• دوشنبه / ۲۴ آذر ۱۳۹۳ / ۱۲:۱۱
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 93092414192
  • خبرنگار : 71448

یک کارشناس اقتصادی عنوان کرد

فسادهای مالی باید اعلام شود/ لزوم برخورد یکسان با تمامی متخلفان

فسادهای مالی باید اعلام شود/ لزوم برخورد یکسان با تمامی متخلفان

یک کارشناس اقتصادی معتقد است که عدم اعلام فسادهای مالی راه مناسبی برای جلوگیری از خدشه‌دار شدن اعتماد مردم به نظام بانکی نیست.

یک کارشناس اقتصادی معتقد است که عدم اعلام فسادهای مالی راه مناسبی برای جلوگیری از خدشه‌دار شدن اعتماد مردم به نظام بانکی نیست.

علی دینی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با بیان این که اعلام فسادهای مالی اتفاق افتاده اشکالی ندارد، اظهار کرد: نمی‌توان این مسائل را لاپوشانی کرد، چرا که اگر اعلام نشود افراد دیگری به خود اجازه تکرار این مسائل را می‌دهند.

وی با بیان این که یکی از راه‌های پیشگیری برخورد شفاف با قضیه، رسانه‌ای شدن آن و برخورد جدی با عاملان فسادها است، تصریح کرد: به هر حال این اتفاق روی اعتماد مردم به دولت تاثیر می‌گذارد و سرمایه اجتماعی که یکی از شاخص‌های‌آن اعتماد مردم به یکدیگر و حاکمیت است خدشه‌دار خواهد شد. اما راه مقابله با این مسائل این نیست که ما فسادهای مالی را اعلام نکنیم.

این کارشناس اقتصادی با بیان این که راه اساسی مقابله با فسادهای مالی جلوگیری از وقوع آنهاست گفت: زمانی که مردم برای دریافت وام‌های چند میلیونی با موانع مختلف و هفت‌خوان رستم مواجه می‌شوند این سوال پیش می‌آید که چگونه این ارقام در نظام بانکی کشور جابجا می‌شود.

دینی با اشاره به راهکارهای جلوگیری از وقوع فسادهای مالی اظهار کرد: راهکار اول برخورد یکسان با تمامی متخلفان پس از وقوع جرم است یعنی باید عدالت قضایی وجود داشته باشد.

وی با بیان این که در این زمینه باید دست رسانه‌ها را نیز باز گذاشت، تصریح کرد: رسانه‌ها به پیشگیری این گونه اتفاقات کمک می‌کنند تا جایی که ممکن است بتوانند همه چیز را روی دایره بریزند که این قضیه ریسک درگیر شدن در جرائم و فسادها را افزایش می‌دهد.

این کارشناس اقتصادی با تاکید بر تقویت ساز و کارهای نظارتی در دستگاه‌ها به ویژه در شبکه بانکی کشور گفت: تخلفاتی در حد 12 هزار میلیارد تومان دال بر این است که شبکه‌های سازمان یافته‌ای وجود دارند و به جاهایی متصل هستند که می‌توانند به راحتی سندسازی کرده و حتی در مدت کوتاهی بخش نظارتی یک دستگاه را از کار بیاندازند بنابراین باید با ساز و کارهای نظارتی این شبکه‌ها شناسایی شده و فارغ از این که به کجا وصل هستند با آنها برخورد شود.

وی همچنین سلامت نفس نیروهای دستگاه‌های مختلف را از دیگر عوامل جلوگیری فساد دانست و گفت: در شبکه بانکی استفاده از خانم‌ها در موقعیت‌های کلیدی می‌تواند کمک کند که جلوی تخلفات گرفته شود چرا که تجربه نشان می‌دهد سلامت نفس بیشتری دارند.

دینی افزود: توزیع نابرابر درآمد نیز می‌تواند از عوامل بروز فساد باشد چرا که مردم وقتی عده‌ای را می‌بینند که از قعر یک شبه به صدر رفته‌اند باعث می‌شود که زمینه‌های بروز فساد برای آنها بیشتر شود.

این کارشناس اقتصادی همچنین اصلاح نظام مالیاتی و رسیدگی به درآمدهای باد آورده و دریافت مالیات از آنها را از دیگر راهکارهای جلوگیری از بروز فساد عنوان کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha