• چهارشنبه / ۱۰ آذر ۱۳۹۵ / ۱۳:۰۶
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 95091005616

نشست ۱۷۱ اوپک

خوش‌بینی اعضای تاثیرگذار به توافق اوپک

خوش‌بینی اعضای تاثیرگذار به توافق اوپک

وزیران نفت ایران و عراق به‌عنوان دو عضو تاثیرگذار اوپک در آغاز نشست سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) در وین، در باره دستیابی به توافق میان اعضای این سازمان برای تثبیت سطح تولید نفت ابراز امیدواری کردند.

به گزارش ایسنا، خبرگزاری رویترز از وین گزارش داد که یک عضو هیات نمایندگی عراق در مقر اوپک گفت: امروز (چهارشنبه ٣٠ نوامبر ؛ ١٠ آذر) به توافقی دست خواهیم یافت.

بیژن زنگنه، وزیر نفت ایران، نیز با ابراز امیدواری در باره دستیابی به توافق گفت که درخواستی برای کاهش تولید این کشور مطرح نشده است.

اعضای اوپک در نشست سپتامبر الجزیره در باره کاهش تولید این سازمان به ٣٢ میلیون و ٥٠٠ هزار تا ٣٣ میلیون بشکه در روز به شرط معافیت ایران، لیبی و نیجریه از این طرح موافقت کردند.

منابع اوپک به رویترز گفتند: ایران روز سه شنبه (نهم آذر ماه) در نامه ای به این سازمان درخواست کاهش تولید عربستان سعودی را تا سطح یک میلیون بشکه در روز مطرح کرد که بسیار بیشتر از میزان مورد نظر ریاض است.

تولید کنونی ١٤ عضو اوپک که یک سوم نفت کل نفت جهان را تولید می کنند، ٣٣ میلیون و ٦٤٠ هزار بشکه در روز است که باید آن را به منظور بهبود قیمت های جهانی میان ٦٠٠ تا ٨٠٠ هزار بشکه در روز کاهش دهند.

توافق مقدماتی اوپک در الجزیره یک پیروزی برای تهران تلقی شد که از مدت ها پیش خواستار افزایش تولید برای بازپس گیری سهم خود در بازار نفت بود.

تولی نفت ایران به علت اعمال تحریم ها کاهش یافت و ریاض با افزایش تولید، آن را تصاحب کرده بود.

به گفته منابع آگاه اوپک، ریاض در هفته های اخیر با تغییر موضع پیشین خود، پیشنهاد داده بود که تولید خود را تا ٥٠٠ هزار بشکه در روز کاهش دهد و ایران نیز تولید خود را در حدود سه میلیون و ٨٠٠ هزار بشکه در روز محدود کند.

اما تهران گفته است که می خواهد تولید خود را به چهار میلیون و ٢٠٠ هزار بشکه در روز برساند.

تهران در نامه به اوپک پیشنهاد کرده است که عربستان سعودی تولید خود را به ٩ میلیون و ٥٠٠ هزار بشکه در روز کاهش دهد.

به نظر برخی تحلیل گران شامل مورگان استانلی و مک کواری، قیمت های جهانی نفت در صورت شکست اوپک در دستیابی به توافق، به سرعت کاهش می یابد و ممکن است به ٣٥ دلار برای هر بشکه برسد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha