به گزارش ایسنا، واردات نفت ایران از سوی خریداران بزرگ در آسیا در ژوئن برای دومین ماه متوالی کاهش یافت که تا حد زیادی به دلیل خرید کمتر از سوی چین و ژاپن بود.
برای نخستین بار از زمان لغو تحریمهای غربی علیه تهران در ژانویه است که که حجم واردات نفت ایران از سوی چهار خریدار بزرگ آسیا برای دومین ماه متوالی کاهش پیدا میکند.
آمار دولتی و کشتیرانی نشان داد چین، هند، کره جنوبی و ژاپن در ژوئن مجموعا ۱.۴۶ میلیون بشکه در روز از ایران نفت وارد کردند که ۱۵.۲ درصد نسبت به مدت مشابه در سال گذشته کاهش داشت و پایینترین میزان از زمان واردات ۱.۳۲ میلیون بشکه در روز در آوریل سال گذشته بود.
این کاهش در حالی روی داد که ایران قصد دارد تولید نفتش را از حدود ۳.۸ میلیون بشکه در روز در ماههای اخیر به حدود چهار میلیون بشکه در روز تا پایان سال میلادی جاری بالا ببرد و همچنین میزان صادراتش به اروپا را افزایش دهد.
ایران از مشارکت در توافق اعضای اوپک برای کاهش تولید به میزان ۱.۲ میلیون بشکه در روز معاف شده و این معافیت پیروزی قابل توجهی برای تهران به شمار میرود که سهم بازارش را در دوران تحریمهای غربی به رقیبانش واگذار کرده بود.
خرید چهار کشور آسیایی در شش ماه نخست سال ۲۰۱۷ همچنان ۲۱ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد داشت و ۱.۷۱ میلیون بشکه در روز بود.
طبق جدیدترین آمار، میزان واردات هند از ایران در ماه ژوئن ۳۰ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش یافت و به ۴۹۵ هزار و ۹۰۰ بشکه در روز رسید. میزان واردات این کشور در فاصله ژانویه تا ژوئن ۵۳۹ هزار و ۵۰۰ بشکه بود که رشد ۵۷.۸ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته را نشان داد.
با اینهمه دارمندرا پرادهان، وزیر نفت هند، در اواسط ژوییه اعلام کرد پالایشگاههای دولتی هند قصد دارند در سال مالی ۲۰۱۸ – ۲۰۱۷ به دلیل ملاحظات تجاری و عملیاتی نفت کمتری از ایران خریداری کنند.
آمار وزارت بازرگانی ژاپن نیز نشان داد واردات نفت این کشور از ایران در ژوئن برای دومین ماه متوالی کاهش یافته و به ۱۳۴ هزار و ۸۳۱ بشکه در روز رسیده که ۵۱ درصد نسبت به ژوئن سال ۲۰۱۶ کمتر بوده است. میزان واردات نفت این کشور از ایران در نیمه نخست سال ۲۰۱۷ به ۱۶۶ هزار و ۶۵۲ بشکه در روز رسید که ۱۹.۱ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش داشت.
میزان واردات نفت چین از ایران در ژوئن به ۵۱۶ هزار و ۱۱۹ بشکه در روز رسید که ۳۳.۸ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش داشت. میزان واردات این کشور در فاصله ژانویه تا ژوئن سال میلادی جاری، ۵۸۶ هزار و ۵۷۶ بشکه در روز بود که ۲.۳ درصد نسبت به مدت مشابه در سال ۲۰۱۶ کاهش داشت.
واردات نفت کره جنوبی از ایران در ژوئن به ۳۱۰ هزار و ۱۶۷ بشکه در روز رسید که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۱۰.۵ درصد رشد داشت. میزان واردات این کشور از ایران در نیمه نخست سال ۲۰۱۷ به ۴۲۱ هزار و ۹۷۲ بشکه در روز رسید که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۵۹.۳ درصد رشد نشان داد.
براساس گزارش رویترز، شرکت ملی نفتکش ایران ماه جاری اعلام کرد: صادراتش به اروپا افزایش روزانه پیدا کرده و این شرکت قصد دارد ناوگان خود را برای حمایت از این توسعه ارتقا دهد.
انتهای پیام
نظرات