• سه‌شنبه / ۲۶ مرداد ۱۳۹۵ / ۱۰:۱۵
  • دسته‌بندی: رسانه دیگر
  • کد خبر: 95050116333
  • منبع : مطبوعات

ادعای دعوت از هاشمی و تکذیب دریافت دعوتنامه

ادعای دعوت از هاشمی و تکذیب دریافت دعوتنامه

برخی خبرها از دعوت جامعه روحانیت از آیت‌آلله هاشمی رفسنجانی برای حضور در جلسه این تشکل حکایت دارد و برخی خبرهای دیگر، خیر اول را تکذیب می‌کند.

به گزارش ایسنا، در حالی که امروز روزنامه «آرمان» در گزارشی، به صحبت‌های اخیر مصباحی‌مقدم - سخنگوی جامعه روحانیت مبارز - که در گفت‌وگو با «ایلنا» بیان شده استناد کرده است. او گفته بود: هر جلسه برای آقای روحانی و هاشمی دعوتنامه ارسال می‌شود این دو نفر عضو ثابت جامعه روحانیت هستند و درصورتی که تمایل داشته باشند می‌توانند در جلسات حضور داشته باشند اما مدتی است که به این جلسات نیامدند.

در دیگر سو، روزنامه «شرق» صحت این ادعا را بررسی و پیگیری کرده است. در نهایت، محمد هاشمی - برادر و رئیس دفتر آیت‌الله هاشمی رفسنجانی - به شرق گفته است که ارسال دعوت‌نامه شرکت در جلسات جامعه روحانیت مبارز در گذشته‌های دور مرسوم بود اما حالا مدت‌هاست که هیچ دعوت‌نامه‌ای از جامعه روحانیت مبارز دریافت نشده است.

روزنامه «آرمان» در گزارش خود با اشاره به سابقه کوتاهی از فعالیت جامعه روحانیت مبارز و نیز انتشار این خبر که «روز شنبه خبر رسید حجت‌الاسلام والمسلمین محمد تقی رهبر امام جمعه اصفهان، حجت‌الاسلام والمسلمین منتظری دادستان کل کشور، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدی عراقی نماینده مردم کرمانشاه در مجلس خبرگان، آیت‌الله محسن امید نماینده مردم تهران در مجلس خبرگان، آیت‌الله آل‌هاشم امام جمعه تبریز و حجت‌الاسلام والمسلمین دین‌پرور مدیر بنیاد نهج‌البلاغه به این تشکل پیوستند»، این موضوع را نشانه بروز برخی تغییرات در این تشکل باسابقه قلمداد کرده است.

در ادامه، این روزنامه به سابقه حضور هاشمی رفسنجانی در جامعه روحانیت مبارز اشاره کرده و آورده است: «برخی می‌گویند که پس از سال ۸۸ بود که حضور هاشمی در جلسات جامعه روحانیت کمرنگ شد و روحانی و ناظق نوری هم مشی همانند هاشمی اتخاذ کردند. هاشمی همان هاشمی دهه ۵۰ تا ۹۰ است اما آنهایی که می‌دانستند و می‌دانند هاشمی یعنی پایان منفعت طلبی و اقدامات بی‌تدبیرانه، تمایلی به بازگشت هاشمی به جامعه روحانیت نداشتند و در زمان انتخابات مجلس خبرگان بدون درک جایگاه ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام که از عضویت در یک تشکل دارای جایگاه بالاتری است سعی در رنجیده کردن او کردند اما هاشمی به عهدی که با مردم بسته بود پایبند ماند و نه تنها نرنجید بلکه زمینه را برای پشیمانی مخالفانش آماده شد.»

این روزنامه می‌افزاید: «برخی سعی کردند اینگونه القا کنند که غیبت آیت‌الله هاشمی و روحانیون حامی او از جمله ناطق نوری، حسن روحانی، امامی کاشانی و در اقلیت بودن طیف حامیانش مانند پورمحمدی، طباطبایی و اکرمی در جامعه روحانیت تاثیر فراوانی در کاهش محبوبیت او داشته است اما در واقعیت عکس این ادعا نمایان شد. هاشمی به نمک خوردن ها و نمکدان شکستن ها عادت دارد چنانکه وقتی در جریان مناظره انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۸۸، محمود احمدی‌نژاد انتقادات خود را علیه هاشمی و ناطق نوری دو عضو ارشد جامعه روحانیت مطرح کرد، انتظار بود که این تشکل روحانی واکنشی داشته باشد که چنین نشد و هاشمی و ناطق هم سخنی بر زبان نیاوردند چون می‌دانستند آنها و اهدافشان مشخص، اما اعضای دیگر شاید به راه دیگری می‌روند.»

«آرمان» ادامه می‌دهد: «روحانی هم از یاران هاشمی و وفادار به اصول او بود، پس چندان تمایلی نداشت که به جلسات جامعه روحانیت برود تا اینکه دست تقدیر او را بر مسند ریاست‌جمهوری نشاند تا غیبتش در جلسات این تشکل روحانی موجه باشد. پس از حضور روحانی در پاستور برخی اعضای جامعه روحانیت سعی در نزدیک شدن به او را داشتند که روحانی با روی گشاده پذیرای آنان شد اما قائل به همراهی و حضور در جلسات نشد چرا که او دیگر رئیس‌جمهور با شرایط ویژه بود. روحانی این روزها هم آنچنان از برخی اعضای جامعه ر وحانیت دلخوش نیست چرا که همانند سال ۹۲ بر طبل حمایت از کاندیدای دیگر در انتخابات ۹۲ می‌کوبند اما یاران هاشمی کماکان حامی روحانی هستند چنانکه حجت‌الاسلام مصطفی پور محمدی در پاسخ به این سئوال که آیت‌ا... موحدی کرمانی گفتند: «بعید است از آقای روحانی حمایت کنیم» اما آقای مصباحی مقدم اعلام کرده «هنوز در جلسه جامعه روحانیت مبارز صحبتی درباره این موضوع نشده است و احتمال حمایت وجود دارد» یا اینکه مصباحی مقدم هم دوپهلو تمایل به حمایت از روحانی در انتخابات ۹۶ را اعلام کرد و در خردادماه گفت: اگر گزینه بهتری نداشته باشیم برای انتخابات ریاست‌جمهوری سال بعد حتما با حسن روحانی وارد گفت‌وگو خواهیم شد»

در سوی دیگر، روزنامه «شرق» نوشته است: «دعوت‌نامه‌هایی که به مقصد نمی‌رسند. هفته آینده جلسه جامعه روحانیت مبارز با حضور شش عضو جدید آن برگزار می‌شود؛ درحالی‌که چهار نفر از قدیمی‌ترین اعضایش یعنی «ناطق‌نوری»، «هاشمی‌رفسنجانی»، «امامی‌کاشانی» و «حسن روحانی» مدت‌هاست جامعه را ترک کرده‌اند و حتی معلوم نیست دعوت‌نامه شرکت در جلسات هم به دستشان برسد. «غلامرضا مصباحی‌مقدم» سخنگوی جامعه روحانیت مبارز دیروز به ایلنا گفت: «هر جلسه برای آقای روحانی و هاشمی دعوت‌نامه ارسال می‌شود. این دو نفر عضو ثابت جامعه روحانیت هستند و درصورتی‌که تمایل داشته باشند، می‌توانند در جلسات حضور داشته باشند اما مدتی است که به این جلسات نیامده‌اند». اما از آن طرف، هم روابط‌عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام و هم دفتر هاشمی‌رفسنجانی نسبت به دریافت چنین دعوت‌نامه‌هایی اظهار بی‌اطلاعی می‌کنند. «محمد هاشمی» رئیس دفتر هاشمی‌رفسنجانی با اشاره به اینکه ماجرا را باید از دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت پیگیری کرد، اجازه می‌خواهد تا دراین‌باره از مسئول مربوطه سؤال کند. او بعد از پرس‌وجو به «شرق» می‌گوید که ارسال دعوت‌نامه شرکت در جلسات جامعه روحانیت مبارز در گذشته‌های دور مرسوم بود اما حالا مدت‌هاست که هیچ دعوت‌نامه‌ای از جامعه روحانیت مبارز دریافت نشده است.»

این روزنامه، به سراغ مصباحی مقدم هم رفته است. او در پاسخ به این سؤال «شرق» که آیا ارسال دعوت‌نامه رسمی در گذشته بوده یا الان هم رایج است؟ آیا شما از ارسال آن برای آقای هاشمی مطمئن هستید و اینکه نحوه ارسال آن به چه شکل است؟ پیک یا فردی به صورت حضوری آن را می‌برد، فکس می‌شود یا...، گفت: «بله مطمئن هستم که دعوت‌نامه‌ها ارسال می‌شود. احتمالا فکس می‌شود که جزئیات‌ آن را دبیرخانه در جریان است».

روزنامه «شرق» نیز مانند «آرمان»، به اضافه شدن شش عضو جدید به جامعه روحانیت و همچنین غیبت‌های طولانی‌مدت هاشمی رفسنجانی، ناطق نوری و حسن روحانی اشاره کرده و در ادامه آورده است: اگرچه جعفر شجونی از طیف مخالفان هاشمی در جامعه گفته است که جامعه روحانیت همچنان بر این باور است که به تبعیت از آیت‌الله مهدوی‌کنی باید درباره این حضورنیافتن، سیاست سکوت پیشه کرد. یکی از اعضا در پاسخ به این پرسش که آیا جذب اعضای جدید به معنای حذف آن چهارنفری است که ترک جلسات کرده‌اند، گفته است: «خیر، آقایان هاشمی، ناطق، روحانی و امامی‌کاشانی اعضای هیأت مؤسس جامعه روحانیت مبارز هستند و حذف‌شدنی نیستند، همچنان عضو جامعه روحانیت مبارز هستند و هر زمان خواستند تشریف می‌آورند، هر زمان هم که نخواستند به جلسات نمی‌آیند. اساسنامه جامعه روحانیت تصریح دارد که مؤسسان حذف‌شدنی نیستند. منتها آنها هر زمان تمایل پیدا کردند، تشریف می‌آورند».

در ادامۀ این گزارش، به ماجرای مناظره‌های انتخاباتی سال 1388 و اتهام‌زنی‌های احمدی‌نژاد به حجت‌الاسلام ناطق نوری و تأثیر آن در قهر این شیخ باسابقه از تشکل متبوعش و نیز روایت‌هایی که در این‌باره وجود دارد اشاره شده و آمده است: غیبت هاشمی، ناطق‌نوری و روحانی تنها یک غیبت ساده نیست، آنها در واقع مهم‌ترین اعضای جامعه روحانیت مبارز هستند که غیبتشان خود به محلی برای چالش درون‌گروهی و طیف‌بندی‌های درون جامعه روحانیت منجر شده است. طیف معتدل‌تر جامعه به هاشمی، روحانی و طبیعتاً ناطق‌نوری گرایش دارند. اما طیف دیگر مخالف آنها هستند. کشمکشی که بر سر قرارگرفتن نام هاشمی در فهرست جامعه روحانیت مبارز در انتخابات اخیر خبرگان هم خود را نشان داد. همچنین زمانی که بحث حمایت مجدد اصولگرایان سنتی از حسن روحانی در سال ٩٦ مطرح شد، مصطفی پورمحمدی و غلامرضا مصباحی‌مقدم دو عضو این تشکل اعلام کردند حمایت از روحانی محتمل است؛ موضوعی که شجونی یا سالک درباره آن توضیح دادند و آن را نظر شخصی گوینده تفسیر کردند. شجونی گفت: «در آخرین جلسه این دو عضو اعلام کردند نظر شخصی‌شان را مطرح کرده و از طرف جامعه سخن نگفته‌اند؛ ضمن اینکه بعید است جامعه روحانیت مبارز از روحانی حمایت کند».

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha