• دوشنبه / ۲۶ مهر ۱۳۹۵ / ۱۴:۳۷
  • دسته‌بندی: رسانه دیگر
  • کد خبر: 95072615366
  • منبع : مطبوعات

گزینه‌های احتمالی جایگزین جنتی

گزینه‌های احتمالی جایگزین جنتی

وزیر ارشاد درباره احتمال رفتنش از این وزارتخانه گفته است چند روز صبر کنید. اگر او وزیر نباشد، چه کسی سکان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را به دست خواهد گرفت.

به گزارش ایسنا، روزنامه «شرق» نوشته است: تازه‌ترین عبارت درباره رفتن یا ماندن علی جنتی از وزارت ارشاد را خودش بر زبان آورد. او که روز گذشته از ستاد انتخابات نماینده مدیران مسئول در هیأت نظارت بر انتخابات بازدید کرده بود، درباره طرح خبر استعفایش در رسانه‌ها گفت: «البته قرار نیست در این رابطه صحبتی کنم اما در چند روز آینده همه‌چیز مشخص خواهد شد».

این در حالی است که رحمانی‌فضلی، وزیر کشور درباره شایعه استعفای علی جنتی گفته بود: «نمی‌دانم آیا ایشان استعفا داده‌اند یا خیر؛ البته قطعاً در جلسه هیأت دولت (یکشنبه) این موضوع مطرح می‌شود». جلسه هیأت دولت در شامگاه یکشنبه برگزار شد و البته آن‌طور‌که شنیده شده، علی جنتی هم در این جلسه حاضر بوده است، اما از بحث احتمالی درباره استعفای او خبری منتشر نشد.

به‌این‌ترتیب ماندن یا رفتن علی جنتی همان‌طور‌ که خودش گفته ظاهراً چند روز آینده روشن خواهد شد. شایعه رفتن علی جنتی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی چند هفته‌ای هست که مطرح شده، اما هنگامی که آقای وزیر در شهر «بالی» اندونزی به سر می‌برد، این شایعات قوت بیشتری گرفت؛ هرچند عده‌ای این سفر را عاملی دانستند که موضوع رفتن جنتی از ارشاد را به تعویق می‌اندازد.

نوش‌آبادی که سخنگوی ارشاد است هم درباره استعفای جنتی گفته بود استعفا به طور رسمی تقدیم نشده است. حسام‌الدین آشنا، مشاور فرهنگی رئیس‌جمهور هم جمله معروف «نه تأیید می‌کنم و نه تکذیب» را بر زبان رانده بود. با وجود این خویشتن‌داری‌ها به نظر می‌رسد که دولت ترمیم کابینه را در دستور خود قرار داده و به‌جای گزینه‌هایی که قبلا نام برده می‌شد، گزینه‌های فرهنگی دولت در دستور کار قرار گرفته‌اند.

در این فاصله اما فضای مجازی و سایت‌های خبری بی‌کار نبودند و گمانه‌های متعددی را درباره جانشین احتمالی علی جنتی مطرح کردند. ازجمله این گزینه‌ها که نامشان در فضای مجازی مطرح شد، می‌توان به افرادی چون سیدرضا صالحی‌امیری، حجت‌الله ایوبی، احمد مسجدجامعی، حسام‌الدین آشنا، محمدحسین ایمانی‌خوشخو، سیدعباس صالحی  و حتی مصطفی کواکبیان اشاره کرد. در این‌ میان اما حسام‌الدین آشنا، در گفت‌وگو با تسنیم احتمال حضور خود در وزارت ارشاد را باز هم نه تأیید کرده بود و نه تکذیب.

حسام‌الدین آشنا

حسام‌الدین آشنا مشاور فرهنگی حسن روحانی است. معممی که اغلب لباس روحانیت بر تن ندارد و با کت و شلوار و پیراهن یقه‌آخوندی دیده می‌شود. آشنای ٥٣ ساله، کارشناسی‌ارشد معارف اسلامی و تبلیغ و دکترای فرهنگ و ارتباطات دارد و درحال‌حاضر هم از اعضای هیأت علمی دانشگاه امام صادق(ع) است. آشنا، داماد حجت‌الاسلام دری نجف‌آبادی نخستین وزیر اطلاعات دولت خاتمی است و البته مدتی هم مدیرکل اطلاعات استان قم بوده است. آشنا از جمله چهره‌های دولتی است که در صفحات مجازی از جمله فیس‌بوک و توئیتر حساب کاربری دارد و در آنها گاهی خبر یا توصیه هم می‌نویسد؛ از جمله توصیه‌اش به عزت‌الله ضرغامی، رئیس سابق صداوسیما که در انتخابات ٩٦ شرکت نکند.

سیدرضا صالحی‌امیری

رضا صالحی‌امیری هم‌اکنون رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی است. پیوند او با دولت به ستاد انتخاباتی حسن روحانی بازمی‌گردد؛ آن هنگام که معاونت فرهنگی ستاد انتخاباتی روحانی را بر عهده داشت. بعد از آن هم از سوی رئیس‌جمهوری به عنوان گزینه پیشنهادی وزرات ورزش و جوانان به مجلس نهم معرفی شد، اما نتوانست از سد مجلس عبور کند. او دانش‌آموخته علوم سیاسی است و دکترای مدیریت دولتی دارد. صالحی‌امیری پیش‌تر، عضو دادگاه انقلاب ارتش بوده است و البته سابقه عضویت در شورای عالی امنیت ملی و مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام را هم در کارنامه خود دارد.

حجت‌الله ایوبی

ایوبی هم‌اکنون معاونت سینمایی وزارت ارشاد را بر عهده دارد. ایوبی دومین چهره امام‌ صادقی است که در بدنه دولت به‌نوعی حضور دارد. اگرچه او مدارک دانشگاهی خود را از دانشگاه لیون فرانسه در رشته علوم سیاسی گرفته، اما یک مدرک ارشد هم در همان رشته از دانشگاه امام صادق(ع) دریافت کرده؛ علاوه بر اینکه پیش‌تر ریاست دانشکده علوم سیاسی دانشگاه امام صادق(ع)، مدیرکل تحصیلات تکمیلی همین دانشگاه و نیز مدیرکل آموزش دانشگاه امام صادق(ع) را بر عهده داشته است.

احمد مسجدجامعی

احمد مسجدجامعی از اعضای شورای چهارم شهر تهران است. او البته قبلاً همین سمت را در دولت خاتمی تجربه کرده است. او این پست را از سال ١٣٧٩ و بعد از قبول استعفای عطاءالله مهاجرانی تا سال ١٣٨٤ بر عهده داشت. مسجدجامعی از جمله چهره‌هایی بود که از او به عنوان گزینه محتمل روحانی برای کابینه یازدهم نام برده می‌شد؛ اتفاقی که نیفتاد، اگرچه با توجه به شرایط پیش‌رو باز هم احتمال طرح نام او بعید به نظر می‌رسد. مسجدجامعی پیش از آنکه وزارت را بر عهده بگیرد هم در فعالیت‌ها و مناصب فرهنگی حضور داشته است.

محمدحسین ایمانی‌خوشخو

ایمانی، هم‌اکنون رئیس دانشگاه علم و فرهنگ است؛ از جمله دانشگاه‌های غیرانتفاعی که زیرمجوعه دانشگاه‌های سراسری محسوب می‌شود. او دکترای گردشگری از منچستر انگلستان دارد و همچنین از جمله نیروهای جهاد دانشگاهی به شمار می‌رود. از جمله مسئولیت‌های او می‌توان به مسئول شورای هماهنگی فعالیت‌های فرهنگی مرتبط با سازمان یونسكو در ایران اشاره كرد.

سیدعباس صالحی

هم‌اکنون صالحی، معاون فرهنگی وزیر ارشاد است. او روحانی‌زاده‌ای است که تحصیلات علوم دینی خود را در حوزه‌های مشهد و قم انجام داده است. همچنین در دانشگاه رشته فلسفه خوانده و دکترای کلام اسلامی با گرایش فلسفه دین دارد. او در مجلات متعددی چون حوزه، پگاه، پژوهش‌های قرآنی و مانند آنها قلم زد و مسئولیت برخی از آنها را نیز بر عهده داشت. او تاکنون عمده فعالیت‌های فکری، فرهنگی و رسانه‌ای خود را در دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم دنبال کرده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha