• شنبه / ۲۶ تیر ۱۳۹۵ / ۱۰:۵۴
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 95040114458
  • خبرنگار : 30057

ستاری اعلام کرد

آمادگی معاونت علمی برای اجرای پروژه‌های ملی در استان‌ها

آمادگی معاونت علمی برای اجرای پروژه‌های ملی در استان‌ها

معاون علمی و فناوری رییس جمهور از آمادگی این معاونت برای اجرای پروژه‌های مشترک ملی در استان‌ها در جهت حل مشکلات و معضلات خبر داد و گفت: استارت آپی که پس از چند ماه فعالیت به موفقیت نمی‎رسد به عنوان کلاس کارآموزی نگاه شود تا بتوان از تجربیات آن برای تلاش دوباره استفاده کرد؛ چراکه با رویکرد نفتی نمی‌توان کشور را اداره کرد.

به گزارش ایسنا دکتر سورنا ستاری در بیست و چهارمین نشست رؤسای بنیادهای نخبگان استانی‌ که به میزبانی بنیاد نخبگان استان آذربایجان‌غربی در ارومیه برگزار شد، نیروی انسانی را سرمایه  اصلی کشور دانست و افزود: با توجه به جمعیت جوان و تعداد دانشجویانی که در مراکز آموزشی کشور مشغول به تحصیل هستند و تعداد فارغالتحصیلان ما به ویژه در رشته مهندسی، ایران در حوزه سرمایه‌های انسانی در میان کشورهای برتر دنیا قرار دارد و نباید فراموش کنیم امروز دانش، منبع اصلی توسعه و پیشرفت هر کشوری است.

ستاری با اشاره به این که بنیادهای نخبگان استانی باید خانه مستعدان و نخبگان استانها و محلی برای رشد، پیشرفت و تبادل نظر با آنها باشد، بر لزوم حمایت از مستعدان برتر در سراسر کشور تاکید کرد.

وی اضافه کرد: نسل جوان هر استان سرمایههای آن استان و کشور هستند و بنیادهای نخبگان استانی باید با برنامهریزی صحیح، شناخت استعدادها و نیازهای نیروی انسانی متفکر و متخصص خود با برقراری ارتباط و تعامل صحیح با آنها راه را برای قرار گرفتن این پتانسیل بینظیر در مسیر تاثیرگذاری بر جامعه هموار کنند.

معاون علمی و فناوری رییس جمهور با تاکید بر این که دولت به تنهایی قادر به ایجاد تغییر در فضای اشتغال و کارآفرینی نیست، ادامه داد: تحقق این امر و موفقیت در این عرصه نیازمند حضور و پشتکار همه و بویژه بخش خصوصی است تا با شناخت و به کارگیری نیروی متخصص، امکان تغییر و اثرگذاری بیش از پیش فراهم شود.

ستاری، ایران را کشوری با پنج هزار سال تاریخ توصیف کرد که دانشمندان ایرانی در طول تاریخ، زاده زیست بوم و فضای حاکم بر عصر خود بوده‌اند و یادآور شد: قانون شرکتهای دانش بنیان چیزی جز ایجاد اکو سیستم مناسب نیست.

وی با اشاره به سرمایهگذاری دولت برای ایجاد زیرساخت و زیست بوم مناسب در پارکهای علم و فناوری خاطرنشان کرد: خوشبختانه دستاورد سرمایهگذاری و ایجاد فضای مناسب برای شرکتهای دانشبنیان و پارکهای علم و فناوری در سال گذشته بسیار قابل توجه است که این امر نشان می‌دهد ایجاد سیستم مناسب برای فعالیت شرکتهای دانشبنیان قطعا نتیجه دلخواه را در پی خواهد داشت.

رییس بنیاد ملی نخبگان با تاکید بر نقش و جایگاه بنیادهای نخبگان، افزود: بنیادهای نخبگان استانی باید به جایی برسند که بتوانند حتی از استانهای دیگر و کشورهای دیگر متخصصان را جذب کنند و این امر نیازمند عزم و اتحاد همه دستگاه‌ها در استان‌ها است. اکنون این سیستم در بنیاد راه افتاده است و بسیاری از افراد که تا پیش از این در خارج از کشور مشغول تحصیل و فعالیت بودند، به کشور بازگشته و ایده‎‎های خود را عملیاتی کردهاند.

وی با تاکید بر فرهنگ‌سازی برای تفکر دانشبنیان و استفاده از پتانسیل همه افراد برای دستیابی به اقتصاد دانش‌بنیان گفت: در راستای فرهنگ سازی برای ترویج تفکر دانشبنیان، کارآفرینی و تاکید بر تولید داخلی با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، فعالیتهای بسیاری در رسانه‎‎ها و به ویژه تلویزیون و فضاهای مجازی صورت گرفته که در ماههای آینده شاهد رشد بیش از پیش آن خواهید بود.

ستاری با اشاره به اینکه در سال جاری بحث جوایز تحصیلی بنیاد ملی نخبگان با جدیت بیشتر پیگیری میشود، اظهار کرد: هدف از فعالیتهای مراکز نوآوری دانشگاهها باید تربیت نیروی انسانی باشد، دانشگاهها باید به دانشجویان بیاموزند که به استارت آپی که پس از چند ماه فعالیت به موفقیت نمیرسد، به عنوان کلاس کارآموزی نگاه کنند و از تجربههای آن برای دوباره بلندشدن و تلاش دوباره استفاده کنند و این همان تربیت نیروی متخصص است.

وی تاکید کرد: نسل جدید ما باید بداند با نفت خام دیگر نمیشود کشور را اداره کرد؛ زیرا با تغییر نگاهها و سطح سواد جامعه حتی اگر نفت به بالاترین قیمتها برسد، کشور نیازمند پتانسیلی بالاتر از منابع طبیعی است که دانش و مغز نیروی انسانی متخصص است.

ستاری یادآور شد: جهتگیری دانشگاههای استانها باید حل معضلات استان، مردم و در نهایت کشور باشد و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری آمادگی دارد برای حل مشکلات و معضلات، با تمام استانها پروژه مشترک ملی تعریف کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha