• چهارشنبه / ۲۴ خرداد ۱۳۹۶ / ۱۲:۳۰
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 96032413891
  • خبرنگار : 71467

ادامه تعیین تکلیف سپرده‌گذاران فرشتگان/ مراجعه فقط به شعب مجاز

ادامه تعیین تکلیف سپرده‌گذاران فرشتگان/ مراجعه فقط به شعب مجاز

با وجود این که زمان تعیین تکلیف سپرده‌گذاران تعاونی منحله فرشتگان در مرحله دوم و تا سقف ۲۰ میلیون تومان ۲۳ خرداد ماه اعلام شده بود، اما با اتمام این زمان همچنان سپرده‌گذاران می‌توانند برای مشخص کردن وضعیت حساب‌های خود به شعب اصلی موسسه کاسپین مراجعه کنند.

به گزارش ایسنا، از ماه جاری و طی فرآیندی مرحله‌ای و همزمان با ارزیابی و کارشناسی املاک و دارایی‌های تعاونی اعتبار فرشتگان رسیدگی به حساب‌های سپرده‌ گذاران آن آغاز شد. فرشتگان از جمله هشت تعاونی زیرمجموعه اعتباری کاسپین و البته بزرگ‌ترین آنها با نزدیک به ۵۰۰ هزار سپرده گذار است. از این تعداد تا ۴۰۰ هزار نفر کمتر از ۲۰ میلیون تومان و مابقی دارای ارقام کلان تری هستند. در عین حال که در فرشتگان حدود ۷۳۰ هزار فقره حساب وجود دارد که تا ۶۵۰ هزار مورد متعلق به حساب‌های زیر ۲۰ میلیون و مانده به ارقام بالاتری اختصاص دارد.

بر این اساس اولویت تعیین تکلیف حساب‌ها به ارقام تا سقف ۲۰ میلیون تومان اختصاص پیدا کرده و در دو مرحله در حال انجام است. اول از ۲۸ اردیبهشت‌ ماه تا هشتم خرداد ماه ارقام کمتر از ۱۰ میلیون مهلت مراجعه به شعب کاسپین را داشتند  و در پایان این ۱۰ روز در مجموع حدود ۱۳ میلیارد تومان پرداختی انجام شد. همچنین در مرحله دوم که از نهم خرداد ماه تا ۲۳ این ماه اعلام شده بود، مجموع سپرده گذاران زیر ۲۰ میلیون تومان می‌توانستند با مراجعه به شعب کاسپین حساب‌های خود را تعیین تکلیف کنند که آخرین آمار اعلامی-کمره‌ای- مدیر کل نظارت بر بانک‌ها و موسسات اعتباری بانک مرکزی- از این حکایت داشت که در روزهای پایانی مهلت داده شده، حدود ۲۷ میلیارد تومان پرداختی انجام شده است.

اما با اتمام این مهلت در روز گذشته (۲۳ خرداد ماه)، روال پرداخت همچنان برای سپرده‌گذاران تا سقف ۲۰ میلیون ادامه خواهد داشت و می‌توانند با مراجعه به ۲۰ شعبه مجاز کاسپین در این باره اقدام کنند.

البته با توجه به این که تاکنون حجم بسیار اندکی در قیاس با حدود ۴۰۰ هزار نفری که سپرده تا سقف ۲۰ میلیون دارند برای دریافت منابع خود مراجعه کرده‌اند، در این شرایط فعلا ورود برای تعیین تکلیف حساب‌های کلان تر انجام نخواهد شد.

این در حالی است که به گفته مدیر کل نظارت بانک‌ها و موسسات اعتباری بانک مرکزی، در صورت مراجعه و تعیین تکلیف سپرده‌های زیر ۲۰ میلیون تومان در مرحله بعدی سپرده‌های با مبالغ بیشتر مرحله به مرحله در اولویت تعیین تکلیف قرار می‌گیرد.

روند کند تعیین وضعیت سپرده‌های فرشتگان در چند مورد عنوان می‌شود؛ تعداد کم شعب کاسپین که فقط ۲۰ شعبه در سراسر کشور است، از سویی دیگر تجمعاتی اعتراضی که در مقابل شعب انجام می‌شود خود عاملی برای عدم ورود سپرده‌گذاران خرد برای تعیین تکلیف آنها شده است. در این بین البته عنوان می‌شود که سپرده‌گذاران کلان و با سرمایه‌های کلان در اعتراض به روند موجود برای ورود سپرده گذاران خرد نیز مانع تراشی کرده و مانع مراجعه آنها می‌شوند.

اکنون عدم پرداخت سود متعلق به سپرده‌های فرشتگان از زمان انحلال (شهریورماه ۱۳۹۴) تاکنون از عوامل اعتراض سپرده‌گذاران این تعاونی محسوب شده و برای دریافت وجوه چندان تمایلی نشان نمی‌دهند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۶-۰۳-۲۴ ۱۲:۴۸

ما سودمون رو نمیخوایم، اصل پولمون رو بدین. زندگیم از هم پاشیده. اسفند ازدواج کردم، الان زنم داره طلاق میگیره. قرار بود خونه بخرم، ماشین بخرم، الان خدا شاهده پول ندارم برای خرید خونه، یخچال خونم خالیه. هر کی نمیخواد نخواد. ماکه دویست میلیون پول گذاشتیم چه گناهی کردیم؟!..... بذارین هر کی سود رو نمیخواد بیاد پولش رو بگیره. ناراحتی گوارشی پیدا کردم، توی سینه‌م همش میجوشه و میسوزه، قلبم همش درد میکنه. از خدا بترسین. ما به اطمینان مجوز شما رفتیم پول گذاشتیم. به خدای احد و واحد از هیچ کدومتون نمیگذرم. سر پل صراط جلوی اونایی که از دولت و بانک مرکزی با رشوه مجوز دادن و اونایی که به خاطر دعوای بین دولت و قوه قضاییه و عدم ارضای مطالباتشون مردم رو قربانی کردن می گیرم

avatar

مردحسابی حرف همه همینه ولی بحث اینه که سود دریافتی را به مدت 21 ماه میخوان از اصل پول کم کنن. پول مردم انقدر زیر زبونشون مزه کرده که 10 درصد از اصل پول را هم میخوان ندن و بذارن هروقت دلشون خواست بدن. معلوم نیست مردم بیشتر طماع بودن یا طرف مقابل. حاضری نصف پولتو بگیری و بری مختاری برو بگیر ولی 80درصد مردم راضی نیستن و رفتن شکایت کردن.

avatar
۱۳۹۶-۰۳-۲۵ ۰۶:۵۷

سود نامتعارف دادن؟ جند درصد؟ حداکثر 10 درصد. حداکثر10 درصد از پولت باید کم کنن و پس بدن. بی انصافها اقلا از دویست ملیون میخوان 80 ملیون تومن کم کنن و بدن. تاحالا که با مردم اینکار و کردن. کاری کردن که هیچکس شرایطو قبول نکنه و نره پولشو بگیره. این نامردها غلاوه بر جریمه و الزام به اجرای تعهدات باید به اشد مجازات محکوم بشن و برای همیشه پاشون از دخالت در نظام بانکی حکومتی که با ریختن خون شهدا شکل گرفته قطع بشه.

avatar
۱۳۹۶-۰۳-۲۸ ۲۱:۳۳

آیا کسی است به یاری مردم بی پناه که اموالشان تصرف شده است بیاید؟ شما افرادی که همیشه حامی مردم بوده اید، اقدامی برای این مردم مظلوم انجام دهید. ای آزادگان، ای بزرگان روشنگری، ای کسانی که در هر سختی و ناملایمات به یاری مردم شتافته اید، این بار ساختمانی فرو نریخته است؛ معدنی دچار حادثه نشده است؛ اما میلیونها نفر (صدها هزار نفر سپرده گذار و خانواده آنها) در خطر جدی قرار گرفته اند و باز هم نیاز به همان توجه ملی برای حل مشکل این ستمدیدگان می باشد. آیا کسی است به کمک این مردم بیاید؟ ایا باید زلزله یا سیل و غیره باشد تا به کمک هم بشتابیم؟ این بار زندگی میلیونها هموطن به واسطه زیاده خواهی گروهی در معرض خطر است. ای آزاد اندیشان و ای حافظ منافع مردم؛ ای اهالی و بزرگان رسانه ها؛ ای حامیان حقوق مردم به یاری مردم بشتابید؛ ظلمی بزرگ در حق صدها هزار نفر سپرده گذار در حال انجام است؛ ایا نتیجه اعتماد مردم این است؟ حقایق موسسه: مالک اصلی:م.ع. ت شگرد: تغییر پی در پی نام موسسه و سهامداران صوری طی بیست سال. محل هزینه کرد اموال مردم: پروژه هائی نظیر پ مشهد و کیش برای رفع مشکلات مشابه در شرکتهای صوری و سهامداران مجهول؛ اهداف: وانمود کردن به عدم توان مالی جهت عدم امکان شناسائی اموال مالک و برداشت غیر قانونی اصل سپرده ها و سود قراردادی و توقف پرداخت سود؛ ابزار: حمایت سیستم بانکی بواسطه ارتباطات مشکوک در قضیه هزینه های هنگفت اخیر گروهها و استقراض های انجام شده؛ این موسسه بیست سال با اسامی مختلف فعالیت داشته است و در تمام دوران، سیستم بانکی از تمام فعالیتهای این موسسه آگاه بوده است. طی دوسال اخیر نیز مصاحبه ها و اطلاعیه های بانک مرکزی همین وضعیت مشابه ادغام و انتقال تحت یک نام دیگر را اعلام نموده است و هیچگاه در این نقل وانتقال بحثی از قطع سود و توقیف و تصرف غیرقانونی در اموال مردم مظلوم مطرح نگردید. اگر اطلاعات کارکنان موسسه صحت داشته باشد، کسری بواسطه ارتباطات مشکوک با سیستم بانکی برای بعضی هزینه های هنگفت بوده است و با اطلاعیه های غیر قانونی از این موسسه حمایت غیر قانونی کرده است و این موارد در تاریخ بانکی ایران و جهان بی سابقه می باشد زیرا به جای جبران و پرداخت خسارات به چندصد هزار سپرده‌گذار و میلیونها نفر وابستگان آنها برای 9ماه توقیف و تصرف در مال غیر، صرفا رضایت و تامین منافع مالک مد نظر بوده است.