دانشمندان «موسسه سرطان دانا-فاربر»، «موسسه فناوری ماساچوست» و موسسات دیگر علائمی از رشد اولیه سرطان لوزالمعده را یافتهاند.
به گزارش سرویس پژوهشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، این علائم شامل افزایش شدید میزان آمینواسیدهاست که پیش از تشخیص و ظهور علائم این بیماری رخ میدهد. گرچه این افزایش به اندازه کافی بزرگ نیست تا اساس شناسایی زودهنگام این بیماری شود، یافتههای جدید به محققان در درک چگونگی اثرگذاری سرطان لوزالمعده بر دیگر اندامهای بدن کمک میکند.
بسیاری از بیماران مبتلا به PDAC که تاکنون شایعترین نوع سرطان لوزالمعده است، زمانی بیماریشان تشخیص داده میشود که به مرحله پیشرفتهای رسیده و بسیاری از آنها نهایتا تا یک سال پس از تشخیص جان خود را از دست میدهند. بنابراین شناسایی این بیماری در مراحل آغازین ظهورش، درمان موفقیتآمیز آن را ارتقا میدهد.
دانشمندان از نمونههای خون جمعآوریشده 1500 نفر استفاده کردند که در مطالعات رهگیری سلامتی شرکت کرده بودند. آنها این نمونهها را برای شناسایی 100 متابولیت مختلف تحلیل کردند. متابولیتها، موادی هستند که توسط فرآیند متابولیک تولید میشوند. محققان نتایج دریافتی افراد مبتلا به سرطان لوزالمعده و افراد سالم را مقایسه کردند.
آنها دریافتند سطوح آمینواسیدهای زنجیرهای خوشهای در افرادی که به سرطان لوزالمعده دچار شده بودند، در مقایسه با افراد سالم، بالاتر بود. آمینواسیدهای زنجیرهای خوشهای، یکی از خانوادههای آمینواسیدها هستند که اجزای اصلی پروتئینها به شمار میآیند.
این یافتهها دانشمندان را به این فرضیه رساند که افزایش آمینواسیدهای زنجیرهای خوشهای به دلیل وجود تومور لوزالمعده است و این فرضیه در آزمایش های انجامشده در دانشگاه امآیتی تایید شدند. تیم علمی دریافت این افزایش به دلیل تجزیه بافت عضله است که منجر به آزادشدن آمینواسیدهای زنجیرهای خوشهای به درون جریان خون میشود.
جزئیات این دستاورد علمی در مجله Nature Medicine منتشر شد.
انتهای پیام
نظرات