تولید نفت سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در ماه ژانویه از 30 میلیون و 650 هزار بشکه در روز در ماه دسامبر به 30 میلیون و 450 هزار بشکه در روز کاهش یافت.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، تحقیقات نشریه معتبر پلاتس درباره تولید اوپک و ارزیابیهای تحلیلگران حاکی از این است که کاهش تولید اوپک عمدتا به دلیل کاهش بیشتر تولید نفت عربستان بوده است.
تولید نفت عربستان سعودی در ماه ژانویه با 200 هزار بشکه کاهش از 9 میلیون و 450 هزار بشکه در ماه دسامبر به 9 میلیون و 250 هزار بشکه رسید.
تولید عربستان در ماه ژانویه پایینترین سطح پس از زمان تولید 9 میلیون و 50 هزار بشکه ای این کشور در ماه می سال 2011 است.
کاهش تولید نفت عربستان در ماههای اخیر عمدتا نشانگر کاهش فصلی مصرف نفت خام برای تولید برق است.
ارزیابیهای ماه ژانویه حدود 750 هزار بشکه در روز کمتر از تولید عربستان در ماه اوت است.
جان کینگستون مدیر اخبار بین المللی پلاتس گفت: این گزارش تایید دیگری مبنی بر این است که عربستان مایل است شکاف بین تقاضا و عرضه را کم کند.
وی افزود: چند ماه قبل تمام اطلاعات نشان میداد که شکاف بین عرضه و تقاضا زیاد است اکنون این شکاف بسیار کمتر شده است و بزرگترین عامل در کاهش این شکاف کاهش تولید عربستان بوده است.
ابراهیم محنا مشاور وزیر نفت عربستان در اواسط ژانویه تاکید کرد که هر گونه گمانه زنی مبنی بر این که عربستان تولید خود را برای افزایش قیمتها کاهش داده اشتباه است.
محنا گفت: تولید نفت عربستان عمدتا تحت تاثیر تقاضای مشتریان از جمله تقاضای فصلی متغیر داخلی است که طی سه ماهه گذشته نسبت به تابستان کاهش یافته است.
همچنین براساس این گزارش تولید نفت کشورهای الجزایر، کویت، قطر و لیبی کاهش یافته که آخرین مورد به دلیل اعتصاب در ترمینال نفتی زویتینه بوده که باعث کاهش صادرات این کشور شده است.
مجموع کاهش تولید اوپک 300 هزار بشکه در روز بوده اما این مسئله تا حدودی به دلیل افزایش تولید صد هزار بشکهای آنگولا، عراق و نیجریه جبران شده است.
تولید نفت عراق در ماه ژانویه کمی بیشتر از سه میلیون بشکه در روز بوده است که این امر به دلیل افزایش مجموع صادرات به رغم بدی شرایط جوی در خلیج فارس بوده است.
اما صادرات شمال عراق به بندر جیحان ترکیه در ماه ژانویه به پایینترین سطح پنج سال اخیر رسید که عمدتا به دلیل خرابکاریهای مکرر شبه نظامیان در خط لوله صادرات نفت کرکوک - جیحان بوده است.به علاوه مناقشه طولانی مدت بین بغداد و خودمختار کردستان عراق باعث شده که نفت تولیدی در کردستان از طریق این خط لوله صادر نشود.
همچنین تولید نفت نیجریه نیز به دلیل لغو دو ماهه منع صادرات از رود براس 70 هزار بشکه در روز افزایش یافته است.
با این حال تولید سازمان اوپک در ماه ژانویه همچنان 450 هزار بشکه در روز بالاتر از سقف تولید رسمی 30 میلیون بشکهای این سازمان بوده است.
انتهای پیام
نظرات