• سه‌شنبه / ۱۰ شهریور ۱۳۹۴ / ۰۰:۳۵
  • دسته‌بندی: خانواده
  • کد خبر: 94061006073
  • خبرنگار : 71424

موج نوسانی اعتیاد از شیشه به حشیش در ماه‌های اخیر

کنترل عرضه پیش‌سازها برای جلوگیری از تولید مخدر جدید NPS

کنترل عرضه پیش‌سازها برای جلوگیری از تولید مخدر جدید NPS

در سال‌های اخیر سوق یافتن معتادان از مواد مخدر سنتی به مواد مخدر صنعتی به دغدغه‌ای جدی برای دست اندرکاران امر مبارزه با اعتیاد تبدیل شده و موجی از نگرانی را برای خانواده‌ها به راه انداخته است.

در سال‌های اخیر سوق یافتن معتادان از مواد مخدر سنتی به مواد مخدر صنعتی به دغدغه‌ای جدی برای دست اندرکاران امر مبارزه با اعتیاد تبدیل شده و موجی از نگرانی را برای خانواده‌ها به راه انداخته است.

درباره وضعیت مواد مخدر صنعتی جدید در کشور با معاون ستاد مبارزه با مواد مخدر به گفت‌وگو نشستیم. وی ضمن اعلام آماری به ایسنا ، در این خصوص از موج نوسانی اعتیاد به مواد مخدر سخن گفت و اعلام کرد که گزارشی از ورود مخدرهای جدید NPS به کشور نداریم.

پرویز افشار، معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر در گفت‌وگو با خبرنگار بخش «اجتماعی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با بیان این که یکی از دغدغه‌های جدی ما مواد مخدر صنعتی است اظهار می‌کند: سهم مواد مخدر جدید از سه تا پنج درصد به 26 درصد در حال حاضر رسیده است و به معنای آن است که از آمار یک میلیون و 325 هزار معتاد، 26 درصد مصرف کننده مواد مخدر جدید هستند.

وی می‌افزاید: گرچه از نظر تعداد خام معتادان چندان افزایشی مشاهده نمی‌شود، اما نگرانی‌های جدی از ابعاد مختلف داریم که اعتیاد زنان از جمله آنهاست. قبلا جمعیت زنان معتاد پنج درصد بود که به 9 درصد رسیده است و نشان دهنده آن است که اعتیاد در حال ریشه دوانیدن در جمعیت زنان است.

ابراز نگرانی از چندمصرفی مواد در زنان معتاد

معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به حضور زنان در کلوپ‌های زنانه، آرایشگاهها و ... می‌گوید: در این محیط‌ها، مواد مخدر جدید در قالب قرص‌های لاغری، زیبایی، تمرکز و ... معرفی و عرضه می شوند. این داروها مواد آمفتامینی هستند و زنان اغلب پس از مصرف آنها به سمت الکل، ترامادول و غیره می‌روند.

افشار ادامه می‌دهد: مصرف چنددارویی در زنان هم نگران کننده است و باعث افزایش مرگ و میر شده است. در سال 93 نسبت به 92، در جمعیت زنان 33 درصد افزایش مرگ و میر داشتیم در حالی که این آمار در جمعیت مردان یک درصد کاهش را نشان می‌دهد.

وی ضمن تاکید بر اینکه افزایش اعتیاد در جمعیت زنان به عنوان مادران جامعه، خطرات جدی در بردارد می‌گوید: این داروهای لاغری عنوان خاصی ندارند و معمولا به شکل قرص‌ها و پودرهایی ارائه می‌شوند که بیشتر مواد محرک هستند و با مکانیسم کاهش اشتها باعث لاغری می‌شوند اما عوارض جدی جسمی و روحی و مغزی دارند و رهایی از آن‌ها بسیار مشکل است.

معرفی مواد مخدر صنعتی در چهار گروه

معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر به معرفی مواد مخدر جدید پرداخته و ضمن طبقه بندی آنها در چهار گروه عنوان می‌کند: گروه نخست مواد محرک شامل آمفتامین‌ها و متامفتامین‌ها هستند. گروه دوم، داروهایی هستند که مصرف طبی دارند و ریتالین از جمله آنهاست. ریتالین داروی درمان بیش فعالی در کودکان است اما مورد سوء مصرف قرار می‌گیرد. گروه سوم مواد توهم‌زا نظیر ال. اس .دی ها و قارچها هستند و گروه چهارم مواد روانگردان را در برمی‌گیرند. ضد افسردگی‌ها، خواب آورها و ضداضطرابها چون دیازپام، لورازپام و...از این جمله‌اند که ادامه مصرف آنها پس از اتمام دوره درمان بی‌عارضه نیست.

گزارشی از ورود مخدرهای جدید NPS به کشور نداریم

افشار درباره ورود مواد مخدر صنعتی جدید می‌گوید: از مواد مخدر جدیدی که در دنیا به شدت مطرح است، ان. پی. اس‌ها هستند که اخیرا وارد چرخه‌ سوء مصرف در دنیا شده‌اند.

وی می‌افزاید: تا کنون 300 ان. پی. اس شناسایی شده و حدود 90 مورد آن مربوط به سال گذشته است. برای ساخت ان.پی.اس‌ها تغییراتی را در مواد محرک ایجاد می‌کنند و اثرات آن را تغییر می‌دهند تا جذابیت بیشتری برای مصرف کننده داشته باشد. ما در کشور گزارشی از ان. پی. اس‌ها نداریم اما باید مراقب باشیم که وارد کشور نشوند و یا تولید نشوند. به همین خاطر تلاش می‌کنیم پیش سازها را کنترل کنیم.

افشار - معاون ستاد مبارزه با مواد مخدر

معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه گزارشی از ورود موادی چون کروکدیل هم به دست ما نرسیده است می‌گوید: اما علف، گل، حشیش و ماری جوانا که از سال‌های قبل وجود داشته‌اند، اکنون هم مصرف می‌شوند زیرا تولید و کاشت آنها آسانتر است.

موج نوسان اعتیاد از شیشه به حشیش

افشار ادامه می دهد: اخیرا گزارشات میدانی ما نشان می‌دهد که یکسری معتادان از سمت و سوی مصرف شیشه به سمت حشیش می‌روند عنوان می‌کند: این موج نوسان اعتیاد از ماده‌ای به ماده دیگر در فرهنگ اعتیاد شایع است.

اعتیاد به شیشه درمان‌پذیر است

وی درباره درمان پذیری اعتیاد به مواد مخدر جدید صنعتی می‌گوید: راجع به مواد سنتی تجارب خوبی داریم، اما درباره مواد صنعتی از فقر نسبی و همچنین در برخی موارد از فقر مطلق رنج می بریم. مخدرهای صنعتی وابستگی جسمی ندارند و عمدتا وابستگی روانی برجا می‌گذارند که نیازمند مداخلات روان درمانگرانه بسیار جدی است، اما متخصص به اندازه کافی در این حیطه وجود ندارد و درمان بسیار زمانبر است. علاوه بر این هزینه تمام شده به شدت بالاست. برخی فکر می‌کنند شیشه درمان ندارد در حالی که شیشه درمان دارد اما روند آن بسیار طولانی مدت است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha