مسعود تجریشی در گفتوگو با ایسنا افزود: از یک ماه پیش جلساتی را با کنسرسیوم دانشگاههای کشور برگزار کردهایم تا با حضور جدی دانشگاهها بتوانیم علم را به این سیاهه انتشار اضافه کنیم و در نهایت اتخاذ راهکارهای عملیاتی و اجرایی به منظور کاهش آلودگی هوا به شکلی باشد که قبل از هر تصمیمی روی اثرگذاری طرحها و اقدامات به اجماع رسیده باشیم.
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به سابقه تنظیم مصوبات دولتی در زمینه کاهش آلودگی هوا اظهار کرد: بررسیها نشان میدهد که از سال ۹۰ فرآیندی در مورد حل مشکل آلودگی هوا در کشور آغاز شده است و این فرآیند در اردیبهشت ماه سال ۹۳ منجر به تهیه و تنظیم مجموعهای از اقدامات برای کاهش آلودگی هوا شد و به تایید هیات وزیران رسید البته این کار نقطه پایان نبود و در سال ۹۵ مصوبات تهیه شده از طریق مطالعات عمیقتر، اصلاح و تکمیل و در قالب مصوبات جدید ابلاغ شد.
وی با بیان اینکه در این مصوبات به موارد متعدد از جمله تجهیز ناوگان اتوبوسرانی، خروج خودروهای فرسوده، ارائه تسهیلات برای فروش موتورهای برقی، حذف موتورسیکلتهای کاربراتوری، نصب فیلتر دوده روی وسایل نقلیه دیزلی و ... اشاره شده است، تاکید کرد: هدف از این مصوبات انجام اقدامات موثر در حوزه کاهش آلودگی هوا توسط دستگاهها است.
تهیه برنامه جامع کاهش آلودگی هوای کلانشهرها با محوریت مصوبات دولتی
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه با تاکید بر اینکه در شرایط فعلی باید به دنبال تهیه برنامه کاهش آلودگی کلانشهرها با محوریت این مصوبات دولتی باشیم گفت: پیش از هر کاری، سیاهه انتشار آلودگی هوا باید در کلیه کلانشهرها تهیه شود تا از این طریق به سهم هریک از منابع آلاینده دست یابیم. سیاهه انتشار به عنوان یک مدل نشان میدهد که در هر کلانشهری باید چه اقداماتی برای کاهش آلودگی هوا صورت گیرد.
وی تاکید کرد: در کلانشهرها باید برنامه جامع کاهش آلودگی هوا با بهکارگیری مصوبات هیات وزیران و با کمک ظرفیت دانشی دانشگاهها استخراج شود. باید بدانیم که طرحی مثل طرح زوج و فرد بر کاهش آلودگی هوا موثر است یا نه؟ چون عدهای مدعی اثربخشی این طرح بر کاهش آلودگی هوا هستند و عدهای این اثرگذاری را قبول ندارند بنابراین باید با کمک کنسرسیوم دانشگاهها و به کارگیری یک روش علمی در این زمینه اجماع حاصل شود.
برنامه جامع کاهش آلودگی هوای تهران بر مبنای مصوبات دولت تهیه شده است
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه توضیحاتی در مورد برنامه جامع کاهش آلودگی هوای تهران ارائه کرد و با اشاره به اینکه در تهیه مصوبات سالهای ۹۳ و ۹۵، ردپای پررنگ شهرداری تهران و شرکت کنترل کیفیت هوای تهران دیده میشود، گفت: در تنظیم مصوبات ۹۳ و ۹۵ شهرداری تهران نقش خوبی ایفا کرد. در حال حاضر نیز مواد و محتوای مصوبات کاهش آلودگی هوا را به شکل برنامه جامع کاهش آلودگی هوای تهران درآورده و قصد دارد آن را در افق پنج ساله عملیاتی کند.
تجریشی با بیان اینکه مبنای برنامه جامع کاهش آلودگی هوای تهران همان مصوبات دولت است، افزود: در این برنامه مشخص شده که شهرداری تهران قرار است در بازه پنج ساله چه اقداماتی برای کاهش آلودگی هوای تهران انجام دهد. ضمن اینکه اثربخشی هر یک از اقدامات نیز کمّی شده است. ضمن اینکه شهرداری اعتبارات مورد نیاز برای انجام این طرح را هم مشخص کرده است.
وی در مورد نحوه تامین منابع مالی مورد نیاز برای اجرای برنامه کاهش آلودگی هوای تهران گفت: در سال ۹۵ تصویب شد که برای اجرای مصوبه کاهش آلودگی هوا، دولت باید ۲۲۰۰ میلیارد تومان برای کل کشور تخصیص دهد. همچنین در بودجه سالانه وزارت کشور منابعی برای شهرداریها مشخص شده است که دولت باید این منابع را تامین کند. افزون بر این شورای شهر این امکان را دارد که در بودجه سالانه شهرداری، منابعی هم برای اجرای برنامه جامع کاهش آلودگی هوای تهران اختصاص دهد.
تجریشی در پایان افزود: شورای شهرتهران باید برنامه جامع کاهش آلودگی هوای تهران را تصویب کند و سازمان حفاظت محیط زیست وظیفه دارد که بر نحوه پیشرفت این برنامهها نظارت داشته باشد.
انتهای پیام
نظرات