ویژگیهای فیزیکی پولکهای فوقسفید موجود بر روی تعداد خاصی از سوسکها الهامبخش مهندسان در ساخت کاغذ سفید، پلاستیک و رنگها خواهند بود.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، این امر منجر به مصرف مواد بسیار کمتری در مقایسه با شیوههای تولید کنونی میشود.
سوسک Cyphochilus که بومی آسیای جنوبشرقی است، به دلیل وجود پولکهای فوقنازکی که سراسر بدنش را پوشاندهاند، سفیدتر از کاغذ است. سوسک Lepidiota stigma نیز از چنین ویژگی برخوردار است. مطالعه انجامشده روی ویژگیهای نوری این پولکها نشان میدهد آنها قادر به انتشار کارآمدتر نور نسبت به دیگر بافتهای زیستی شناختهشده هستند.
تحقیقات دانشمندان دانشگاه کمبریج و «آزمایشگاه طیفسنجی غیرخطی» ایتالیا نشان میدهد این سوسکها ساختار درونیشان را برای تولیید سفیدی حداکثر با استفاده از حداقل ماده بهینه کردهاند. چنین کارآیی به ویژه برای شفافتر کردن حشراتی که پرواز میکنند حائز اهمیت است.
دانشمندان برای نخستین بار نیروی پخشکنندگی نور این سوسکها را اندازهگیری کردهاند و دریافتهاند آنها نور را نسبت به دیگر مواد با شاخص انکسار پائینتر و به صورت کارآمدتری پخش میکنند.
طی سالهای اخیر، بسیاری از مهندسان برای طراحی سازههایشان به دنبال الهامگرفتن از ساختارهای طبیعت بودهاند و یافتههای جدید الهامبخش ساخت اجسامی مانند کاغذ، پلاستیک، رنگها و همچنین کارگذاشتن بازتابدهندههای سفید و سبک در درون نسل جدیدی از نمایشگرها خواهد بود.
جزئیات این دستاورد علمی در مجله Scientific Reports منتشر شد.
انتهای پیام
نظرات