به گزارش ایسنا، حسن بیغم در نشست پدافند زیستی شهرستان اراک با محوریت مبارزه با شیوع بیماری آنفلوآنزای حاد پرندگان عنوان کرد: در سال گذشته اراک در قلب و کانون شیوع بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان قرار داشت و متحمل آسیبهایی در این راستا شد .
وی با تاکید بر اینکه خوشبختانه تاکنون موردی از شیوع، ابتلا و تلفات ناشی از آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استان مرکزی و اراک گزارش نشده است و از این حیث استانی پاک به شمار میرویم، به موضوع سگ های ولگرد اشاره کرد و افزود: سگهای ولگرد میتوانند یکی از عوامل شیوع بیماری به شمار روند که باید وضعیت نامطلوب کنونی آنها در اراک بهبود یافته و تحت کنترل قرار گیرند.
بیغم با بیان اینکه طی گزارش روز چهارشنبه هفته گذشته در دومین بازدید از حاشیه تالاب میقان هیچ موردی از سگهای ولگرد مشاهده نشده است، تصریح کرد: کشتار سگهای ولگرد در قانون در نظر گرفته شده است، اما بدون حکم قضایی و دستور دادستان ممکن نیست و باید بحث زندهگیری دنبال شود. قطعا این موضوع به صورت مفصل در کارگروه رسیدگی به وضعیت سگهای ولگرد اراک بررسی خواهد شد.
463 کانون در ایران درگیر آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان
به گزارش ایسنا، در این نشست مدیر گروه بیماریهای واگیردار مرکز بهداشت استان مرکزی با بیان اینکه در سال حاری 48 کشور دنیا درگیر بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان هستند، اظهار کرد: این بیماری 114 گونه پرنده را درگیر میکند و در حال حاضر در 463 کانون در 15 استان کشور شایع شده است و تاکنون 10 میلیون قطعه تلفات بر جای گذاشته است.
علی منصوری بیان کرد: در تیرماه در شهر مامونیه یک مورد نمونه مثبت و در آبانماه نیز بواسطه انتقال چند اردک از شمال کشور به یک گلخانه در محلات نمونه مثبتی گزارش شده است. بر این اساس هشت نفر واکسینه و 26 قطعه مرغابی و اردک معدومسازی شدند و نمونههای آزمایش انسانی این بیماری منفی گزارش شد.
وی با اشاره به اینکه این بیماری دو ماه زودتر از سال گذشته در کشور شایع شد، گفت: خوشبختانه تاکنون هیچ موردی از شیوع بیماری در استان گزارش نشده است.
منصوری اضافه کرد: مواردی از شیوع انفلوآنزای فصلی در بین جامعه انسانی شایع بوده است به طوری که تاکنون 225 مورد نمونه از عفونت حاد تنفسی در استان نمونهبرداری شده است که از این تعداد 40 مورد آنفلوآنزای فصلی و انسانی بوده و ارتباطی به آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان نداشته است، همچنین 9 هزار دز واکسن آنفلوآنزای فصلی برای گروههای در معرض خطر و پرخطر تجویز شده است.
زندهگیری و عقیمسازی سگهای ولگرد موفق نبوده است
به گزارش ایسنا، در این نشست رئیس اتاق اصناف مرکز استان مرکزی در خصوص وضعیت سگهای ولگرد در اراک عنوان کرد: جمعآوری این سگها باید طبق قانون دنبال شود، تاکنون زندهگیری و عقیمسازی آنها جواب نداده است و با توجه به تعداد بسیار آنها به مانند دیگر استانها باید روش کشتار دنبال شود.
جمشید زند تصریح کرد: اگر زندهگیری و عقیمسازی روندی موفق را طی می کرد امروز نباید در اراک سگ ولگرد وجود می داشت، بر همین اساس به دلیل عدم موفقیت در این طرح باید طبق قانون عمل شود.
محیطزیست مخالف کشتار سگهای ولگرد
در این نشست محمودرضا فراهانی معاون محیط زیست شهرستان اراک با اعلام مخالفت محیط زیست با کشتار سگهای ولگرد اظهار کرد: باید طبق مصوبه وزارت کشور زندهگیری و عقیمسازی سگها انجام گیرد و قطعا با این کار طی 10 سال آینده به نتیجه مطلوبی خواهیم رسید.
به گزارش ایسنا، بخشدار مرکزی اراک نیز با تاکید بر اینکه سگهای ولگرد حاشیه تالاب میقان و شهر اراک پتانسیل بالایی در انتقال مکانیکی آنفلوآنزا دارند، افزود: سگهای ولگرد اطراف مرکز مدیریت پسماند شهرداری عموما پلاک دار هستند که از پناهگاه حیات فرار کردهاند و امروز مشکلات بسیاری را در منطقه انجیرک ایجاد کردهاند و باید به وضعیت آنها رسیدگی شود.
عبدالرضا حاجعلیبیگی افزود: در منطقه چشمه پهن در یک روز 100 قلاده و در روستای مرزیجران در یک شب 70 قلاده سگ جمع آوری شده است و در حاشیه تالاب میقان نیز شرایط مشخص است. این سگها به راحتی قابل جمع آوری هستند و باید با توجه به پتانسیل آنها در انتقال مکانیکی بیماریها به سرعت تعیین تکلیف شوند.
انتهای پیام
نظرات