به گزارش ایسنا، علی امیرانی امروز پس از مذاکرات هیئتهای ایران و عمان به ریاست بیژن زنگنه، وزیر نفت و محمد بن حمد الرمحی، وزیر نفت و گاز عمان در جمع خبرنگاران گفت: هم اکنون مذاکرات درباره خط لوله صادرات گاز ایران به عمان متمرکز میان هیئت ایرانی و عمانی است اما در نشست امروز طرحهای پیشنهادی شرکت توتال فرانسه، شرکت انگلیسی-هلندی شل، کوگس کره جنوبی، میتسوئی ژاپن و یونیپر که به تازگی از شرکت یی او ان آلمان جدا شده است، برای بررسی دریافت شد.
وی عنوان کرد: هدفگذاری برای اجرا و تکمیل پروژه و رسیدن گاز ایران به عمان سال ٢٠٢٠ میلادی است.
سرپرست مدیریت صادرات گاز ایران شرکت ملیی نفت ایران درباره این که آیا عمانیها با امارات بر سر مسیر اولیه عبور خط لوله صادرات گاز ایران به عمان، مذاکره ای داشتند یا این که مستقیم گزینه عبور از آبهای عمیق در نظر گرفته شد، گفت: این وظیفه به طور کامل بر عهده طرف عمانی بود و ایران وارد این بحث نشد همه در خواستهایی که ما دریافت کرده ایم از سوی عمانیها بوده است.
امیرانی، کوتاهتر شدن مسیر خط لوله صادرات گاز ایران به عمان و نبود کشوری ثالث در مسیر صادرات گاز از طریق خط لوله را از مزایای عبور خط لوله از مسیر آبهای عمیق و بدون عبور از امارات برشمرد.
وی گفت: ایران و عمان فارغ از این که پیشنهاد شرکتهای خارجی مورد قبول واقع شود یا خیر، در حال پیشبرد پروژه احداث خط لوله صادرات گاز هستند و ما تمرکزمان روی شتاب بخشیدن به اجرای پروژه است.
سرپرسیت مدیریت صادرات گاز گفت: ایران و عمان اگر احساس کنند می توانند بدون اضافه شدن زمان و هزینه از کمک شرکتهای خارجی بهره گیرند، از این ظرفیت استفاده خواهند کرد.
امیرانی عنوان کرد: ایران و عمان پیش تر درباره هزینه مایع سازی گاز طبیعی (Tooling Fee) توافقی داشته اند که دو طرف به آن پایبند هستند.
وی گفت: حدود ٣٤٠ تا ٣٥٠ میلیون مترمکعب در روز از گاز صادراتی ایران به عمان به گاز طبیعی مایع شده (ال ان جی) تبدیل میشود.
موافقتنامه میان شرکت ملی نفت ایران و وزارت نفت و گاز عمان با عنوان چارچوب کلی توافق (Frame work Agreement) برای احداث خط لوله صادرات گاز ایران به عمان که مهلت آن به پایان رسیده بود، امروز دوباره تمدید شد.
چارچوب توافق ایران و عمان امروز (سه شنبه، ١٩بهمن ماه) در حضور وزیران نفت ٢ کشور امضا شد.
براساس گزارش وزارت نفت، علی اصغر هندی، مشاور وزیر نفت و مسئول پیگیری مطالبات وزارت از طرف هیئت ایرانی و سیف حمد السلمانی، مدیرکل اکتشاف و تولید نفت و گاز وزارت نفت عمان از طرف هیئت عمانی این چارچوب توافق را برای ادامه فعالیتهای پروژه احداث خط لوله صادرات گاز ایران به عمان امضا کردند.
انتهای پیام
نظرات