• یکشنبه / ۳۱ خرداد ۱۳۹۴ / ۱۷:۰۲
  • دسته‌بندی: حقوقی و قضایی
  • کد خبر: 94033117985
  • منبع : نمایندگی یزد

رییس دادگستری استان یزد: استان یزد جرم‏‎‎خیز نیست

رییس کل دادگستری استان یزد با اشاره به اظهارات اخیر رییس مرکز آمار و فناوری قوه قضائیه مبنی بر جرم‌خیز بودن استان یزد، گفت: تنها یک سوم از پرونده‏‏‌های ورودی به دادسراهای استان به دادگاه جزایی راه یافته است.

رییس کل دادگستری استان یزد با اشاره به اظهارات اخیر رییس مرکز آمار و فناوری قوه قضائیه مبنی بر جرم‌خیز بودن استان یزد، گفت: تنها یک سوم از پرونده‏‏‌های ورودی به دادسراهای استان به دادگاه جزایی راه یافته است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه یزد، محمدرضا حبیبی در آستانه هفته قوه قضائیه در جمع اهالی رسانه اظهار کرد: متاسفانه در اطلاع‌رسانی اخیر رییس مرکز آمار و فناوری قوه قضائیه بر اساس آمارهای ثبت شده در سیستم، استان یزد در زمره سه استان جرم خیز کشور معرفی شده که به نظر در این رابطه غفلت شده؛ چرا که اعلام جرم خیزی یک استان حتماً باید بر اساس تحلیل و آمارهای جزئی‌تر باشد.

وی با اشاره به آمار 72 هزار و 357 فقره پرونده‎‎های ورودی به دادسراهای استان در سال 1393 و ملاک قرار گرفتن رشد 33 درصدی این آمار نسبت مدت مشابه آن در سخنان رییس مرکز آمار قوه قضائیه، اظهار کرد: اگر به رقم 24 هزار و 391 فقره پرونده ورودی به دادگاه‏‎‏های قضایی استان در سال گذشته توجه کنیم خواهیم دید که تنها یک سوم پرونده‏‏‌های ورودی به دادسرا منجر به کیفرخواست شده و دو سوم آنها به دادگاه راه پیدا نکرده است.

حبیبی با تاکید بر اعتماد بالای مردم استان به دادگستری به دلیل مراجعه و طرح شکایت در جزئی‌ترین موضوعات حقوقی، علت اصلی افزایش پرونده‏‏‌های ورودی به دادسراهای استان به ویژه دادسرای مرکز استان را ثبت پرونده‏‏‌های ثبت نشده سال 1392 و حتی سال 1391 در سیستم ثبت در سال گذشته ذکر کرد.

این مقام قضایی، ورودی دادگاه‎‎های حقوقی استان را 35 هزار و 790 فقره پرونده، دادگاه انقلاب را 7 هزار و 177 فقره، دادگاه جزایی 24 هزار و 391، دادگاه‎‎های عمومی بخش را 4 هزار و 764 و ورودی دادگاه‎‎های تجدیدنظر را 12 هزار و 697 فقره پرونده در یک سال اخیر اعلام کرد.

وی در ادامه با مطلوب خواندن امنیت برقرار شده در استان، رسیدگی و اجرای به موقع و سریع احکام قضایی در استان را نوعی ابزار بازدارنده از وقوع جرائم دانست و در این باره به رسیدگی خارج از نوبت به برخی از پرونده‏‏‌های مهم در استان اشاره کرد.

حبیبی در این باره به رسیدگی خارج از نوبت و سریع در خصوص پرونده قاتل نوجوان 9 ساله مهریزی و اجرای حکم در ملاءعام اشاره کرد و ادامه داد: همچنین پرونده قاتل راننده اشکذری که متاسفانه از اتباع خارجی و با انگیزه تکفیری اقدام به این کار کرده بود به سرعت در دستور پیگیری قرار گرفت و حکم قصاص وی به زودی اجرا خواهد شد.

رییس کل دادگستری استان همچنین با بیان این که سرکرده باند سرقت مسلحانه اوایل سال جاری، فردی سابقه‌دار و دارای اعمال مجرمانه در سایر استان‌هاست، از تحت تعقیب قرار گرفتن این فرد به عنوان محارب خبر داد.

وی در رابطه با انهدام یک باند زمین‌خواری در استان نیز اظهار کرد: این باند در 50 مورد اقدام به سه میلیارد تومان کلاهبرداری از افراد کرده‌‏‏اند‌ که در این راستا حدود 17 نفر دستگیر شده‎‎اند.

وی تاکید کرد: شهروندان حتماً در خرید املاک و اموال غیرمنقول از طریق دستگاه‎‎های مربوطه از مالکیت زمین اطمینان حاصل کنند و تا نسبت به موضوع مطمئن نشده‎‎اند، اقدام به معامله نکنند.

حبیبی همچنین از مراحل انجام تحقیقات در مورد پرونده‎‎ باند قاچاق کالا به ارزش بالغ بر 100 میلیارد تومان خبر داد که اعضای این باند با نفوذ در اداره کل استاندارد و اداره کل گمرک استان، تعدادی از پرسنل آنها را آلوده و حجم بالایی از کالاها را با اظهارنامه‏‏‌های صوری یا با کم‌اظهاری یا متفاوت با استانداردهای اعلام شده، وارد کشور می‏‏‌کردند.

وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان این که بخش عمده‎‎ای از زندانیان استان دارای جرائم مرتبط با مواد مخدر هستند، از جدیت قوه قضائیه در برخورد با این قبیل جرائم خبر داد و اعلام کرد: در سالهای اخیر پرونده مجرمان دارای حجم بالای مواد مخدر در کمیسون عفو نیز مطرح نمی‎‎شود و مستقیماً‌ جرائم آنها مورد رسیدگی و برای آنها حکم صادر و اجرا می‏‏‌شود.

حبیبی با اشاره به اقدامات پیشگیری از وقوع جرائم در دادگستری مانند اقدامات صورت گرفته در رابطه با موضوع طلاق، گفت: خوشبختانه با اقدامات مشاوره‎‎ای پیشگیری از طلاق، این مطالبه برخلاف بسیاری از استان‌های کشور که در زمره 10 خواسته حقوقی است، در استان یزد آمار پایینی دارد ولی باید تلاش شود تا اقدامات پیشگیرانه از داخل خانه‎‎ها و پیش از مشاجرات منتهی به ارائه درخواست طلاق انجام شود.

وی از عمده دلایل طلاق در استان یزد را اعتیاد، دخالت اطرافیان در زندگی زوجین، ازدواج‏‏‌های تحمیلی و اختلاف سطح فرهنگی و تحصیلات، برشمرد و یادآور شد: البته هرچند طلاق در استان یزد پایین است، ولی متاسفانه میزان ازدواج در استان نیز در سطح پایینی قرار دارد، به نحوی که استان یزد در سال گذشته با 8 هزار و 943 مورد ازدواج در رده 26 کشور جای گرفته است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha