• دوشنبه / ۱۸ بهمن ۱۳۹۵ / ۱۱:۴۲
  • دسته‌بندی: ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • کد خبر: 95111812341
  • خبرنگار : 71541

رییس سازمان فناوری اطلاعات خبر داد

اجرای طرح صیانت کودک و نوجوان با حمایت وزارت ICT

اجرای طرح صیانت کودک و نوجوان با حمایت وزارت ICT

طرح صیانت کودک و نوجوان با حمایت وزارت ارتباطات و آموزش و پرورش به صورت پایلوت در برخی مدارس و به زودی برای تمام مدارس کشور اجرا خواهد شد.

به گزارش ایسنا، نصراله جهانگرد در مراسم بهره برداری از فاز دوم شبکه ملی اطلاعات گفت: در حال حاضر در کشور با رشد ۷۰ درصدی محتوای خدمات ویدیویی در کشور مواجه هستیم و توسعه این خدمات نیز از اهداف شبکه ملی اطلاعات است.

وی با اشاره به گزارشی که در هفته دولت نیز ارایه شده بود، گفت: مقرر بود شبکه ملی اطلاعات در ۳ مرحله انجام شود. فاز اول شبکه هفته دولت رونمایی شد و امروز نیز مرحله دوم شبکه یعنی فاز رشد افتتاح می شود.

رییس سازمان فناوری اطلاعات با بیان اینکه خدمات فاز دوم در چهار مرحله برای جامعه فراهم شده، افزود: اهداف مهم فاز دوم از دید کاربران شامل افزایش پوشش دسترسی پهن‌باند، افزایش محتوا و خدمات دیجیتال جدید، افزایش کیفیت خدمات و مقرون به صرفه بودن دسترسی به محتوا و خدمات داخلی میشود.

وی با اشاره به ابلاغ سند الزامات افزود: با انجام پروژه هایی در زمینه زیر ساخت ظرفیت ترافیک کل کشور به ١٠ هزار گیگابیت بر ثانیه برسد که به طور متوسط همه کاربران به سرعت ٢ مگابیت بر ثانیه دسترسی دارند که البته در LTE این سرعت تا ٢٠ مگابیت بر ثانیه نیز قابل افزایش است.

جهانگرد خاطرنشان کرد: رگولاتوری جدیدی  باید در بازار حاکم می‌شد که مصوبه‌های مهمی به انجام می‌رسید. در بخش امنیت و توسعه ابزارهای صیانت از حقوق مردم و کاربران نیز اقداماتی صورت گرفت. الزاماتی که در بستر شبکه ملی اطلاعات باید انجام شود با تصویب اعضای شورای عالی فضای مجازی به کار گرفته شد. در شبکه ملی اطلاعات به محورهایی از جمله اصولی که باید به زیرساخت شبکه حاکم باشد، بحث امنیت و سالم سازی و همچنین حقوق کاربران پرداخته شده است.

وی ادامه داد: در بخش های شبکه زیرساخت و دسترسی اقداماتی انجام شده است همان طور که در پروژه تلاش ۳ انجام شد، اینکه بتوانیم کل ترافیک کشور را به ظرفیت بالای ۱۰ هزار گیگابیت بر ثانیه ارتقا دهیم که اجازه می دهد در  نسل ۳ و ۴ و ADSL متوسط دسترسی سرعت نهایی کاربر از ۲ مگابایت بیشتر باشد.

به گفته او در نسل ۲ تا ۲ مگابایت، در نسل ۳ تا ۱۲ مگابایت و در ADSL هم تا ۵ مگابایت پیش می رویم. در نظام های پیشرفته تر TD-LTE نیز این سرعت تا ۲۰ مگابایت امکان پذیر شده است.

رییس سازمان فناوری اطلاعات درباره گسترش پهنای باند در روستاها اظهار کرد: استراتژی ما علاوه بر شهرها، توسعه دسترسی به روستاهاست که تاکنون نزدیک به ۲۴ هزار روستا به پهنای باند اینترنت دسترسی دارند و  امیدواریم تا پایان این دولت کلیه روستاهای بالای ۲۰ خانوار دارای ترافیک دیتا شوند. در حوزه شبکه درون شهری مترو نیز اپراتورها فیبرهای اختصاصی خود را به موازات شبکه کشیدند و FCP ها نیز با مشارکت شرکت مخابرات ایران این کار شروع شده است.

جهانگرد با اشاره به حوزه مبادله ترافیک بیان کرد: مرکز سوییچ ترافیک کشور در حال حاضر در چهار نقطه بین المللی گیت وی بین المللی داریم که سه منطقه جدید قم و اصفهان و اهواز هم به این مناطق اضافه خواهد شد و بدین ترتیب می توانیم ترافیک را از نزدیک‌ترین نقطه به مشتری برسانیم.

وی همچنین درباره اصلاح نظام مقررات مجموعه شبکه ملی اطلاعات گفت: تصمیمات مهمی گرفته شده که الزام اپراتورها به تفکیک ترافیک داخل و خارج که دولت حق السهم خود را از تولید محتوای داخلی کم کرده است، کاهش هزینه های انتقال و لایه  ترانزیت IP در سطح ملی توسط شرکت ارتباطات زیرساخت نیز از جمله این اقدامات است.

رییس سازمان فناوری اطلاعات با اشاره به تولید محتوای ایجاد شده در کشور در سایه شبکه ملی اطلاعات اظهار کرد: خدمات VOD رشد زیادی داشتند. به طور متوسط در ۶ ماه اخیر حجم ترافیک خدمات ویدیویی حدود ۷۰ درصد افرایش داشته است. میزان رشد اپلیکیشن‌های فارسی نیز چشگمیر است و در حال حاضر حدود ۱۰۰ هزار اپلیکیشن در کافه بازار قرار داد که نشان از حجم بالای بازار و ایجاد فرصت های شغلی استراتژیک است.

جهانگرد درباره دولت الکترونیک نیز توضیح داد: مقدمات فنی و تکنیکی خدمات دولت الکترونیک انجام شده است و امیدواریم طی چند هفته آینده دولت الکترونیک از ۱۴ خوشه تعریف شده موجود، در ۱۰ خوشه برای ارائه خدمات شبانه روزی به مردم اجرایی شود.

وی در حوزه امنیت و ارتقای صیانت اجتماعی شبکه نیز اظهار کرد: علاوه بر پایداری و استقرار شبکه، حقوق کاربران نیز باید حفظ شود که از آن جمله می توان به توسعه مرکز آپا (آگاهی‌رسانی و پشتیبانی از رخدادهای رایانه‌ای) در کل کشور، سیستم احراز هویت کاربران تحت عنوان شاهکار، سیستم مقابله با حملات DDOS و فعالیتهای جدیدی از جمله سیستم ویروس‌کاو با امکان جست‌وجو، شناسایی و آگاهی‌رسانی ویروس‌های رایانه‌ای و طرح ملی «صیانت از کودک و اینترنت» (کوا) با همکاری پلیس فتا و وزارت آموزش و پرورش اشاره کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha