مدیر عامل شرکت ملی صادرات گاز ایران از مذاکره و امضای توافقنامه اولیه با چند شرکت ترکیه ای برای صادرات برق خبر داد.
به گزارش خبرنگار ایسنا، علیرضا کاملی با اشاره به این که پس از اعلام آمادگی وزارت نفت برای همکاری در تولید و صادرات برق، گفتوگوهای متعددی با شرکتهای داخلی و خارجی انجام شد، افزود: نخستین قرارداد صادرات برق ماه گذشته (دیماه) با یک شرکت ایرانی امضا شده است.
وی با بیان این که شرکتهای ترکیه ای که هم اکنون در حال مذاکره با آنها هستیم شرکتهای توانمند و باسابقه ای هستند، افزود: این شرکتها در ترکیه دارای نیروگاه هستند و توانمندی فنی و مالی آنها به صورت دقیق ارزیابی شده است.
مدیرعامل شرکت ملی صادرات گاز ایران دلایل اصلی انجام صادرات برق را تنوع سازی در صادرات گاز عنوان و تصریح کرد: یکی از راههای تنوع سازی در صادرات گاز تبدیل آن به برق است که وزارت نفت در این زمینه وارد شده است.
براساس گزارش وزارت نفت، کاملی درباره سهم سرمایه گذار از قیمت فروش صادراتی برق گفت: سهم سرمایه گذار متناسب با قیمت فروش برق در هر بازار هدف، عبارت از هزینه تبدیل انرژی و هزینه های انتقال و بازاریابی به علاوه سود متعارف است و مابه التفاوت این مبلغ با قیمت فروش صادراتی برق در هر مورد، سهم طرف دیگر مشارکت یعنی شرکت ملی نفت ایران و شرکت ملی صادرات گاز ایران خواهد بود.
وی با اشاره به این که بخش خصوصی نقطه یابی ساخت نیروگاه را تعیین و شرکت ملی گاز، گازرسانی به آنجا را تامین می کند، افزود: راندمان نیروگاههای که بوسیله بخش خصوصی ساخته می شود باید بالا باشد. به عنوان نمونه هم اکنون راندمان نیروگاههای خارج از کشور بیش از 50 درصد است این در حالی است که در ایران این رقم حدود 37 درصد است پس راندمان نیروگاههای تازه باید همانند خارج از کشور باشد تا بتوانند با دیگرعرضه کنندگان برق در آن کشورها رقابت کنند.
انتهای پیام
نظرات