در یک ماه اول پس از آغاز امداد زمستانی از 20 آذر تا 20 دی ماه، مراکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی سراسر کشور 1866 نفر از مسمومین با گاز مونواکسید کربن را نجات دادند.
به گزارش سرویس سلامت ایسنا، دکتر محمد تقی طالبیان رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی کشور ضمن اعلام این خبر گفت: تکنسینهای اورژانس پیش بیمارستانی 563 نفر از مسمومین را در محل درمان کردند. همچنین پس از ارائه خدمات پزشکی اولیه به افرادی که دچار گازگرفتگی شده بودند، 1303 نفر را برای دریافت مراقبتهای بیشتر به بیمارستان منتقل کردند.
وی در ادامه افزود: پیشگیری از مسمومیت با گاز مونواکسید کربن امری ضروری است که در این راستا استفاده از از وسایل گرمایشی استاندارد، اطمینان از مکش کامل و مناسب لولههای بخاریها، بازبینی صحت کار وسایل گرمایشی و باز بودن مسیر دودکش توصیه میشود.
وی از نشانههای مسمومیت با گاز مونواکسید کربن به سردرد، سرگیجه، استفراغ، کاهش سطح هوشیاری و نهایتا اغما و مرگ اشاره کرد.
رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی کشور افزود: اولین و مهمترین اقدام برای نجات فردی که دچار مسمومیت با مونوکسید کربن و سایر انواع گازگرفتگی شده، رساندن اکسیژن (هوای تازه) به او است به همین دلیل به محض مشاهده فردی که دچار گازگرفتگی شده باید پنجرهها را باز کنید تا هوای تازه سریعا وارد اتاق شود و در صورت امکان، فرد گازگرفته را به پنجره نزدیک کنید. منبع نشت گاز را شناسایی و قطع کنید و سریعا با اورژانس115 تماس بگیرید.
دکتر طالبیان درخصوص پخش گاز در محیط توصیه کرد: بلافاصله دستمال مرطوبی جلوی دهان و بینیتان بگیرید تا دچار گازگرفتگی نشوید، منبع نشت گاز را شناسایی و قطع کنید. تا رسیدن اورژانس هیچ خوراکی یا نوشیدنی به فرد گاز گرفته ندهید چون به دلیل حالت تهوع احتمال خفگی بیشتر میشود، به زنان باردار، کودکان و سالمندان زودتر از بقیه آسیبدیدهها کمک کنید.
انتهای پیام
نظرات