تحقیقات صورت گرفته توسط پژوهشگران آمریکایی نشان میدهد، گوش کردن به موسیقی یا هر نوع صدای زمینهای در محیط کار باعث آشفتگی ذهنی و اختلال در عملکرد شناختی افراد میشود.
به گزارش سرویس پژوهشی ایسنا، منطقه خراسان، جوانان از توانایی گوش کردن همزمان به موسیقی و تمرکز کردن بر روی کارها برخوردار هستند، اما با افزایش سن، میزان تمرکز نیز کاهش یافته و منجر به حواسپرتی فرد میشود.
محققان موسسه فناوری جورجیا (GIT)، تأثیر گوش کردن به موسیقی یا هر نوع صدای زمینهای - مانند صدای رادیو - در محیط کار را در عملکرد شناختی کارمندان مورد ارزیابی قرار دادند.
در تحقیقات انجام شده با مشارکت تعدادی دانشجوی جوان و چند داوطلب مسن، آزمونهایی از این افراد در دو محیط کاملا ساکت و محیطی که موسیقی ملایمی مانند صدای باران یا راک در آن پخش میشد، گرفته شد.
عوامل حواسپرتی در هر دو گروه مورد برررسی قرار گرفته و محققان دریافتند، دانشجویان در زمان گوش کردن به هر دو نوع موسیقی (ملایم و راک) دچار حواسپرتی نشده بودند، اما گروه مسن از لحاظ به یادآوری تصویر و نام آنها دچار مشکل شده بودند.
البته عملکرد شناختی و کارآیی هر دو گروه شرکتکننده در محیط ساکت، بسیار بهتر از محیط با پخش موسیقی بود؛ اما افراد مسن هنگام پخش موسیقی بشدت دچار آسیبهای شناختی شده بودند.
دو عامل در این مسأله دخیل هستند؛ عامل اول افزایش سن و عدم تمرکز به دلیل کاهش توانایی فرد در سنین بالا است و عامل دوم ایجاد اختلال در حافظه و توانایی یادآوری به دلیل سر و صدای محیطی (پخش موسیقی در محیط) است.
نتایج این تحقیق در مجله The Gerontologist منتشر شد.
انتهای پیام
نظرات