• شنبه / ۲۱ فروردین ۱۳۹۵ / ۱۹:۱۴
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 95012107775

وزیر نفت خبر داد

احتمال افزایش قیمت سوخت

احتمال افزایش قیمت سوخت

وزیر نفت با بیان این‌که تفاهم نامه ای برای رساندن تولید میدان گازی فرزاد "بی" به یک میلیارد فوت مکعب امضا شده است ، از احتمال افزایش قیمت سوخت در سال جاری خبر داد.

وزیر نفت با بیان این‌که تفاهم نامه ای برای رساندن تولید میدان گازی فرزاد "بی" به یک میلیارد فوت مکعب امضا شده است ، از احتمال افزایش قیمت سوخت در سال جاری خبر داد.

به گزارش خبرنگار ایسنا، بیژن زنگنه در دیدار خود با همتای هندی اش در مورد سرمایه گذاری یک شرکت هندی برای توسعه میدان گازی فرزاد "بی" تصریح کرد: هند علاوه بر ادامه افزایش خرید نفت از ایران در سرمایه گذاری های بلندمدت و استراتژیک نیز با ایران همکاری خواهد کرد و یادداشت تفاهمی را در این زمینه امضا کرده ایم.

پیشتر نیز وزیرنفت با بیان این که در قالب امضای یک سند همکاری، مطالعه میدان گازی فرزاد بی به هند سپرده شد، گفته بود که شرکتهای هندی از نظر مالی مشکلی برای توسعه این میدان گازی ندارند.

بیژن زنگنه ظهرامروز (شنبه، ٢١ فروردین ماه) پس از امضای سند همکاری میان ایران و هند در جمع خبرنگاران درباره بخشی از این سند که درباره همکاری درباره توسعه میدان گازی فرزاد بی است، اظهار کرد: بر اساس این سند همکاری قرار شد مذاکره درباره میدان گازی فرزاد بی به صورت ترک تشریفات مناقصه با شرکتهای هندی ادامه یابد.

وی افزود: همچنین براساس این سند همکاری قرار شد دو طرف در یک زمانبندی مشخص، نتیجه مذاکره درباره فرزاد "بی" را نهایی کنند.

زنگنه درباره پرداخت بدهی نفتی هند به ایران هم با اشاره به سخنان وزیر نفت هند که تاکید داشت این پول مستحق ایران است و هند در نخستین فرصت آن را به ایران پرداخت خواهد کرد، تصریح کرد: با انجام هاهنگی بانکی این پول به ایران منتقل می شود.

وزیر نفت درباره این که آیا شرکتهای هندی توانایی توسعه میدان گازی فرزاد بی را دارند نیز اظهار کرد: از نظر مالی شرکتهای هندی مشکلی برای توسعه این میدان ندارند و از نظر تکنیکی هم باید مذاکرات انجام شود تا به نتیجه برسد.

مطالبات نفتی ایران از هند به یورو پرداخت می‌شود

زنگنه همچنین در حاشیه دیدار با همتای هندی خود در اتاق بازرگانی تهران گفت: مطالبات ایران از هند با توجه به برداشته شدن تحرم ها به یورو تبدیل می شود.

وی با اشاره به اینکه هندی‌ها برای سرمایه‌گذاری در زمینه پتروشیمی ابراز علاقمندی کرده‌اند افزود: ما نیز برای تامین خوراک این بخش در هند اعلام آمادگی کردیم و قیمت گاز نیز به طور بلندمدت با فرمول مشخص شده است. علاوه بر آن شرکت‌های هندی برای فعالیت در ساخت تجهیزات نیز ابراز علاقه کرده‌اند.

او درباره وصول مطالبات نفتی از هند تصریح کرد: وزیر نفت هند تاکید کرده است که به محض باز شدن کانال‌های بانکی مطالبات ایران پرداخته می‌شود. در حال حاضر یک کانال گشوده شده و دو کانال دیگر نیز به زودی باز می‌شود.

به گفته وی تا کنون ایران شش میلیارد دلار از هند مطالبه دارد که به صورت یورو پرداخت می‌شود و پرداخت‌های روپیه ای و یورویی با برداشته شدن تحریم‌ها کنسل است و مطالبات ایران نیز با یورو پرداخت خواهد شد.

وی در ادامه درباره شرکت ایران در نشست دوهه که تا هفته آینده برگزار می‌شود گفت: هنوز تا این اجلاس زمان مانده است و باید ببینیم چه می‌شود.

وی هم‌چنین عنوان کرد: در مورد همکاری هندی ها در میدان فرزاد "بی" این همکاری باید به گونه ای باشد که رقابتی و با کیفیت باشد؛ یعنی بازگشت سرمایه تضمین شود و هندی‌ها بتوانند گاز تولیدی از این میدان را نیز خریداری کنند که در این زمینه مذاکره می‌کنیم. این در حالی است که وزیر گاز و نفت هند می‌گوید میدان فرزاد "بی" خارج از مناقصه به یک شرکت هندی داده می‌شود.

زنگنه هم‌چنین درباره انتشار این خبر که عربستان نفتکش هایی را که از ایران نفت می خرند تحریم می‌کند گفت: اصلا عربستان چه قدرتی دارد که این کار را انجام دهد؟

احتمال افزایش قیمت سوخت

وی در ادامه درباره احتمال افزایش قیمت سوخت در سال 1395 گفت: این افزایش قیمت در اثر کلاسه بندی های جایگاه ها اتفاق نمی افتد، با این حال افزایش قیمت امسال صورت می گیرد.

زنگنه هم‌چنین درباره اشکالاتی که سازمان بازرسی به مدل قراردادهای نفتی وارد کرده است تصریح کرد: ما مذاکراتی با این سازمان ها داریم و یک سری اشکالات قابل رفع گفته اند که ما این نگرانی ها را درک می کنیم.

به گزارش ایسنا، میدان گازی فرزاد "بی" در مجموعه‌ای مشهور به بلوک فارسی قرار دارد که حوزه‌ای سرشار از منابع گاز و میعانات گازی واقع شده در غرب میدان پارس شمالی و شمال غرب میدانهای ‌گلشن و فردوسی در آبهای خلیج فارس است.

امضای قرارداد اولیه اکتشاف و توسعه فرزاد "بی" با کنسرسیومی متشکل از سه شرکت دولتی هند به حدود سال ٢٠٠٠ میلادی بازمی‌گردد؛ اما این قرارداد تنها در بخش اکتشاف اجرایی شد و در بخش توسعه هیچ اقدامی برای برداشت منابع گازی این میدان صورت نگرفت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۵-۰۱-۲۱ ۲۰:۱۳

اخه يکي به اينها بگه،بنزين تک نرخي کرديد،سهميه تمامي خودروهاي عمومي وشخصي را گرفتيد،کم نبود.قيمت جهاني نفت که بالاي صد دلار بود بنزين ليتري صد تومان بود.حالا که قيمت نفت پايين امده بنزين که ارزان نميکنيد،ميخواهيد گران کنيد،امان که هر چي گران ميکنند تمام شدني نيست،اخه تا کي.بابا حداقل تا چند سال قيمتها را ثابت نگه داريد.

avatar
۱۳۹۵-۰۱-۲۱ ۲۰:۲۳

دلار که ارزان نشد، قيمت نفت هم که شده 35 دلار، چرا گران پس؟