• شنبه / ۳۰ مرداد ۱۳۹۵ / ۱۱:۵۸
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 95050118840

بهبود روابط روسیه و ترکیه شیرهای گاز را باز می‌کند

بهبود روابط روسیه و ترکیه شیرهای گاز را باز می‌کند

ترکیه و روسیه گفتگوها را به منظور ازسرگیری ساخت خط لوله گاز ترک استریم آغاز کردند.

به گزارش ایسنا، روزنامه آذرنیوز گزارش داد که برات آلبایراک، وزیر انرژی و منابع طبیعی ترکیه، از آغاز گفتگوهای این کشور با روسیه به منظور ازسرگیری ساخت خط لوله گاز ترک استریم خبر داده است.

آلبایراک با ابراز امیدواری به عادی شدن روابط میان مسکو و آنکارا اعلام کرد: بازگشت روابط به وضع گذشته، به نفع ٢ کشور است.

پروژه ترکیش استریم یک خط لوله پیشنهادی است که قرار است از روسیه و ترکیه عبور کند و پس از عبور از دریای سیاه، به یونان در جنوب اروپا برسد. قرار است که از دسامبر سال ٢٠١٦ این پروژه عملیاتی شود.

این خط لوله قرار است جایگزین خط لوله ساوث استریم که قرار بود گاز روسیه را از مسیر بلغارستان منتقل کند، شود؛ مسکو پروژه ساخت ساوث استریم را دسامبر پارسال در پی تضادهایی که با اتحادیه اروپا داشت، منتفی کرد.

ترکیش استریم می تواند تا سال ٢٠٢٠  بوسیله چهار خط لوله سالانه حدود ٦٣ میلیاردمترمکعب گاز روسیه را به ترکیه و پس از آن از طریق یونان به جنوب اروپا انتقال دهد.

ترکیه تاکنون تنها مجوز ساخت فاز نخست خط لوله را صادر کرده است.‎

بنا بر طرح اولیه ساخت این خط لوله، به طور کلی ١٤ میلیارد مترمکعب گاز در سال به ترکیه عرضه و باقیمانده آن نیز به قطب گازی واقع در مرز ترکیه و یونان منتقل و برای تحویل به مشتریان گازپروم در جنوب اروپا ترانزیت می‌شود. ‎

نخستین فاز این خط لوله که قرار است در چهار فاز ساخته شود، سال آینده به بهره برداری می رسد تا تنها به ترکیه گازرسانی کند؛ البته راه اندازی این خط به توافق مسکو و آنکارا بر سر قیمت گاز صادراتی بستگی خواهد داشت.

خط لوله ترکیش استریم قرار است که در ماه دسامبر سال ٢٠١٦ راه اندازی شود.‎

ساخت پروژه خط لوله گاز ترک استریم در اواخر سال ٢٠١٥ میلادی در پی هدف قرار دادن هواپیمای جنگی روسی توسط ترکیه و ایجاد اختلافهای میان این دو کشور متوقف شد، اما در پی دیدار رئیس جمهوری روسیه، ولادیمیر پوتین، با رئیس جمهور ترکیه، رجب طیب اردوغان، در نهم اوت (١٩ مرداد ماه) امسال، اجرای این پروژه به توافق دو طرف رسید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha