• سه‌شنبه / ۱۰ شهریور ۱۳۹۴ / ۱۲:۴۹
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 94061006494

اعتراض جمعی از بیوتکنولوژیست‌های کشور به پوستر یک همایش!

اعتراض جمعی از بیوتکنولوژیست‌های کشور به پوستر یک همایش!

جمعی از جامعه بیوتکنولوژی کشور و رئیس سازمان حفظ نباتات کشور در نامه هایی جداگانه به رییس انجمن ارگانیک ایران، اعتراض خود را نسبت به موضع‎گیری فناوری هراسانه منتسب به این انجمن در ارتباط با محصولات تراریخته عنوان کردند.

جمعی از جامعه بیوتکنولوژی کشور و رئیس سازمان حفظ نباتات کشور در نامه هایی جداگانه به رییس انجمن ارگانیک ایران، اعتراض خود را نسبت به موضع‎گیری فناوری هراسانه منتسب به این انجمن در ارتباط با محصولات تراریخته عنوان کردند.

به گزارش خبرنگار فناوری ایسنا، رئیس سازمان حفظ نباتات کشور در نامه‌ای به رئیس هیات‌مدیره انجمن ارگانیک ایران، مخالفت این سازمان را با درج شعار «مصرف محصولات تراریخته ممنوع» روی پوستر سومین همایش بین‌المللی محصولات ارگانیک اعلام کرد.

در متن این نامه که به امضای محمدعلی باغستانی میبدی، رئیس سازمان حفظ نباتات کشور رسیده، آمده است: «این سازمان علاقه‌مند و از حامیان تولید و کشت محصولات ارگانیک در کشور است. از آنجا که استفاده از دانش و تکنولوژی تراریخته یکی از ابزارهای مهم و مؤثر در مدیریت آفات در دنیا بوده، علاقه‌مند به استفاده از این دانش و تکنولوژی در مدیریت آفات کشور با لحاظ مسائل زیست‌محیطی و سلامت انسان‌ها است.

همچنین با توجه به اینکه درج لوگو این سازمان در پوستر سومین همایش بین‌المللی توسعه تجارت و بازار محصولات ارگانیک که شعار "مصرف محصولات تراریخته ممنوع!" نوشته شده است با موضع این سازمان متفاوت بوده، ضرورت داشت که از قبل با این سازمان هماهنگی لازم به‌عمل می‌آمد.»

انجمن ارگانیک ایران که جزو فهرست انجمن‌های علمی کشور نیست، سوم شهریور ماه جاری همایشی یک روزه را با عنوان "سومین همایش بین‎المللی توسعه تجارت و بازار محصولات ارگانیک" در محل اتاق بازرگانی صنایع و معادن ایران برگزار کرد.

در پوستر این همایش به جای پرداختن به مزایای محصولات ارگانیک به زیر سوال بردن محصولات تراریخته پرداخته شده بود. این در حالی است که مطابق با قانون ملی ایمنی زیستی ایران نه تنها مصرف محصولات تراریخته مجاز است بلکه دولت نیز موظف به فراهم آوردن بستر لازم برای فعالیت بخش خصوصی جهت توسعه این محصولات است.

نکته جالب دیگر در این همایش سخنرانی فردی با عنوان دکتر واندانا شیوا از کشور هندوستان است که از او به عنوان کاندیدای جایزه آلترناتیو نوبل جهان در سال 2008 و فعال محیط زیست ضد جهانی سازی یاد شده و در سخنان خود با بیان این که شرکتهای بین‌المللی مثل مونسانتو با تولید محصولات تراریخته درصدد کنترل غذای مردم و در نهایت تسلط بر جهان هستند مدعی شده بود: «این شرکت‌ها مردم جهان را به عنوان موش‌های آزمایشگاهی خود انتخاب کرده‌اند که نتیجه آن می‌شود سونامی سرطان در جهان! آیا بین آمارهای رو به رشد بیماری اوتیسم و محصولات دستکاری‌شده ژنتیک ارتباطی نیست؟!»

انجمن ارگانیک ایران پیش از این نیز در نامه ای سرگشاده به وزیر بهداشت که در برخی رسانه ها هم منتشر شد بدون ارائه هیچ گونه مستند علمی درباره واردات و تولید محصولات تراریخته در کشور هشدار داده بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۴-۰۶-۱۰ ۱۶:۰۰

من هرچه در اين پوستر دقت کردم موضوعات جالبي رو بيان کرده و شعاري نديدم! بهتر است بيوتکنولوژيست ها به جاي گير دادن به اين موارد يک مقدار به فکر ما کشاورزها باشند. ضمنا اينا گفتند که قانون ميگه دولت بايد بستر لازم را براي توسعه فناوري در بخش خصوصي فراهم کنه!! خب کدوم بخش خصوصي؟؟..

avatar
۱۳۹۴-۰۶-۱۰ ۲۲:۲۲

هر کسي که سر سوزني از مباني کشاورزي ارگانيک سررشته داشته باشد ميداند که عدم مصرف هر گونه محصول تراريخته در کشاورزي ارگانيک غيرمجاز است. پس اين پوستر چيز عجيبي نداره که يک مسوول دولتي شاکي بشه! بهتر است جمعي از بيوتکنولوژيست ها نيز مباني اوليه کشاورزي ارگانيک را بخوانند.

avatar
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۱۲:۳۸

مقام مسوول که تا اين حد موشکافانه برخورد مي کنند و يک سرفصل بديهي از 9 محور مطرح شده در پوستر همايش را برنمي تابند، چرا نسبت به واردات 5 ميليارد دلار محصولات کشاورزي تراريخته بي تفاوت هستند؟ چرا اعتراض خود را به اين وضع در رسانه ها مطرح نمي سازند؟