یک منبع آگاه از روند مذاکرات ایران با گروه ویژه اقدام مالی به ایسنا توضیح داد: در جریان اجلاس سالانه گروه ویژه اقدام مالی FATF در اسپانیا، دولت ترامپ رایزنی های گسترده ای با حمایت برخی کشورهای عربی منطقه برای وضع مجدد اقدامات مقابله ای از طریق گروه ویژه اقدام مالی FATF علیه ایران به راه انداخته است. سال گذشته هم لابی های صهیونیستی به ویژه آیپک مخالف شروع فرایند عادی سازی وضعیت تعاملات بانکی کشور بودند ولی توفیقی حاصل نکردند.
او همچنین بیان کرد: جمهوری اسلامی ایران فعالیت هایی برای اجرای قوانین داخلی خود و در تعامل با این نهاد آغاز کرده که در نهایت منجر به ارتقای وضعیت کشورمان در رده بندی این نهاد خواهد شد.
وی همچنین گفت: اکنون عناصر تندرو دولت آمریکا با مدیریت کاخ سفید سعی دارند که اقدامات مقابله ای را مجددا وضع کنند. ولی اخبار واصله از جلسات حاکی است که طیف وسیعی از کشورها به جز آمریکا و معدود کشورهای عربی منطقه به رهبری عربستان از پیشرفت ها و وضعیت ایران در زمینه مقابله با پولشویی و تامین مالی تروریسم داعش ابراز رضایت کرده و به هیچ وجه حاضر به قبول خواسته آمریکا نیستند. به همین دلیل نمایندگان دولت آمریکا و چند دولت دیگر بشدت از این وضعیت ناراضی هستند. ولی با این حال شواهد نشان می دهد که تلاش آنها کماکان بدون نتیجه بوده است.
او همچنین با اشاره به مطلب مندرج در روزنامه وال استریت ژورنال اطهار کرد: در این روزنامه در مطلبی به قلم دو تن از مسئولان کمپین اتحاد علیه ایران هسته ای، خواستار اقدام هماهنگ جامعه جهانی برای برقراری مجدد اقدامات مقابله ای FATF شده بود.
این منبع آگاه همچنین گفت: نمایندگان کشورهای حاضر در این نشست ضمن ابراز تعجب از چنین لابی گسترده ای از سوی آمریکا، برخی کشورهای عربی و رژیم صهیونیستی برای بازگرداندن ایران به لیست سیاه گذشته اعتراف کرده اند که چنین هجمه ای پیش از این علیه هیچ کشوری در FATF صورت نگرفته بوده است.
به گزارش ایسنا بیانیه FATF تا ساعات آینده منتشر خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات