• یکشنبه / ۲۲ آذر ۱۳۹۴ / ۱۸:۴۰
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 94092212623
  • خبرنگار : 71511

شکوری‌راد:

شرایط برای حضور زنان در مجلس مهیا است

شرایط برای حضور زنان در مجلس مهیا است

دبیر کل حزب اتحاد ملت ایران اسلامی، گفت: در واقع تحول حضور زنان در مجلس مهیا است ما اگر الان نتوانیم از این شرایط استفاده کنیم ممکن است در آینده به مشکل بخوریم.

دبیر کل حزب اتحاد ملت ایران اسلامی، گفت: در واقع تحول حضور زنان در مجلس مهیا است ما اگر الان نتوانیم از این شرایط استفاده کنیم ممکن است در آینده به مشکل بخوریم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، علی شکوری راد در سومین نشست از سلسله نشست های هم اندیشی با عنوان زنان و انتخابات، اظهار کرد: ابتکاری که جمعیت زنان نواندیش به کار برده که دبیران کل احزاب را مقابل مبحث مشارکت زنان قرار دهد و راهکار بخواهد خیلی خوب است. انقلاب اسلامی یک دوره جدیدی در تاریخ سیاسی کشور ما است که با نقش آفرینی زنان همراه بوده است. در جریان انقلاب زنان گاهی جلوتر از مردان در صحنه حضور داشتند، پیروزی انقلاب مدیون همین زنان است، در زمان جنگ هم همین طور بود.

وی ادامه داد: یکی از دستاوردهای انقلاب،‌ انتخاباتی است که در چهار بخش برگزار می‌شود. انتخابات مجلس خبرگان، مجلس شورای اسلامی ، ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی. به جز انتخابات ریاست جمهوری که برداشت غلطی از حضور زنان در قانون اساسی بر آن حاکم است و مجلس خبرگان که زنان کمتر در آن حضور پیدا می‌کنند در مابقی انتخابات، قانون حضور مساوی برای زنان و مردان در نظر گرفته است. من آمار دقیقی ندارم ولی مشخص است که حضور زنان با افزایش روبرو است. به نظر می رسد هنوز تا رسیدن به وضعیت مطلوب راه زیادی پیش رو داریم و این جلسات برای تسهیل رسیدن به وضعیت مطلوب است.

شکوری‌راد در ارتباط با حضور زنان در مجلس خبرگان تصریح کرد: اگرچه منعی برای حضور زنان در انتخابات مجلس خبرگان وجود ندارد، اما حضور‌آن‌ها کمتر دیده می‌شود. ما زنان مجتهده ای داریم اما هنوز همت آن به وجود نیامده که بیایند در خبرگان شرکت کنند به جز اولین زنی که در مجلس خبرگان داشتیم دیگر حضور زنان را ندیدیم. به شکل سمبلیک هم که شده خانم‌های مجتهده در انتخابات حضور پیدا کنند.

دبیر کل حزب اتحاد ملت ایران اسلامی یادآور شد:‌ حضرت امام خمینی(ره) گفتند میزان رای ملت است. فرمایش ایشان یک کنش ساده سیاسی نیست. اظهار نظر یک مجتهد اسلامی است که می توان آن را مترقی ترین نظر مجتهد دانست. در قانون اساسی هم آورده شده که باید در همه جا رای مردم در نظر گرفته شود. کاری به اینکه این اصل چقدر اجرا شده، ندارم اما در انتخابات می بینیم که مردم می‌توانند آزادانه در انتخابات حضور داشته باشند.

شکوری راد با تاکید بر ضرورت حضور زنان در انتخابات گفت:‌ در هیچ دوره ای مثل حال حاضر بر مشارکت زنان در مجلس تاکید نشده بود، این هم از جهت آگاهی است . در مجلس دهم به لحاظ تاریخی شاهد این هستیم که زنان نواندیش و کنشگران سیاسی همگرایی خوبی پیدا کردند. این همگرایی پس از انقلاب بی نظیر است. من فکر می کنم مجلس دهم نقطه عطفی برای حضور و ورود زنان به مجلس باشد.

وی همچنین تصریح کرد: در تاریخ ایران شاهد این بودیم که روشنفکری از ابتدا مسیری رفت که ارتباطش را با توده های مردم از دست داد به همین دلیل روشنفکری ما از روحانیت عقب افتاد. بعد از انقلاب هم آن‌ها نتوانستند جایگاهی که باید را به دست آورند. حرکت استیفای حقوق زنان در ایران به نظر می رسد از این تجربه درس گرفته و توانسته رابطه خوبی با توده ها برقرار کند به همین دلیل است که امروز می بینیم تعادل در رفتار آن‌ها دیده می‌شود.

وی با بیان اینکه نباید زنان با ورود به مجلس مطالبات زودرس و خارج از بسترهای اجتماعی را بیان کنند تصریح کرد:‌اگر مطالبات زودرس و خارج از بستر های اجتماعی توسط زنان طرح شود و کنشگرهای مذهبی و اجتماعی توسط آن‌ها دیده نشوند، حرکت زنان در مجلس به شکست منتهی می‌شود. مهم آن است که مطالبات زنان به اندازه و به موقع طرح شود.

وی ادامه داد: در عین حال که موافق ورود صد زن به مجلس هستم می گویم که زنان در مجلس نباید تصمیم زنانه بگیرند بایدتصمیم های سیاسی اتخاذ کنند و همچنین اگر خانم ها از حقوق زنان دفاع می‌کنند نباید این معنی را بگیرد که آن‌ها درجه یک هستند و زنان خانه دار درجه دو. این رفتارها آفتی برای جامعه مذهبی ما است.

شکوری راد در پایان گفت:‌ برای یک نظام چه چیزی بهتر از اینکه علیرغم وجود مشکلات مردم می خواهند در انتخابات حضور پیدا کنند. امروز ما هیچ صدایی برای عدم شرکت در انتخابات نمی شنویم این را مسئولان کشور باید قدر بدانند، متاسفانه عده ای نمی‌خواهند متوجه شوند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha