به گزارش ایسنا، رویترز گزارش داد که این مقامهای بلند پایه مطابق برنامه از پیش طراحی شده، امروز شنبه (هشتم آبان ماه) با نمایندگان کشورهای تولید کننده غیرعضو اوپک که این سازمان از آنها برای محدود کردن عرضه، درخواست همکاری کرده است، جلسه خواهند داشت.
کشورهای غیر عضو اوپک شامل روسیه، قزاقستان، مکزیک، عمان، جمهوری آذربایجان، برزیل و بولیوی، نمایندگان خود را برای شرکت در نشست روز شنبه به وین فرستادهاند.
نشست کمیته بلندپایه کارشناسان دوباره در ٢٥ نوامبر (پنجم آذر ماه) در وین پیشاپیش نشست آینده وزیران اوپک در ٣٠ نوامبر (١٠ آذر ماه) برای نهایی کردن سهمیههای هر کشور تشکیل خواهد شد.
یک منبع آگاه اوپک گفت که این کمیته روز شنبه به مذاکرات با نمایندگان کشورهای غیرعضو اوپک ادامه خواهد داد. مذاکرات روز جمعه (هفتم آذر ماه) به نتیجه نرسید و ما به امید نشست بعدی در ٢٥ نوامبر برای نهایی کردن سهمیههای هر کشور هستیم.
کمیته بلندپایه به طور عمده متشکل از نمایندگان کشورهای عضو اوپک در هیات عامل این سازمان و همچنین مقامهای هر کشور است که به وزیران نفت و انرژی کشورهای خود گزارش می دهند.
رویترز مدعی شد در مذاکرات روز جمعه که بیش از ١١ ساعت طول کشید، از آنجا که ایران خواستار معافیت از سهمیه بندی بود، کمیته بلندپایه به توافقی دست نیافت.
این در حالیست که اوپک در توافق ٢٨ سپتامبر (هفتم مهر ماه) الجزیره، با معافیت از کاهش تولید کشورهایی مانند ایران، لیبی و نیجریه که تولید آنها به علت اعمال تحریم ها یا درگیری های داخلی پائین آمده است، موافقت کرده بود.
بغداد دومین تولید کننده عمده اوپک نیز هفته گذشته اعلام کرد که تولید خود را کاهش نخواهد داد و باید از هر گونه توافق در باره محدود کردن تولید معاف شود زیرا به درآمد صادرات نفت برای نبرد با گروه تروریستی داعش نیاز دارد.
اوپک ماه گذشته (هفتم مهر ماه) در الجزیره در باره کاهش تولید نفت خام و رساندن آن به دامنه ٣٢ میلیون و ٥٠٠ هزار تا ٣٣ میلیون بشکه در روز به توافق رسید که نخستین توافق اوپک در باره کاهش تولید از سال ٢٠٠٨ به این سو به منظور بهبود قیمت های نفت به شمار می رود.
این در حالیست که دیگر مقام های اوپک از جمله محمد بارکیندو، دبیر کل این سازمان، همچنان به رسیدن به توافق میان اعضای این سازمان امیدوار است.
انتهای پیام
نظرات