بیست و سومین نمایشگاه مبلمان منزل، امروز - دهم مردادماه - در تهران گشایش یافت.
به گزارش گروه دریافت خبر ایسنا، رییس اتاق اصناف ایران امروز - جمعه - در مراسم افتتاحیه این نمایشگاه گفت: برندسازی، حلقه مفقوده صنعت مبلمان برای فتح بازارهای جهانی است.
علیفاضلی با بیان اینکه در چند سال اخیر صنعت مبلمان کشور به نوعی مظلوم بوده است، گفت: صنعت مبلمان کشور در گذشته یکی از موفق ترینها در توسعه صادرات غیرنفتی بود، درحالی که امروز به خاطر برخی سیاستها، این صنعت مانند قبل نقش تعیین کنندهای در کسب درآمدهای ارزی برای کشور ندارد.
وی با تاکید بر این که برندسازی باید با جدیت مورد توجه برنامهریزان و نیز شورای ملی مبلمان و دکوراسیون قرار گیرد، اظهار کرد: متاسفانه با وجود اینکه صنعت مبلمان ایران از جمله قدیمیترین صنایع جهانی است، ولی ما نتوانستهایم در خلق برندهای مطرح مبلمان برای کشورمان کاری انجام دهیم.
فاضلی ادامه داد: یکی از مشکلات صنعت مبلمان کشور، فقدان آموزش مستمر و بهروز برای نوسازی نیروی انسانی شاغل در این صنعت است که باید مورد توجه برنامهریزان صنعتی کشور قرار گیرد.
وی همچنین به لزوم نوسازی و بهسازی ماشینآلات در صنعت مبلمان نیز اشاره کرد و گفت: قدیمی بودن ماشینآلات در صنعت مبلمان کشور از جمله دلایلی است که موجب شده ایران در مقایسه با رقبای خود در بازارهای جهانی به لحاظ تنوع و سرعت در تولید، حرف زیادی برای گفتن نداشته باشد.
رامین سمیعزاده، مدیر این نمایشگاه نیز با بیان اینکه نمایشگاه امسال با شعار هنر، فرهنگ و محصول ایرانی در فضایی به وسعت 75 هزار متر مربع نمایشگاهی آغاز به کار کرد، گفت: بزرگترین نمایشگاه مبلمان منزل در خاورمیانه از امروز تا 13 مرداد از ساعت 9 تا 16 برای بازدید علاقهمندان در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برپاست.
وی با بیان اینکه برای نخستین بار کالاهای عرضهشده در نمایشگاه به چهار گروه تقسیم شده است، اظهار کرد: مبلمان مدرن و راحتی، کلاسیک، کودک و نوجوان و تشک و کالای خواب، چهارگروه کالایی تفکیکشده در نمایشگاه هستند.
سمیعزاده ادامه داد: همچنین برای نخستین بار، بازدیدکنندگان به محض ورود به محل نمایشگاه با دانلود رایگان نرمافزار نقشه و مکانیاب نمایشگاه ، امکان پیدا کردن سریعتر غرفهها را دارند.
وی به برگزاری سمینارهای آموزشی رایگان در نمایشگاه برای بازدیدکنندگان اشاره کرد و گفت: مردم میتوانند از طریق شرکت در این سمینارها با توجه به رنگ و مدل مورد علاقهشان نیز میزان بودجه خود، امکان خرید بهترین مبلمان را داشته باشند.
سمیعزاده با اشاره به اینکه صنعت مبلمان 8درصد اشتغال کشور را به خود اختصاص داده است، اظهار کرد: فعالان عرصه مبلمان به هیچ وجه موافق ممنوعیت واردات نیستند، چرا که در هیچ جای دنیا ممنوعیت واردات عامل توسعه صنعتی یک کشور نیست.
وی ادامه داد: واردات و صادرات، هر دو بالِ پرنده تجارت و صنعت هستند که در صورت قطع هر کدام از این بالها، توسعه صنعتی هیچ کشوری امکانپذیر نیست.
مدیر بیستوسومین نمایشگاه بینالمللی مبلمان منزل با اشاره به اینکه ابن نمایشگاه بزرگ ترین نمایشگاه مبلمان منزل در خاورمیانه محسوب می شود، گفت: ارزش تولید مبلمان در جهان طی سال 2013 به 450 میلیارد دلار رسیده است که متاسفانه ایران سهم قابل توجهی از این تجارت در اختیار ندارد.
در ادامه مراسم مظفر علیخانی، دبیر کل شورای ملی مبلمان و دکوراسیون ایران و صنایع وابسته با اعلام این خبر و ابراز خشنودی از مسیر حرکتی تشکل ها بسوی همگرایی هر چه بیشتر اصحاب صنف و صنعت مبلمان و دکوراسیون کشور اظهار کرد: این نمایشگاه با مجوز رسمی از سازمان توسعه تجارت ایران و شرکت سهامی نمایشگاه های بین المللی جمهوری اسلامی ایران و توسط شورای ملی مبلمان و دکوراسیون ایران و صنایع وابسته برگزار میشود.
وی در ادامه افزود: شورای ملی مبلمان و دکوراسیون ایران و صنایع وابسته با عنایت به مفاد اساسنامه مبنی بر ساماندهی کلیه رخدادهای عمومی از قبیل نمایشگاه ها ، همایش ها و سمینارهای بین المللی مرتبط با صنف و صنعت مبلمان و به منظور بهره گیری از طراحی های علمی و تکنولوژی مدرن جهت ارتقای سطح کمی و کیفی تولیدات داخلی و توسعه صادرات مبلمان و دکوراسیون برگزاری نمایشگاه های تخصصی صادراتی و صنفی در صنف مبلمان در داخل و خارج از کشور را در دستور کار خود قرار داده است.
رییس شورای ملی مبلمان و دکوراسیون ایران و صنایع وابسته نیز در این مراسم گفت: تبادل دانش و تجربه، رشد تکنولوژی، تبلیغات و بازاریابی علمی و مستمر، ارتقای سطح کمی و کیفی تولید، دستیابی به تراز تجاری مثبت با توسعه صحیح صادرات و پیوند با اقتصاد جهان از جمله اهداف شورای ملی مبلمان، دکوراسیون و صنایع وابسته است و ابزارهای مناسب و کارکردهای صنعت نمایشگاهی میتوانند نقش مهمی در تحقق این اهداف ایفا کنند.
علی انصاری ادامه داد: تولید علمی و تجاری و تعریف دقیق ماتریس نشاندهنده رابطه دانشگاه و صنعت، تربیت کادر متخصص از طریق پذیرش دانشجو در تمامی رشتههای مرتبط با هنر - صنعت مبلمان، ایجاد زیرساختهایی مانند شهرک صنعتی، دانشگاه ویژه مبلمان، برگزاری کنفرانسهای بینالمللی مانند دکو و انجام کار تشکیلاتی و اصولی مانند کادرسازی، تعریف شبکه توزیع مویرگی و تولید مبلمانی متناسب با درآمد اکثریت جامعه و پرهیز از تولید اشرافی و تشریفاتی مبلمان، از جمله مهمترین اقداماتی است که طی سالهای اخیر به منظور رشد، توسعه و پویایی هنر- صنعت مبلمان انجام شده است.
وی افزود: در هنر صنعت مبلمان طی سالهای اخیر، یک روند تکاملی طی شده و در واقع از مراحل کادر سازی، نوسازی شبکه، ایجاد تشکل و دانش بنیان کردن صنعت عبور کردهایم و به مرحله نهادسازی و نهادینهسازی مفاهیم رسیدهایم.
وی همچنین اظهار کرد: اهتمام ما این است که با برگزاری صحیح و با کیفیت نمایشگاههای ملی و بینالمللی با رعایت استانداردهای جهانی، علاوه بر توسعه دیپلماسی صنفی و اقتصادی، ریسکهای تجاری و عملیاتی به درستی مدیریت شود بهگونهای که فعالان اقتصادی کشور بتوانند در فضایی سرشار از امنیت و امید، علاوه بر ایجاد اشتغال برای جوانان به ایفای نقش در رونق اقتصادی و ارتقای سطح فرهنگی سهیم باشند.
انصاری در ارتباط با بیست و سومین نمایشگاههای بینالمللی مبلمان منزل گفت: شعار این نمایشگاه هنر، فرهنگ و محصول ایرانی است و اهتمام دست اندرکاران این نمایشگاه بر این است که در سال اقتصاد و فرهنگ با مدیریت جهادی بتوانیم با رویکرد فرهنگی و توجه به محصول و تولید ایرانی به نقش و مسئولیت ملی خود به نحو احسن عمل کنیم زیرا معتقدیم با توجه بیشتر دولت محترم به صنایع کوچک و زود بازده مانند صنعت مبلمان و افزایش صادرات میتوان از وضعیت رکود تورمی خارج شد.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد که نمایشگاههای بینالمللی، استانداردهای جهانی برگزاری نمایشگاه و دریافت بازخور از بازدیدکنندگان و انجام نظرسنجیهای دقیق و علمی را مورد توجه قرار دهند و زمینه لازم برای برگزاری نمایشگاههای بینالمللی در کلان شهرهای کشور مانند تبریز، اصفهان، شیراز، مشهد و شهرهای بندری مانند بندر انزلی، بندر عباس و ... فراهم شود تا با توسعه گردشگری اقتصادی و تجاری نیز زمینه لازم برای بازدیدکنندگان بینالمللی فراهم شود.
انتهای پیام
نظرات