• دوشنبه / ۲۹ آذر ۱۳۹۵ / ۲۳:۴۲
  • دسته‌بندی: دولت
  • کد خبر: 95092918267
  • خبرنگار : 71381

امین‌زاده: منشور حقوق شهروندی فرزند قانون اساسی است

امین‌زاده: منشور حقوق شهروندی فرزند قانون اساسی است

الهام امین‌زاده گفت: منشور حقوق شهروندی فرزند قانون اساسی است و امید است در اثر عملکرد صحیح دولت و مردم تبدیل به عرف جامعه شود.

به گزارش خبرنگار ایسنا، الهام امین زاده دستیار ویژه رییس جمهور در امور حقوق شهروندی در برنامه تیتر امشب در گفت‌وگوی زنده تلویزیونی به تشریح اهداف منشور حقوق شهروندی و مراحل نگارش آن از زمان شروع کار دولت یازدهم پرداخت و گفت: منشور حقوق شهروندی شامل 120 ماده است که تمامی شهروندان و اقشار مختلف را دربر می‌گیرد.

وی با اشاره به اینکه منشور حقوق شهروندی برگرفته از قانون اساسی و به خصوص فصل سوم قانون اساسی است توضیح داد: منشور حقوق شهروندی به صورت مصداقی و مشروح به حقوق ملت پرداخته است.

دستیار ویژه رییس جمهور در امور حقوق شهروندی با اشاره به تاکید مبانی اسلامی و توجه به حقوق مردم گفت: در دین اسلام و سیره پیامبر و ائمه همواره حقوق شهروندی مورد توجه بوده است که سرلوحه کار ما در تدوین حقوق شهروندی قرار گرفته است.

امین زاده با تاکید بر اینکه حقوق شهروندی یک طرفه نیست و دولت و مردم هر دو در این زمینه حقوق و تکالیفی دارند توضیح داد: تکالیف شهروندان در برابر حکومت رعایت قانون، نظم جامعه، پرداخت مالیات و ... است. البته شهروندان در برابر یکدیگر نیز مسئولیت‌هایی دارند تا با استفاده از حقوق‌شان باعث زیر سوال رفتن حقوق دیگر شهروندان نشوند.

وی با تاکید بر اینکه اجرای قانون در جوامع پیشرفته باید مدنظر باشد چرا که اجرای قانون بد بهتر از نقض قانون است گفت: در کنار قانون حقوق شهروندی حقی بسیار مهم است که باید موردتوجه قرار گیرد و شهروندان می‌توانند در مواردی که قوانین معارض حقوق شهروندی باشد از طریق سامانه‌ای که به زودی فعال خواهد شد به ما اطلاع‌رسانی کنند تا این موضوعات را پیگیری کنیم.

دستیار ویژه رییس جمهور در امور حقوق شهروندی به تعامل با وزارت‌خانه‌های آموزش و پرورش،  آموزش عالی و  بهداشت در رابطه با آموزش حقوق شهروندی به اقشار مختلف جامعه اشاره کرد و گفت: آموزش‌ها را باید از دوران پیش‌دبستانی آغاز کنیم. همچنین در تعامل با وزارت آموزش عالی قرار شده است 2 واحد درسی حقوق شهروندی در دانشگاه‌ها آموزش داده شود. همچنین با همکاری رسانه‌ها و صدا و سیما و انجام فعالیت‌های هنری در زمینه آموزش حقوق شهروندی به مردم تلاش خواهیم کرد.

وی با اشاره به اینکه منشور حقوق شهروندی امروز به طور رسمی توسط رییس جمهور به تمامی وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های اجرایی ابلاغ شده است گفت: تمامی ادارات  دولتی موظف هستند که حقوق شهروندی را نصب‌العین قرار دهند و از جمله ضمانت‌های اجرایی آن می‌تواند وجود هیات‌های تخلفات کارکنان اداری در وزارتخانه ها، تعامل با سازمان‌های مردم‌نهاد جهت انتقال شکایات و راه‌اندازی سامانه برای دریافت شکایت‌های مردمی باشد.

دستیار ویژه رییس جمهور با تاکید بر اینکه قانون اساسی در کشور ما پایه و اساس است گفت: امروزه در حوزه حقوق شهروندی به عمل نزدیک می‌شویم و درواقع می‌توان گفت منشور حقوق شهروندی توانسته است قانون اساسی را در مورد حقوق ملت به وضعیت عملیاتی نزدیک کند.

وی در ادامه به روند دستیابی به اهداف منشور حقوق شهروندی اشاره کرد و گفت: در ادامه راه تلاش خواهیم کرد تا اولویت‌ها را با افکارسنجی‌ها شناسایی کنیم و در این راستا با تعامل با قوه قضاییه بیشترین آمار جرایم را شناسایی خواهیم کرد تا بتوانیم اولویت‌های اصلی حقوق شهروندی را مورد توجه بیشتر قرار دهیم.

امین‌زاده در پاسخ به این سوال که الزام کارمندان دولت به اجرای منشور حقوق شهروندی به چه معناست توضیح داد: صحبت‌های امروز رییس جمهور بیشتر از توصیه های اخلاقی و پیشنهاد است بلکه ایشان دستگاه‌های دولتی را مکلف به اجرای منشور حقوق شهروندی کردند و در روزهای آینده نیز در شورای عالی اداری بخش حقوق شهروندی در نظام اداری نیز به تصویب خواهد رسید که همه دستگاه‌های اجرایی باید آن را اجرا کرده و مورد توجه قرار دهند.

وی در رابطه با نحوه همکاری دستگاه‌های اجرایی در حوزه حقوق شهروندی گفت: با کلیه وزارتخانه‌ها مکاتبات گسترده‌ای داشتیم و نماینده ویژه وزیر در حوزه حقوق شهروندی معرفی شده است. همچنین اتاق های فکر حقوق شهروندی در وزارتخانه‌ها تشکیل شده است و قرار است سامانه‌های رسیدگی به شکایات در هر وزارتخانه راه‌اندازی شود تا شبکه حقوق شهروندی در وزارتخانه‌ها و استانداری‌ها ایجاد شود و بدون موازی‌کاری به اهداف منشور دست یابیم.

امین زاده با بیان اینکه فکر نمی‌کنم هیچ یک از دستگاه‌های اجرایی مخالف منشور حقوق شهروندی باشند و یا آن را نقد کنند گفت: از اولویت‌های وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های اجرایی برای اجرایی منشور حقوق شهروندی موضوع تکریم ارباب رجوع است که بسیار حائز اهمیت است.

وی با تاکید بر اینکه منشور حقوق شهروندی می‌تواند مورد نقد قرار گیرد گفت: برای تکمیل و ارتقای منشور از هر پیشنهادی استقبال می‌کنیم همان‌طور که در 3 سال گذشته از نظرات مردمی و کارشناسی بهره گرفتیم و منشور اولیه با منشور نهایی بسیار تفاوت کرده است.

دستیار ویژه رییس جمهور با بیان اینکه منشور حقوق شهروندی همه جانبه است اما تلاش شده تا کتابی حجیم و خارج از حوصله مردم نباشد گفت: تلاش شده است تا منشور حقوق شهروندی کم حجم و با عبارات کوتاه و قابل هضم باشد تا به راحتی مورد استفاده مردم قرار گیرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha