• سه‌شنبه / ۲۵ اسفند ۱۳۹۴ / ۰۴:۱۶
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 94122515456
  • خبرنگار : 71498

آب دریای خزر به سمنانی‌ها نزدیک‌تر شد

آب دریای خزر به سمنانی‌ها نزدیک‌تر شد

طرح انتقال آب از دریای خزر به شهرهای کویر مرکزی و سمنان چندین سال است که روی میز تصمیم‌گیری قرار گرفته، اما بر اساس اعلام وزیر نیرو این طرح دیگر باید با جدیت دنبال شود لذا کارهای تحقیقی و مطالعاتی آن برای اجرا آغاز شده است.

طرح انتقال آب از دریای خزر به شهرهای کویر مرکزی و سمنان چندین سال است که روی میز تصمیم‌گیری قرار گرفته، اما بر اساس اعلام وزیر نیرو این طرح دیگر باید با جدیت دنبال شود لذا کارهای تحقیقی و مطالعاتی آن برای اجرا آغاز شده است.

به گزارش خبرنگار ایسنا، بحران آبی و تشدید آن در برخی مناطق کشور فکر انتقال آب را در ذهن مسوولان آبی ایجاد کرد تا بتوان از این طریق عطش شهرهای بحرانی تر را برطرف کرد.

در این میان طرح انتقال آب از دریای خزر به سمنان جزء طرح‌های برنده اعلام شد به طوری که بر اساس آخرین خبرها، تصمیم گیری جدی برای اجرای این طرح کلید خورد و بر اساس گفته های چیت چیان وزیر نیرو، «دیگر چاره ای جز انتقال آب بین حوضه ای نیست لذا برای انتقال آب خزر، خلیج فارس و دریای عمان به شهرهای مرکزی ایران در حال برنامه ریزی هستیم».

به گفته وی، «این کار به معنای این نیست که در نقاطی که آب را به دیگر نقاط انتقال می دهیم مشکلات آبی به وجود بیاید؛ بلکه اینکار با مطالعات گسترده انجام می شود که بعضا یک پروژه انتقال آب، پیش از رسیدن به زمان اجرا، سالها مورد مطالعه و پایش قرار می گیرد و از نقاطی اقدام به انتقال آب می کنیم که ظرفیت های لازم را داشته باشد».

چیت چیان با بیان اینکه انتقال آب بین حوضه ای با اولویت شرب انجام خواهد شد، گفت: طرح انتقال آب از خزر به فلات مرکزی مطالعات اولیه اش تکمیل شده و پس از هماهنگی کامل با سازمان حفاظت محیط زیست، در خصوص زمانبندی انتخاب پیمانکار و دیگر مراحل اجرایی این پروژه تصمیم گیری خواهد شد.

چیت چیان همچنین به رونق پروژه های انتقال آب از خلیج فارس و دریای عمان به شهرهای جنوبی و فلات مرکزی ایران اشاره و اظهار کرد: بخش خصوصی به ویژه در بخش صنعت برای بهره مندی از آب خلیج فارس و دریای عمان در حال سرمایه گذاری است تا با انتقال آب و شیرین سازی آن، آب مورد نیاز خود را در شهرهای جنوبی تأمین کند. همچنین در حال برنامه ریزی برای انتقال آب خلیج فارس و دریای عمان به شهرهای مرکزی کشور هستیم.

علاوه بر این نیز به گفته علیرضا دائمی، معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی وزارت نیرو پس از انجام طرح مطالعاتی و دریافت مجوزهای محیط زیستی سالانه 200 میلیون مترمکعب آب از دریای خزر به کویر مرکزی ایران انتقال می‌یابد اما با توجه به محدودیت، منابع دولتی و لزوم تأمین منابع آب در مناطق مرکزی ایران، بهترین راه اجرایی شدن سریع این طرح، جذب سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی است.

همچنین محمدرضا خباز استاندار سمنان، با اشاره به کمبود منابع آبی در این استان، انتقال آب را تنها راه رفع مشکل کم‌آبی در این استان برشمرد و گفت: برای تامین و انتقال آب به کویر مرکزی و از جمله استان سمنان گزینه و راهی جز انتقال آب دریای خزر نداریم.

وی از پیگیری اخذ مجوز زیست‌محیطی و تامین سهم اعتبارات اجرایی دولت برای این طرح خبر داد و گفت: با توجه به کاهش منابع آب در کویر مرکزی ایران، استان‌های همجوار نیز متقاضی آب از دریای خزر هستند.

پروژه انتقال آب خزر به کویر مرکزی و استان سمنان، جز پر صداترین پروژه های دولت دهم بود که انگار پس از گذشت مدت زمان طولانی در حال ساماندهی است اما هنوز باید تا تکمیل مطالعات و گرفتن مجوز سازمان محیط زیست منتظر سرنوشت این طرح ماند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۴-۱۲-۲۵ ۱۱:۵۷

هزاران سال خزر درياچه بود الان شد دريا و جالب اينکه چند روز پيش هم روزنامه نوشته بود درياچه اروميه که زمان دولت قبل نابود شده بود احيا شد . مگر درياچه خزر مال ايرانه که بذارن اب درياچه رو انتقال بدن و خشک کنند .محاله کشورهاي ساحلي اجازه بدن

avatar
۱۳۹۴-۱۲-۲۵ ۱۸:۴۰

در حال حاضر آب رودخانه هاي گلستان و لوله کشي کردن بردن سمنان که باعث خشک شدن درياچه هاي گلستان و مناطق جنگلي علي آباد شده. متاسفانه محيط زيست آخرين اولويت رو براي مسئولين ما داره.

avatar
۱۳۹۴-۱۲-۲۵ ۱۹:۰۶

به جاي ايجاد اشتغال در استان گيلان و شهر رشت آب مارو هم دارند به يغما ميبرند بهتر است اين آب فروخته بشود که بهايي بيش از نفت در بازار جهاني دارد

avatar
۱۳۹۴-۱۲-۲۵ ۱۹:۱۷

انتقال اب از حوزه درياچه خزر گامي ديگر جهت تخريب اکوسيستم درياچه خزر است.بعد از نابودي درياچه اروميه مي خواهيد خزر را هم خشک کنيد

avatar
۱۳۹۴-۱۲-۲۵ ۲۱:۲۶

حتما مطالعاتت مثل سد ساختناي بي حساب و کتابه

avatar
۱۳۹۴-۱۲-۲۶ ۰۰:۴۲

علاج مشکل کم آبي در ايران نه انتقال آب از نقطه الف به ب و سپس انتقال آب از نقطه ج به الف بدليل بي‌آب ماندش از بابت انتقال آب خودش به ب است!!!! علاج کار اصلاح روشهاي آبياري در درجه اول و اصلاح نوع کشت در مرحله دوم است. در اين طرح هم صدها و بلکه تريليونها تومان بودجه هزينه خواهد شد آخرش هم هيچي آش همان کاسه خواهد بود