• دوشنبه / ۹ تیر ۱۳۹۳ / ۱۱:۵۹
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 93040905277

حسگری با حساسیت بالا برای شناسایی سلول‌های سرطانی

حسگری با حساسیت بالا برای شناسایی سلول‌های سرطانی

پژوهشگران ژاپنی موفق به ساخت حسگری مبتنی بر گرافن شدند که با حساسیت بالا قادر به شناسایی سلول‌های سرطانی در خون است.

پژوهشگران ژاپنی موفق به ساخت حسگری مبتنی بر گرافن شدند که با حساسیت بالا قادر به شناسایی سلول‌های سرطانی در خون است.

به گزارش سرویس علمی ایسنا، یکی از راه‌های شناسایی بیماری‌ها، اندازه‌گیری بار سطحی سلول‌ها است که می‌تواند به‌ عنوان ابزاری مکمل در خدمت تجهیزات تشخیص طبی باشد. از آنجایی که دیواره‌ی سلولی سلول‌های سرطانی ترکیبات و مواد زیستی مختلفی ایجاد می‌کند که موجب تفکیک آن‌ها از سلول‌های سالم می‌شود، این روش تشخیصی می‌تواند برای شناسایی برخی بیماری‌ها بسیار مناسب باشد.

چندی پیش یک گروه تحقیقاتی از دانشگاه نانکای موفق به ساخت حسگری شده بود که در آن از ترانزیستورهای گرافنی استفاده شده بود. این حسگر امکان شناسایی سلول‌های قرمز خون آلوده به بیماری مالاریا را دارا است. این گروه در این پژوهش نشان دادند که می‌توان با ترکیب گرافن و میکروسیالات، بار سطحی سلول‌های آلوده به ویروس را شناسایی کرد.

ژی بو لین از محققان این پروژه می‌گوید: حساسیت و دقت این حسگر محدودیت‌هایی دارد. بنابراین باید با بهبود حساسیت، عملکرد این حسگر را به نحوی ارتقاء داد که بتوان از آن برای حجم بسیار کم نمونه‌ها استفاده کرد.

این گروه تحقیقاتی در مقاله‌ای با عنوان Ultrasensitive Flow Sensing of a Single Cell Using Graphene-Based Optical Sensors که اخیراً در نشریه‌ی Nano Letters به چاپ رساندند، جزئیات ساخت حسگری کارا با حساسیتی بالاتر را منتشر کردند.

لین می‌گوید: ما با کنترل ضخامت اکسید گرافن موفق شدیم تا حساسیت پاسخ‌دهی این حسگر را افزایش دهیم، به‌ طوری که حساسیت را به 4.3 × 107 mV/ RIU رساندیم. این رقم بالاترین رکوردی است که تاکنون برای حسگرهای ضریب شکستی ثبت شده‌ است.

پژوهشگران دریافتند که به‌ منظور رسیدن به بالاترین حد حساسیت باید از اکسید گرافن احیاء شده در دمای بالا استفاده کرد. لین می‌افزاید: ضریب شکست سلول‌های سرطانی بیشتر از سلول‌های سالم است. ما در این پژوهش نشان دادیم که حسگر جدیدی که ساخته‌ایم قادر به شناسای سلول‌های سرطانی استخراج شده از خون است. در آزمایش ما یک درصد از سلول‌های سرطانی را با سلول‌های نرمال مخلوط کردیم که در نهایت ولتاژ بالایی توسط حسگر ایجاد شد که نشان از وجود سلول‌های سرطانی است.

لین می‌گوید: این حسگر مبتنی بر گرافن می‌تواند اطلاعات ارزشمندی درباره سیگنال‌دهی سلول‌ها ارائه کند؛ اطلاعاتی که برای محققان علوم سلولی بسیار مهم است.

این گروه قصد دارند تا با توسعه‌ی این حسگر، از آن برای مطالعه روی انواع مختلف سلول‌ها استفاده کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha