• شنبه / ۲۸ شهریور ۱۳۹۴ / ۰۸:۵۲
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 94062817247
  • خبرنگار : 71467

ردیابی یک پیامک برای صرافان

مزایده دلار در فردوسی!

مزایده دلار در فردوسی!

از هفته گذشته پیامکی برای صرافی‌ها با این مضمون که می‌توانند با تکمیل پرونده خود، از سوی کانون صرافان برای دریافت ارز تنظیم بازار به صرافی یکی از بانکها معرفی شوند ارسال شد، موضوعی که گرچه مورد تایید کانون است هنوز رسما از سوی صرافی بانک مربوطه و بانک مرکزی تایید نشده ولی رد هم نشده است.

از هفته گذشته پیامکی برای صرافی‌ها با این مضمون که می‌توانند با تکمیل پرونده خود، از سوی کانون صرافان برای دریافت ارز تنظیم بازار به صرافی یکی از بانکها معرفی شوند ارسال شد، موضوعی که گرچه مورد تایید کانون است هنوز رسما از سوی صرافی بانک مربوطه و بانک مرکزی تایید نشده ولی رد هم نشده است.

به گزارش خبرنگار ایسنا، همواره در بازار ارز و در بین صرافان عنوان می‌شد که صرافی یکی از بانکها در مواقعی از روز و در شرایط خاص اقدام به عرضه متفاوت ارز می‌کند و متقاضیان کلان می توانند از حداقل 100 هزار دلار با نرخی پایین تر از روال بازار از این صرافی خرید کنند، جریانی که البته مراجعه حضوری به میدان فردوسی و پیگیری از سوی صرافی مربوطه و سایر صرافی‌ها و همچنین دلالان آن را اثبات می‌کرد.

ماجرا تا جایی پیش رفت که چندی پیش برخی فعالان بازار از جمله رییس انجمن صنفی کارفرمایان سکه و صرافان موضوع را بازتر کرد و گفت که دلار در حال حاضر سه نرخ دارد؛ نرخ مبادله‌ای، بازار و پارسیانی!

اظهارت مسعودی در حالی عنوان شد که نه تنها واکنش خاصی از سوی بانک مرکزی و یا بانک و صرافی مربوطه به همراه نداشت که به فاصله کمتر از یک ماه از این اعلام و از هفته گذشته پیامکی که به گفته صرافان از سوی کانون صرافان ایرانیان برای اعضا ارسال شد به آنها اعلام کرد، می توانند با تکمیل پرونده عضویت خود در کانون جهت معرفی به صرافی پارسیان برای دریافت ارز تنظیم بازار اقدام کنند.

پیامک کانون صرافان ایرانیان به صرافان

اما با توجه به اینکه چنین اقدامی بدون تایید و همکاری بانک مرکزی و صرافی بانک مربوطه قابل پذیرش نیست، موضوع از هر دو گروه مورد بررسی و پیگیری قرار گرفت ولی بانک مرکزی و بانک پارسیان هر یک به طریقی از توضیح در این رابطه خودداری کرده و ترجیح دادند موضع خود را بی‌اطلاعی از این پیامک و سایر ابعاد آن اعلام کنند.

با این حال راس دیگر قضیه یعنی کانون صرافان ایرانیان اذعان کرد که چنین جریانی وجود داشته و از کمتر از یک هفته گذشته صرافان مجاز به عنوان توزیع کنندگان ارز در بازار آنهم تحت عنوان ارز تنظیم بازار وارد شده‌اند.

بنابر آنچه که یکی از مقامات مسئول در کانون صرافان ایرانیان به ایسنا توضیح داده است پیش تر هم بانک مرکزی به منظور کنترل نوسانات بازار ارز نسبت به توزیع ارز در بازار اقدام می کرد که اخیرا مدتی بود صرافی پارسیان این مسئولیت را بر عهده داشت. اما با توافقی که بین صرافی پارسیان و بانک مرکزی انجام شده دیگر توزیع دلار تنها از طریق این صرافی انجام نشده و کاملا به مزایده گذاشته می‌شود.

به گفته وی در سالهای 1390 و 1391 که بانک مرکزی ارز توزیع می‌کرد مزایده‌ای در کار نبود ولی با سیاست فعلی شرایط به سمت ساماندهی بیشتر توزیع ارز پیش رفته و دلار از طریق مزایده توزیع می‌شود.

طبق توضیحات این عضو ارشد کانون صرافان ایرانیان، صرافی‌های مجاز یعنی صرافانی که با مجوز بانک مرکزی فعالیت می‌کنند و اسامی آنها در سایت این بانک موجود است می‌توانند با در اختیار داشتن معرفی نامه کانون، کپی مجوز و کپی کارت ملی به عنوان نماینده صرافی به صرافی پارسیان در میدان فردوسی مراجعه کرده و اجازه شرکت در مزایده را دریافت کنند.

مزایده در پاساژی در فردوسی برگزار می‌شود و برندگان می‌توانند از حداقل 50 تا 100 هزار دلار دریافت کنند این در حالی است که پیش‌تر حداقل خرید 100 هزار دلار بود.

اما آنطور که کانون توضیح داده تعیین کف قیمت برای برگزاری مزایده دلار بستگی به روزهای برگزاری دارد ولی عموما 40 تا 50 تومان زیر قیمت بازار است که در برخی روزها به 20 تا 30 تومان هم می رسد.

به گزارش ایسنا، با توجه به اینکه چندی پیش هم صمد کریمی- مدیر اداره صادرات بانک مرکزی - اعلام کرده بود که "قرار است توزیع ارز در بازار از کانال صرافی‌های مجاز گسترش پیدا کند "، ارسال این پیامک و تغییر نگاه بانک مرکزی در بازار ارز نمی‌تواند نسبت به یکدیگر بی ارتباط باشد، سیاستی که جدای از قضاوت درباره درستی یا نادرستی آن تا حدودی بر کاهش نوسانات اخیر بازار ارز موثر بوده است.

اما به هر حال ابعاد دیگر موضوع نیز-هر چند رسما از سوی بانک مرکزی اعلام نشده - قابل تامل است آن هم وقتی قرار است دلار با فاصله از حد معمول بازار برای گروهی خاص به فروش برسد و یا محل مزایده همان پاساژی است که در سال‌های 1390و 1391 عده‌ای با خریدهای میلیونی سودهای هنگفت بردند و بعد از آن از وجود دلار فروشان فردایی پاکسازی شد. با این وجود با حضور صرافان مجاز به جمع توزیع کنندگان ارز در بازار، به نظر می‌رسد توزیع فقط از سوی صرافی یک بانک خارج شده و قرار است دلارهای معروف به "دلارهای پارسیانی" در میدان فردوسی جای خود را به دلارهای" تنظیم بازار" بدهند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۴-۰۶-۲۸ ۰۹:۳۰

اينگونه فعاليتها و سياستها براي عده‌اي رانت ايجاد نموده و شغل صرافي را شغل پردرامد جلوه ميدهد. در آينده شرايط تاسيس و فعاليت صرافي از سوي بانک مرکزي سخت‌تر و سختر خواهد شد و دليل آن نگراني در مورد دارايي و پول مردم است. آيا اين دلارهايي که به مزايده گذاشته ميشوند دارايي مردم نيستند؟ سياست گذاري درست از اين مزايده‌ها جلوگيري خواهد نمود. در سالهاي قبل هم سياست‌هاي اينچنيني باعث ثروت‌اندوزي عده اي شد که در تغيير دستورالعمل بانک مرکزي حاضر به پرداخت سرمايه هاي مصوب حتي 20 ميلياردي توسط رانت خواران شد. حال که نماينده کانون خود اذعان نموده فرصت خوبي است که از اکثر صرافان بابت تهمتهاي سالهاي قبل دلجويي شود و به حساب رانتخواران و منابع آنها در هر سازمان رسيدگي شود تا سرچشمه اين موضوع خشکانده شود.

