوده تهران، گریزی به بافت‌های فرسوده بیمارستان‌ها و مراکز درمانی زد و گفت: اتفاقات خوبی در زمینه نوسازی بافت‌های فرسوده انجام گرفته شده، اما با اشکالاتی مواجه است و علاوه بر آن این اقدامات به کندی صورت می‌گیرد.

وی در مورد وضعیت تغذیه زلزله‌زدگان احتمالی تهران نیز گفت: اگر قرار باشد با توجه به جمعیت هر منطقه، برایشان تغذیه انبار کرد که نیازمند هزاران سوله دپوی موادغذایی هستیم که این در هیچ جای دنیا معمول نیست، اما طبق اصول امداد و نجات، باید برای دو درصد از کل جمعیت ذخیره اضطراری داشته باشیم که این رقم برای تهران پنج درصد است و حتی ما از استانداردهای جهانی نیز پیشی گرفته‌ایم.

به گزارش ایسنا، با اینکه مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر استان تهران ضمن تشریح عملکرد این سازمان از آمادگی نسبی این سازمان در زلزله تهران سخن می‌گفت، اما باید توجه داشته باشیم که پایتخت با 8.5 میلیون جمعیت نیازمند همکاری و هماهنگی‌های فراتر از یک سازمان مردمی است و شاید زمان آن رسیده باشد که مسئولان با کنار گذاشتن سلایق سیاسی و اجرایی خود، تنها به دنبال یافتن یک طرح واحد برای پوشش امدادی – خدماتی زلزله‌ای دور یک میز جمع شوند که زیرا ممکن است، میلیون‌ها تن قربانی آن شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha