منصور کیاور به مناسبت هفته صرفهجویی در مصرف آب در گفتوگو با ایسنا، از سرانه بالای مصرف آب در کرمانشاه خبر داد و افزود: میزان مصرف واقعی ما بین 180 تا 200 لیتر در شبانه روز است.
وی با بیان اینکه این رقم بر اساس استانداردها باید 150 تا 180 لیتر در شبانهروز باشد، یادآوری کرد: در روزهای بسیار گرم که گرد و غبار هم داریم این عدد به 270 لیتر در شبانه روز هم میرسد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری استان کرمانشاه مهمترین دلیل بالا بودن سرانه مصرف آب را ارزانی و در دسترس بودن آن اعلام کرد و گفت: تنها نیمی از پول آبی که مردم مصرف میکنند از آنها گرفته میشود.
به گفته این مسئول، بابت هر مترمکعب آب 350 تومان پول از مردم گرفته میشود، در حالیکه بهای واقعی آن 760 هزار تومان است.
کیاور خاطرنشان کرد: اگر به فردی که شیر آب را مقابله در خانه خود بازگذاشته تذکر بدهیم، پاسخ میدهد"پولش را پرداخت میکنم".
وی معتقد است، این فرهنگ که پول آب پرداخت میشود باید اصلاح شود، زیرا آب منبع تجدیدناپذیری است که اگر از دست برود با هیچ پولی قابل جایگزین نیست.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری استان کرمانشاه اظهار کرد: دسترسی آسان به آب هم از دلایل مصرف بالاست. در گذشته هر کوچه یک شیر آب داشت و بعد به داخل خانهها کشیده شد و حالا در ساختمانهای جدید در هر اتاق خواب یک دوش حمام وجود دارد.
کیاور افزایش جمعیت و استفاده زیاد از کولرهای آبی در فصل تابستان را نیز از دلایل دیگر سرانه بالای مصرف آب اعلام کرد و ادامه داد: خشکسالی و گرمای چند سال اخیر و همچنین روزهای فراوان غبارآلود هم در افزایش مصرف بیتاثیر نیست و فردای روزی که گرد و خاک داریم همه خانهها، مغازهها و حتی بانکها مشغول شست و شو هستند.
وی به هدر رفت آب از طریق خطوط و شبکهها هم اشاره کرد و گفت: اکنون میزان پرت آب حدود 30 درصد است، یعنی از آبی که برای مصرف تولید میشود 30 درصد آن هدر میرود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری استان کرمانشاه عنوان کرد: بخشی از این پرت آب ناشی از خطوط و شبکههای قدیمی و فرسوده است، به گونهای که اکنون قدمت شبکههای کرمانشاه 25 و حتی تا 50 سال هم است.
به گفته این مسئول، اکثر این شبکهها در بافت فرسوده واقع شدهاند و تعویض آنها دشوار است، با این وجود در سال گذشته 37 کیلومتر شبکه در شهر کرمانشاه اصلاح شده است.
کیاور عنوان کرد: به علاوه در بخش شیرهای خانگی هم هدررفت زیادی داریم و مردم به دلیل هزینه، از شیرهای کم مصرف استقبال نمیکنند.
وی تصریح کرد: حتی اگر هزینه این شیرها را روی قبوض بکشیم، باز هم صدای مردم درمیآید.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری استان کرمانشاه با اشاره به اینکه از نظام مهندسی خواستیم در ساخت و سازهای جدید استفاده از شیرهای کم مصرف در دستور کار باشد، یادآوری کرد: امیدواریم این روش در کاهش مصرف آب اثر بگذارد.
کیاور فرهنگسازی را نیز اصل مهمی برای کاهش مصرف آب دانست و تاکید کرد: در همین راستا برای هفته صرفهجویی در مصرف آب آموزش خانوادهها، پخش تیزر، تبلیغات محیطی، اطلاع رسانی از طریق رسانهها و ... را داریم.
وی با بیان اینکه هر سال هفته اول تیرماه بدون آنکه در تقویم آمده باشد به عنوان هفته صرفهجویی در مصرف آب نامیده میشود، گفت: هدف از این کار فرهنگ سازی است و به همین دلیل هم اولین هفته تابستان انتخاب شده است.
انتهای پیام
نظرات