avatar
۱۳۹۴-۰۶-۲۸ ۱۰:۰۱

چند وقتي است که اعضاي کانون صرافان بدليل عملکرد نامناسب شوراي عالي و هيات نظارت آن حق عضويت خود را نمي پردازند. شايد کانون از اين فرصت براي پرکردن صندوق خود استفاده کرده است.

avatar
۱۳۹۴-۰۶-۲۸ ۱۰:۱۶

از بانک مرکزي انتظار ميرود به موارد کلان سياستگذاري پولي و ارزي بپردازد و اين درحالي است که دو اداره مجوزها و اداره نظارت با تمام قوا خود را مشغول دستورالعملي نموده اند که خوراک آن در دولت قبل تهيه شده است. حقوق اين کارمندان از بيت المال پرداخت ميشود.

avatar
۱۳۹۴-۰۶-۲۸ ۱۰:۲۴

آقاي سيف شما يک جلسه با حضور کليه صرافان کشور بگذاريد، تا ببينيد که گزارشات ارائه شده به شما با واقعيت چقدر انطباق دارد. صرافان به شوراي قبلي اعتراض داشتند که با مصاحبه تلفني رييس جديد شوراي کانون در برنامه خبري شبکه دو و عدم وجود پارامترهاي مورد نظر جهت هماهنگي سازنده بين صرافان و بانک مرکزي ، بروز مشکلات بيشتر دور از ذهن نميباشد.

avatar
۱۳۹۴-۰۶-۲۸ ۱۰:۲۹

شايسته است يک مناظره تلويزيوني سه جانبه بين صرافان، بانک مرکزي و کانون صرافان تدارک ديده شود تا کليه بحثها شفاف شود.

avatar
۱۳۹۴-۰۶-۲۸ ۱۰:۳۴

خيلي جالبه که يکي از افراد کانون حاضر به دادن اطلاعات به يک خبرگزاري شده است

avatar
۱۳۹۴-۰۶-۲۸ ۱۵:۵۶

بانکهاي مرکزي درجهان مرکز سياستگذاري پولي هر کشور هستند و بخشهاي اقتصادي و پولي اعم از دولتي يا خصوصي سياستها و برنامه‌هاي خود را بر مبناي داده‌ها و اطلاعات بانکهاي مرکزي کشور خود تهيه مي‌کنند اما در کشور ما، وضع به گونه‌اي دگر است و بانک مرکزي نه امار دقيقي از شاخصهاي اقتصادي ارائه مي‌کند و نه برنامه‌اي جهت حال و اينده سياست هاي پولي کشور دارد، بلکه حسب مقتضيات روز خود را با جريانهاي سياسي و اقتصادي کشو وفق ميدهد و اين همان چيزي است که که بلاي اقتصاد کشور ما شده است. بانک مرکزي خود را ملزم به رعايت قوانين پولي و بانکي کشور نميداند بلکه بر اساس استنباط خود عمل مينمايد و به نظر ميرسد به هيچ سازماني يا مقامي پاسخگو نیست . عملکرد بانک مرکزي در مورد سياستهاي ارزي به اينگونه است که ارز حاصل از فروش نفت را در بازار توسط عوامل انتخابي خود به فروش ميرساند وسرمايه هاي ارزي مملکت را که متعلق به احاد مردم ميباشد در بازار ازاد بدون هيچ کنترلي به قيمتهاي دلخواه و به منظور تامين هدفهاي مورد نظر خودبه فروش ميرساندو با اتخاذ اين روش سالهاست که منزلت بانک مرکزي را در حد يک صرافي پائين اورده است.

avatar
۱۳۹۴-۰۶-۲۹ ۱۰:۰۴

از دولت جديد چشم ياري داشتيم. چرا رزق و روزي مردم را هدف گرفته ايد. خداوند رزق را تضمين کرده است.