• دوشنبه / ۱۱ خرداد ۱۳۹۴ / ۱۰:۰۷
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 94031106514
  • خبرنگار : 71456

کشف مکانیسم دفاعی نوعی سوسک بمب‌افکن

کشف مکانیسم دفاعی نوعی سوسک بمب‌افکن

محققان آمریکایی به بررسی مکانیسم دفاعی منحصر‌به‌فرد یک سوسک بمب‌افکن پرداخته‌اند که می‌تواند در آینده نویدبخش پیشرفت‌های جدیدی در فناوری‌های دنیای واقعی باشد.

محققان آمریکایی به بررسی مکانیسم دفاعی منحصر‌به‌فرد یک سوسک بمب‌افکن پرداخته‌اند که می‌تواند در آینده نویدبخش پیشرفت‌های جدیدی در فناوری‌های دنیای واقعی باشد.

به گزارش سرویس علمی ایسنا، تیمی از محققان دانشگاه ام‌آی‌تی، دانشگاه آریزونا و آزمایشگاه ملی بروکهاون، فرآیند دفاعی این سوسک بمب‌افکن را که نوعی انفجار شیمیایی در درون پوسته‌اش ایجاد کرده و پس از تولید یک مایع جوشان و سمی، آن را بر روی دشمن خود افشانه می‌کند، مورد بررسی قرار داده‌اند.

این محققان توانستند از تصویربرداری اشعه ایکس سنکروترون پرسرعت برای مشاهده جزئیات این فرآیند که در درون یک سوسک نیم‌اینچی رخ می‌دهد، استفاده کنند.

آن‌ها دریافتند نوعی اسپری فوق‌داغ و جوشان به نام بنزوکینون (benzoquinone) از ترکیب دو ماده شیمیایی در یک محفظه انفجار محفاظت‌شده در بدن سوسک تولید می‌شود. این واکنش شیمیایی، همزمان فشار موردنیاز را برای افشاندن اسپری بر روی یک شکارچی دشمن فراهم می‌کند.

ماهیت جهنده‌بودن این اسپری از اهمیت زیادی جهت زنده‌ماندن خود حشره در برابر انفجارات شیمیایی درونی‌اش برخوردار است. سرعتی که مواد شیمیایی طی آن ترکیب می‌شوند، توسط حرکت یک غشای انعطاف‌پذیر و یک دریچه کنترل می‌شود؛ این دریچه، نوعی گذرگاه درونی را باز و بسته کرده و این گذرگاه، محفظه دوم حاوی مایع را به محفظه انفجار متصل می‌کند.

با جریان یافتن این مایع از میان گذرگاه‌ها، انفجار حاصل از ترکیب‌شدن ماده شیمیایی موجود در محفظه انفجار، غشای این محفظه را کشیده و موجب بسته‌شدن دریچه می‌شود.

با آزاد شدن فشار از طریق دفع بنزوکینون تازه تولیدشده، دریچه بار دیگر باز می‌شود و امکان انفجار بعدی را می‌دهد. با پالسی‌کردن افشانه، این سوسک بمب‌افکن زمان لازم برای خنک‌شدن محفظه انفجار را فراهم کرده و از داغ شدن بیش از حد آن و آسیب‌ رسیدن به خودش جلوگیری می‌کند.

مکانیسم دفاعی درونی سوسک بمب‌افکن، نمونه عالی پیچیدگی و زیبایی تکامل طبیعی است، اما تیم علمی معتقد است مشاهده مستمر این فرآیند،فواید فناورانه‌ای را مانند سیستم‌های حفاظتی انفجاری پیشرفته و حتی تولید انواع جدید سیستم‌های نیروی محرکه به همراه دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha